- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manbal
senior tag
A gazdaság/ipar minden területén egyre pofátlanabbak ezek a .... tulajok. Nembaj, 2012 az ébredés éve, megvannak számlálva a napjaik!
-
kNG
senior tag
Igazad lehet, én most elgondolkodtam itt az ACTA-n is, de ez már teljesen más téma, de valahol ide kapcsolódik (torrentezők)...
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
őstag
Szerintem senki nem havonta vesz több darab 2-3terrás winyót. Ki fogja mindenki bírni, hogy meg kell venni 2-3évente egy 2terrás winyót. Átlag user 2-3évente vesz winyót.
Szépen eljön az SSD-k kora, tárolásra meg ki lehet bírni egyszer azt a pénzt 3évente.Teljesen logikus, hogy a vásárlókra fogják terhelni a kárelhárítás költségeit.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Valami dragulas varhato volt, mivel a femek is dragultak:
- platina +22%
- krom +40%
- diszprozium +18%
- kobalt +7%Ezek kozul a platina es a diszprozium a legdragabbak. Egyedul a neodimium ara csokkent 28%-al, ami szinten nem olcso anyag.
-
Pont tegnap olvastam az alaplapok drágulásásról illetve annak okairól,az egyik ok az volt,hogy kínában munkaerőhiány van.... A többi még érthető is lenne,japán katasztrófa stb...de ez,inkább hagyták volna ki a felsorolásból,mégha azt írják,hogy kinában szakember hiány van az ok,azt eddig is tudtuk,tapasztaltuk,éreztük,de munkaerőhiány...
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
kNG
senior tag
Fülest kell venni ...ha csökkennek az áraik, és valakinek szüksége van rá - lesz rá -.
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
hunmyke
aktív tag
Szerintem jó hír ez, ha csak 40%-kal számolok egy korábban 14k-s 1TB-ossal akkor az lesz cirka 19k. Még mindig korrektebb, mint a 2011 Q3 és Q4-es árazás. 2013-ra szerintem majdnem vissza is állnak az árak. Persze ebbe nem kalkuláltam bele a forint gyengülését/erősödését.
Ahogy beesik a 2TB-os 20k alá, akkor beruházok 1-2-re..."A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
Mac!
aktív tag
Én maximum csak naiv reményként vagy téves következtetésként olvastam az árak év végi teljes visszarendeződéséről. Amiben reménykedni valóban lehetett, csak a csalódás borítékolható volt.
Ha komoly termeléskiesés van, abból adódó készlethiány érinti a katasztrófában kevésbé érintetteket is. Hiszen a kínálatukhoz képest lényegesen nagyobb kereslet eredményezi az áremelésüket. Ebből pedig adódik az extra profit.
De jászunk el a gondolattal, hogy mi lett volna, ha nem emelnek ők is árat. Gyakorlatilag nem lehetett volna HDD-t kapni sehol a világon, mert egyből elkapkodják (akár még a polcra kikerülés előtt). Aztán előbb-utóbb megjelentek volna a fekete gazdaságban a jelenlegihez képest is magasabb áron, mert akinek ténylegesen szüksége van rá, az megveszi. Így lényegében szükséges volt részükről az emelés, hogy ezzel a keresletet annyira vissza tudják szorítani, amekkora kínálattal rendelkeztek.
Ezen pedig az sem változtat, ha a termelés visszaáll a katasztrófa előtti szintre, de sokan még a károk költségeit is kénytelenek beépíteni az áraikba. Mivel az alacsonyabb áron kínált HDD-k továbbra is hiánycikkek lennének, és az iménti helyzet állhatna újra elő kevésbé drasztikusan.
Mindezek mellett ők sem hülyék, azon az áron kell eladni, amin még hajlandóak megvenni...
Ebben kartell gyanút én nem látok.
Milliók vágynak halhatatlanságra, de fogalmuk sincs, mit kezdjenek magukkal egy esős vasárnapon.
-
MZperX75
addikt
A kiesett forgalmat,és károkat valakinek meg kell fizetni!
és azok 'mi" vagyunk! -
NomadND1
senior tag
Remek
HD sentinel szerint 74% a hdd pár bad sectorral, és kivártam hátha csökken elfogadható szintre. -
törölt tag
Hát igen, mindenki mondogatta hogy - 1 év és megint olcsók lesznek nem kell aggódni.
Most nem akarom megkeresni a hsz-om... én megmondtam, nem olyan egyszerű ez mint gondoltuk, jó ha 4-5 év (az árvíztől számítva) mire megint telítődik a piac annyira, hogy ismét ócsóér is megérje eladni a vinyókat... -
banhammer
veterán
Sajnos ez van, nem sokat tud csinálni az ember a fogszíváson kívül.
