Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Sziasztok!

    Autonóm UAV fejlesztéshez/teszteléshez keresek valami olcsó de nem túl gagyi 4 kerekű járművet :) A dolog csak hobbiról és tanulásról szól első körben, a fő cél fixed wing gép/gépek építése, de első körben szeretnék valami olyasmivel tesztelni, ami a kezdeti tesztek/ötletek megvalósításakor nem törik ripityára feltétlenül amikor megáll, vagy valami félresikerül (így jött egy autó (vagy nevezhetjük rovernek is) ötlete).

    Elektronika lenne rajta bőven (pixhawk, raspberry, gps, LTE/4G modem, FPV cuccok, kamera, szenzorok, stb...). Így méretben 1:8-1:12-ben kellene gondolkodnom talán, hogy kényelmesen lehessen szerelni.

    Nem kell hogy szép legyen (kasztni se fontos), és nem kell hogy felmásszon a falon 200-al, az sem fontos ha nem túl strapabíró, mert vélhetően a teraszon/kertben róna lassú köröket a tesztek során.

    Ehhez az egészhez valamilyen buggy szerű cuccra gondoltam (a kert miatt), ami kicsit több mint a tescos gyerekjátékok, de azért még nem egy haladó modellező hobbista által vágyott kategória.

    Az autókhoz teljesen hülye vagyok, ezért gondoltam megkérdezem itt, hogy tudnátok e nekem egy ilyen kitre tippet adni, kínai (aliexpress, bangood, ebay) beszerzéssel? Akku, receiver, vezérlő nem kellene bele, csak motor, szervók, esc, és a váz.

    Az anyagi keretet minőségfüggő, hiába csak átmeneti teszt platform, azért mondjuk 20eFt-t nyilván nem akarok szarra kidobni (persze a legnagyobb öröm az lenne, ha ennyiből kapnék egy fenti célre használhatót). Valamint 100 ezret sem szeretnék költeni egy csúcs cuccra :)

    Hazai használt is szóba jöhet, csak attól félek kicsit, mert nem értek hozzá, és a végén a helyett hogy az eredeti terveimmel haladnék, RC autót fogok javítgatni/barkácsolni napestig :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák