Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balrog

    tag

    válasz kalidor55 #11565 üzenetére

    Hát nézd. Az FSB órajelének emelése általánosan jó hatással van a sebességre, mivel minden ezen keresztül kommunikál egymással. Növekszik a memória sávszélességed is.

    Mind a kettőnknek a processzora 4Ghz-en jár, viszont az én ramjaim 942Mhz-en mennek cl 5-6-6-18-as időzítéssel. A tieid pedig 58Mhz-el magasabb órajelen és sokkal jobb időzítéssel. Ennek ellenére mégis kb. ugyan annyi Gflops-ot dob a két rendszer. Miért? Mert a lassabb ramok ellenére a magasabb FSB-vel lehetett ennyit kompenzálni. Ráadásul neked a 4Ghz-hez elég 1.2V ami nagyon jónak számít. Szóval szerintem az processzor menne még többet is magasabb feszültséggel és némi finomhangolással a BIOS-ban. De mondom, ha 4Ghz körül tartod a proci órajelét és csak az FSB-t emeled, már azzal sokat javítasz a teljesítményen, főleg úgy, hogy neked még a ramokra se nagyon kell figyelni hiszen 1200Mhz-ig elmehetsz velük. Szerintem a te rendszeredben még sokkal több van mint 53Gflops. :R

    Tegyük fel, hogy te is beállítasz 471Mhz-es FSB-t. A proci szorzót visszaveszed 8.5-re. hogy 4Ghz körül maradjon a sebessége. A ramoknak pedig be tudsz állítani olyan osztót, hogy 1132Mhz-en menjenek és ezt elvileg akkor bírják is. Arra kell majd figyelned, hogy az 1200Mhz-hez tartozó időzítéseket valószínűleg kézzel kell beállítanod. Aida64 kiírja neked az 1200-hoz tartozó időzítéseket. Így szerintem valahol 56-57Gflops körül leszel. Ha tudsz még emelni a processzor órajelén könnyen meglehet a 60-is.

    [ Szerkesztve ]

    Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.

Új hozzászólás Aktív témák