Azért azt is figyelembe kell venni, hogy a takarítás se ingyen volt.
Az való igaz, hogy a gyárakat a szar ingyen öntötte el, a szart meg onnan kilapátolni nem kevés pénzbe kerül(t).
Ezek után balgaság lenne azt gondolni, hogy a takarítás költségeit nem fogják behajtani a vásárlókon.
A piacnak HDD-kre van szüksége és meg is fogják venni azokat kerül amibe kerül mert, mint köztudott a szükség nagy úr.
Pont ezt használják ki a gyártók.Az egyetlen vígasztaló dolog az egészben, hogy egy HDD általában elég sokáig húzza.
Ha meg megdöglik akkor nincs mese újat kell venni.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
pusszycat
nagyúr
Gondolom, ha a Seagate nem volt komolyabban érintet az árvízben akkor csak együttérzésből emelt árat,szép tőle h nem használta ki fölényét.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
Chp
őstag
EZ AZ!!! Nem elég pofátlanok még az árak!!!
-
->Raizen<-
veterán
Brutális hogy 20k újonnan iponba egy 256 gb-os hdd. 19k-ért vettem tavaly a 2 terrás samsungomat boltból már akkor ment fel az ára mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
-
KRi2
aktív tag
Namost ha a "ritka" fémek miatt, a nyersanyagok árának drágulása miatt kerülnének többe a HDD-k, akkor arra lenne egy remek ötletem. Új vásárlásakor adok egy beszámítandó régebbi HDD-t! Gondolom abban is akad elég fém. Fémet fémért, csak a kapacítás nő. Deal?
[ Szerkesztve ]
||| | || ||||| | ||| ||
-
djculture
félisten
Amúgy érdekes mert a garancia idők is csökkentek 3 év helyett 1 évre a sima green és mainstream vinyóknál. Úgy hogy ha kifogja az ember vehet évente vinyót.
[ Szerkesztve ]
-
max-pain
senior tag
A Samsung (ok nagyon nyomtak lefele az arakat) es a Hitachi szep lassan kiesnek a kepbol a felvasarlasok miatt, szoval valszeg az arviztol es a nyersanyagok aremelkedesetol fuggetlenul is emelkedtek volna kicsit az arak (pontosabban nem estek volna a szokasos mertekben). De a harom ok egyutt nyilvan megjobban odatesz.
-
.mf
veterán
Szerintem messze nincs akkora hiány a szállított darabszámban, mint ami ezt a jelenlegi magas árazást indokolná. Írtam már az előző postban, a túltermeléses állapothoz képest 17-20%-os termelés-kiesés várható, s közben az ezeket legnagyobb számban felhasználó desktopok, notebookok és netbookok szállítása is kicsit visszaesett. Ennek ellenére még mindig dupla-ár van.
Kihasználják a rendkívül rugalmatlan keresletet, mint az olajnál is. A legdrágábban kitermelhető (Északi-tengeri olajfúrótornyok) Brent olaj ára az irányadó, ahhoz igazítják a többit, hiába kerül ennek csak töredékébe az Arab félszigeten a szárazföldi kitermelés.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Apika
Közösségépítő
Ez egy "remek" hír...
-
Janus27
tag
Sokan azt írják, hogy nincs szükség nagy tárhelykapacitásra, meg majd az ssd úgyis kiváltja a hdd-t. Mondjátok már meg nekem, hogy akkor amikor egy Blu-Ray film 30-40GB-t foglal el akkor hogy mondhattok ilyen baromságot hogy nem kell a háttértár? Az egyik hozzászóló írta hogy ő csak ssd-ket vesz már mert minden szervereken van (cégnél). Kérdezném tőle ad1: Mekkora kapacitást használhat saját célra a server hátteréből? ad2: milyen sebességgel éri el azt otthonról? Majd ha eljutunk odáig hogy minden utca végén lesz server és mondjuk fejenként adnak 40-50TB helyet, mely otthonról gigabites vagy gyorsabb sebességgel elérhető lesz, na majd akkor azt mondom hogy nem kell HDD, addig viszont minél több annál jobb.
-
Tibor_560sec
aktív tag
Uristen 30-40 % ... mire ide er hozzank lesz vagy 50 %-s is ...
Pofatlanok , ha ennyit fognak emelni ...
Mindegy meg a dragitas elott megkell venni oket az a biztosNe játszd el a bizalmad , főleg előttem !™
-
kekegsm
őstag
És gondolod, hogy majd az SSD-k ára jól lecsökken, miközben a HDD-ké felmegy?
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
djculture
félisten
Nem kell hozzá csak egy steam fiók amre vásárolsz jópár játékot és játszani is akarnál esetleg ha már fizettél.. 10 giga lassan egy nyavaja játék. Azután ehhez jön még az origin fiók szintén ilyen olyan játékkal. Gondolom hogy nem az álma senkinek hogy játszani akar és 10-15 gigák a terhelt steam szervéről mire lecsorognak a kedve elmegy az egésztől.
