Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • teddyb33r

    csendes tag

    Üdv Fórumtársak!

    Egy klasszikus hibajelenséget hoztam nektek, amelyet az elmúlt 12 órában lázas guglizás és fórumolvasás során már többször is felfedeztem sorstársak pennájából, de visszaigazoltan működő megoldást nem találtam rá. Az én szegényes ismereteim már elérték korlátukat, de azért nektek feldobom újra, hátha szeretitek a kihívást :))

    Digi 500/200 érkezett a lakásba (100/50-et váltott), amelyet közvetlenül PC-m gigabites lan portjára kötve, három darab Cat5e utp kábelről is stabilan mérem az 500/200 mbit/sec körüli sebességet. Itt véget is érhetne happyenddel a történet , de sajnos ilyen xbox, okosteló, tablet meg laptop miatt szükség van a vezetéknélküli kapcsolatra is, vagyis iktatnom kell egy wifis routert.

    Ezen feladatkör és az ötszörösére növekedett sebesség kiszolgálására az imádott RT-N12+ routerem bőven kevésnek bizonyult, ezért beszereztem helyette egy Asus RT-N18U példányt. Zsír új készülék természetesen.

    És itt mutatkozik meg a már mások által említett anomália: speedtest, ftp és torrent letöltés nemhogy az 500 mbit/s közelébe nem megy, de a felét is alig-alig produkálja - napszaktól függetlenül speedtesten (digi-dunaújváros) rendszerint 250-280 mbit/s a maximális letöltési sebességem. Feltöltés minden esetben stabilan 200 felett tartózkodik.

    És mint említettem, router nélkül közvetlenül 3 kábelről is stabil 500/200, ami (szerintem) kizárja a kábel- és gigabites pc lan port hibáját.

    Firmwire legfrissebb gyári. Első dolgom volt felfrissíteni rá, méréseket csak azután készítettem.
    A leírásban ajánlott NVRAM törlést többször is elvégeztem.
    Legutoljára végigzongoráztam Recovery módban a gyári FW újraflashelését - noha szintén ugyanerre a legfrissebb gyárira.

    Némi alvás után szándékomban áll kipróbálni egy HGG fw applikálását, illetve bárányáldozatot bemutatni a net valamely jobb szándékú istenének.

    És természetesen nyitott vagyok Fórumtársaim minden javaslatára - előre is köszönöm a konstruktív ötleteket :R

Új hozzászólás Aktív témák