Nekem is fent van épp 12 játék 160 gigás partició majdnem tele van.
ssd ára amúgy csökkenni fog a gagyibb tlc chipek elterjedésének köszönhetően.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz djculture #81 üzenetére
Játékra ott a csattogós lepke vagy a Q3 De viccet fálretéve nálam pl nagyon ritka, amikor 2 játéknál több van fenn, kegyen akár 1-2 terás hdd-m. Van aki meg másképp gondolkozik, annak nyilván nem elég 64-128-as ssd. De akinek 256-os nem hát azt nem tudom. Húzós még a 70k-s árával, de ha azt nézzük hogy végleg megszűnik az idióta hdd hang, gyors lesz minden és még ttárhely is van...hát remélem nem csinálok hülyeséget és nem veszek egyet
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
->Raizen<-
veterán
válasz Tibor_560sec #79 üzenetére
-
djculture
félisten
Ja nekem is úgy volt, amíg meg nem untam mindig a steam szerverekre várni hogy nagy nehezen leszenvedje a 8-10 gigás játékot. Úgyhogy inkább fennt hagyom illetve backupoltam.
320 giga nekem a fájdalom küszöb, avval már el lehet lenni. De most egy ekkora ssd árán egy másik gépet simán összelehet rakni[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
Ha jól sejtem az én hsz-ra gondoltál
ad1: közös doksik vannak a tárhelyen, saját fájl nemsok van..
ad2: otthon ne dolgozzon hanem pihenjenAmúgy én csak azt mondtam, hogy az irodai gépekbe nem sok felárral már érdemesebb SSD-t venni, mert azon úgyis csak Windows+Office kombó van, legalábbis nálunk...ott nem szükséges a nagy tárhely, adatot nem tárolunk user gépen...
Nyilván a szerverben HHD van...VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
ch003067
addikt
menjenek már a francba.... Még jó hogy én betankoltam egy 2tb-sel...
Bár, lehet, hogy most kéne venni újan Seagate-eket 12.000 ftért ( 500asat) és eladni, amikor ez az egész életbe lép.... Nem ?
-
Ki hitte volna, már régebben tudni lehetett, hogy eszük ágában sincs visszatérni a korábbi árszintre... Sebaj, jönnek az egyre tartósabb és olcsóbb ssd-k. A DVD írókat meg ideje leporolni
-
buherton
őstag
Remélem magyar érettségiig sok időd van még hátra...
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha lesz is csak evek mulva, aztan ha tobb ev pereskedes utan a nyakukba varrnak par szaz milliot, az marhan nem erdekli oket, addigra mar tobbszor meg is forgattak a milliardokat, amit ezen kaszalnak.
#58 Mac!: Ezert fizetnek a cegek biztositast, veluk nem sz*roznak a biztositok, a kiesett termelesen kivul nincs karuk, viszont a helyreallitas idejere uzemi koltseg sincs, mert abban is biztos lehetsz, hogy azok a szerencsetlenek, akik ott gurcolnek ehberert, nem kapnak egy petakot sem arra az idore, amig nem tudnak dolgozni.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Flashcash
Közösségépítő
Vicces olvasni, hogy a szövegértelmezés sokaknak nem erőssége.
Ez itt egy árdiagramm ami az egyik legnépszerűbb vinyó (WD 2TB Green Power) árát mutatja az elmúlt félévben.Ezután pedig értelmezzük a következő mondatot:
2012 végére a merevlemezek 30-40%-kal lesznek drágábbak, mint az áradás előtt.Mit jelent a fenti mondat?
Azt, hogy 2012 év végére a 2TB-os HDD-k tavalyi 14-17ezerFt árvíz előtti árát kb.30-40%-al fogják az árak meghaladni, magyarul egy 2TB-os vinyó kb. 18-23ezerFt közötti áron lesz majd kapható. (deviza árfolyamok változásával, ÁFA emeléssel itt nem foglalkoztam mert ez nem a HDD gyártók sara)[ Szerkesztve ]
-
Atom_Anti
senior tag
Talán Magyarországon, de itt Amerikában ha kifog az ember akciót már most ugyanannyiba kerül egy átlagos HDD mint árvíz előtt .
-
g@bo
nagyúr
vegyetek ramot, az most olcsó.
nekem elég 3 terra a gépbe, még sok is. letöröltem róluk a fél netet, lett is hely.
ha rajtam múlik, jó sokáig várhat mindegyik hdd gyártó az extra lére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD RED SA500 SATA 2TB
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SSD többféle, sata 2,5"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest