- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoolsNOS
veterán
válasz tundermacko #5651 üzenetére
Figyelj a csatlakozóra is. Millió típus van.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
bull84ghia
őstag
Hello
Az egyik munkatársam adott egy Mali racing buggyt mert ők nem bírnak vele. Nem tudták beüzemelni. Én addig jutottam hogy sikerült programozni a gázkart viszont a kormányzást ami az 1 csatorna azt nem. Trim működik a kormányon de más sajnos nem. Viszont ha átkötöm a 2 csatornára akkor a gáz karral működik a kormányzás.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
JoinR
őstag
válasz bull84ghia #5653 üzenetére
És az 1-es csatornán a távirányítón kormányozva működik a gyorsítás? Ha nem, akkor nyilván a távirányító a rossz.
-
JoinR
őstag
válasz bull84ghia #5655 üzenetére
Igen, így szokott lenni. Ezért kérdeztem, hogy megcserélve, a kormánnyal működik-e a szabályzó a CH1-en.
-
bull84ghia
őstag
Addig eljutottam hogy ha tekerem a távon a kormányt akkor nagyon minimálisan de megmozdul a szervó. Előre hátra megy, de kikapcsol a szabályzó. Kikapcsolom majd vissza akkor megint jó pár másodpercig. Akku teljesen fel van töltve. Szabályzó lenne rossz?
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
Niczo
senior tag
Sziasztok! Adott egy JJRC Q60 játékszer, aminek 6V 700mAh Ni-Cd akkumulátora végelgyengülési fázisban van. Gondoltam rendelek másikat alin, és ott láttam ugyanilyen méretben és csatlakozóval 6V 3000mAh NI-MH akksit. Jól gondolom, hogy egy ilyennel pótolható a régi, és ráadásul az üzemidő is sokszorosára nő?
Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Necronom
senior tag
TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Skillet
addikt
-
mardal84
tag
Sziasztok
Valaki tud véleményt mondani erről a gyártórol illetve erről a távirányítóról?
Radiolink RC4GS V2 + R6F
Nagyon kínai és felejtős inkább a nagyobb gyártók belépő termékei felé érdemes nézelődni?Köszi
-
WunderKinder
aktív tag
válasz mardal84 #5661 üzenetére
Nekem V1 van, alapjában véve jól működik, sokmindent be lehet rajta állítani és jó a menürendszere. De az anyagminősége szerintem gagyi (nagyon kínai), illetve a giroszkóppal nem tudtam megbarátkozni. Mondjuk más giroszkópot még nem próbáltam, lehet csak én vagyok hozzá béna.
-
Necronom
senior tag
Tavot egyszer veszunk, akkor vegyunk normalisat
De persze batran korbejarthatok a veget nem ero listat, vasarolhatod az alap tavokat, a gagyi tavokat, a jol kinezo tavokat, a nagy kijelzos tavokat es sorolhatnam az osszeset, amiket az emberek megvesznek ilyen olyan indokokkal....es feleslegesen
Tanulj masok hibaibol, akik mar vegigjartak ezt az utat, hiszen taviranyitot egyszer kell csak vasarolni, olyat ami jo, megbizhato, tudja azt, ami neked kell es legeslegfokepp ami senki sem erdekel, pedig a legfontosabb az, hogy kezrealljon....neked, hiszen te hasznalod
Ezekbol erdemes valasztani:
Spektrum
Sanwa->belepo szint folott
Futaba-> min ezt: https://shop.modell.hu/futaba-3pv-2-4ghz-taviranyito
Ko-propoMinden mas tav tokre ugyanaz
Ajanlom szamodra is a video/podcast sorozatunkat a YoutubonUdv: Necro
-
mardal84
tag
válasz Necronom #5663 üzenetére
Köszi az infót.
Jó tíz éve modelleztem én, még meg is van nagyon sok holmi többek között egy futaba 2pl am-es távirányító csak gondoltam újra belevágok és kellene egy modernebb darab,alapból én a futaba 3pv felé hajlottam volna csak láttam ezt a radiolinket hogy drágább mint a futaba egyes boltokban így gondoltam megkérdezem aki benne van most a témában hogy mit lehet róla tudni. -
tvamos
nagyúr
Draga tavot csak akkor erdemes venni, ha tudod mire kell, (akkor sem biztos,) es hogyan fogod hasznalni.
Egy csomo youtubernel a DumboRC X6-ot latom mostanaban, en is fogok venni egyet, mert GAS-om van, es muszaly vennem valamit, ami nem tul draga. (Amugy Traxxas tavom van, az majdnem mindenre megfelel nekem.)
Mondjuk az sokat segitene, ha leirnad, mire fogod hasznalni. On road verseny, vagy csak altalanos ugratgatas egy buggy-val...
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Necronom
senior tag
Egy csomo youtubernel
Ne maaaa
Attol hogy csomo youtubernek van ilyenje, attol nehogymar barkinek is olyat kelljen vasarolni, amit egy influencer hirdet PENZERT
Dehat ezt te is tudod szerintem.....
Persze, vegyunk egy kezdo tavot, ha nincsen semmink, nem kell beruhazni draga tavra
De ha mar volt egyszer valamink, azt legalabb ne csereljuk egy ugyanolyanra, csak csicsasabbraJomagam tenyleg sajnalom, hogy mindenutt ezek mennek..hallgassunk a jutuberre, mert az beztos okos es ert hozza, holott akkor is a pofadba nyomja a reklamot, ha csak megnezed es nem is tudsz rola, de ne hagyjuk a hozzaertot vagy a normalis modellboltost, mert az hulye...
Millioszor gondoltam mar, hogy feladom, semmi ertelme az embereket ertelmes dolgokra tanitgatni, maradok a sajat hazam tajekan annyi emberrel, akik hajlandoak es kivancsiak az ertelemre, nemcsak a butulasra es a sok mellebeszelesre...Nem akarom megvaltani a vilagot De ahol 5 percet 3.5 perc alatt kell megoldani, mert az jobb, abban mar en semmi jot nem latokUdv: Necro
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
Nincs véletlen valakinél elfekvőben eladó traxxas slash 2wd velineon szettel úgy maximum 90k-ért?
Maxi
-
tvamos
nagyúr
válasz Necronom #5666 üzenetére
Sok youtubert nezek. Van amelyik kreten ott, es van, aki elmondja, hogy mi mi van.
Igen, tudom, hogy mit tud egy franko, meg egy kinai sz@r.
Egy taviranyito kivalasztasanal nagyon sok kulonbozo szempontot kell merlegelni. Nem art, ha tudja az ember, mit akar, mire kell.
-
tolgyesi007
csendes tag
Sziasztok!
kezdő vagyok és szeretném a segítségeteket kérni egy WPL modellben.
Gyereknek vettem de már engem jobban érdekel mint őt és elkezdtem kicsit átalakítani.
lényeg hogy van egy -WP 1625 ESC
-370-es motor
-Metal for Gear Servo + Metal Arm for MN D90 D91
Ezek már megvannak és szeretném ha ajánlanátok hozzá nekem egy olcsó pisztoly távirányítót BEC-el
és valamilyen aksit ami bírja 7.4V 2-3 cellásat.távirányítóból ezt néztem nem tudom hogy mi a véleményetek lysky, HK GT2E vagy Flysky, HK GT2B
Előre is köszi a segítséget -
JoinR
őstag
válasz tolgyesi007 #5670 üzenetére
Ha már távot veszel, nem sokkal drágább a GT3B / GT3C, vagy DumboRC X4 / X6.
7.4V akksi csak 2 cellás lehet. Egyébként az ESC-d bírja a 3 cellát, Hobbyking EU-raktárban nézelődj. -
tolgyesi007
csendes tag
Nem tudom mit jelent a fasza táv amit írsz. Az előzőleg felsoroltakról sem tudom a specifikáciokon kívül h mi a hatótávjuk. Egyébként az igényem az lenne hogy a vevőbe tudjak dugni egy servot, motor vezérlőt(ESC)és egy kapcsolhtó autó lámpát.Gondolom ez jelenti a 3 csatornát. 15 ezernél tényleg nem akarok sokkal drágább irányítót mert még igen csak kezdő vagyok az rc témában. Tudom h az irányító alap hogy jo legyen de nem tudom meddig tart a lelkesedésem. Ezért sem szeretnék elsőre méregdrágát..
-
JoinR
őstag
válasz tolgyesi007 #5674 üzenetére
Korábbi hozzászólásra válaszolt
-
tolgyesi007
csendes tag
Még egy kérdésem volna. A WPL modellem alap gagyi irányítója Proporcionális vezérléssel van ellátva.
A FlySky FS-GT3B 2.4GHZ irányító specifikációjában ezt nem látom. Vagy a proporcionális irányítás alap már ezeknél a modelleknél? -
JoinR
őstag
válasz tolgyesi007 #5677 üzenetére
Persze, alap.
-
gézu
őstag
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
maximilian4
addikt
-
tolgyesi007
csendes tag
Sziasztok! Ebből hogy derül ki hogy brushead vagy brushess motor?
Metal Transmission Gearbox 370 Motor for WPL 1/16 RC Car B14 B16 B24 B36 C14 C24 JJRC Q60 Q61 Speed Change upgrade spare parts
Features:
1. Precision CNC machining aluminum alloy motor heatsink has better heat dissipation effect.
2. High quality aluminum alloy motor mount base is solid and durable.
3. Anodizing treatment for heatsink and mount base, exquisite in appearance.
4. It is easy and convenient to install and remove.
5. Suitable for WPL 1633 remote control car.
Specification:
Condition: 100% Brand New
Item Type: RC Accessory
Material: Metal
Optional Color: Titanium Grey, Black, Red, Blue, Silver
Weight: Approx. 170g
Applicable RC Car: for WPL 1633/1632 RC Car
Package List: -
tvamos
nagyúr
válasz maximilian4 #5681 üzenetére
Nagyon franko!
(#5682) tolgyesi007
Ha brushless lenne, akkor odairna a hirdetesbe, hogy "BRUSHLESS", tobbszor is. Ha csak ennyi van, akkor 99.9% brushed. (Meg az arabol is latnad szerintem, hogy 30 ezerrrel hosszabb.)[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz tolgyesi007 #5682 üzenetére
Valószínűleg nem az. Azt ki szokták emelni mint fícsört. Kép nincs róla? Ha két kábele van a motornak akkor kefés ha három akkor kefe nélküli.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
forguet
senior tag
Sziasztok!
5 éves kisfiam imádja az autókat és szeretnék neki egy terepre való elektromos távirányítós autót vásárolni.
Nagyon ismeretlen nekem a téma, de azt látom h a játékboltokban kapható RC autók nagyrészt eléggé gagyik. Milyen ársávban kell gondolkodnom, ha csak annyi az elvárásom, hogy menjen, ne kelljen percenként szerelni és legyen vmi vállalható akksi ideje?
30-40e környékén van már vmi értelmes?
Esetleg van olyan belépő modell amit ajánlanani tudtok?
Előre is köszönöm.Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
forguet
senior tag
-
Necronom
senior tag
Mar láthatjátok, de főképp hallhatjátok a podcastunk onroados részét!
Bár egy picikét most talán jobban sikerült magával a magyarázó képekkel is segíteni ezeket a mondandókat, ugyhogy hajrá! Ajánljuk MINDENKINEK, akik most kezdenek, most vásárolnak első autót és persze azoknak is, akiknek már megvan az autója azért, hogy tovább tudjátok adni az ismerősöknek!
Előre is köszönjük a megosztásokat minden helyen, ahol ezeket közzé lehet tenni!TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Necronom
senior tag
Sziasztok,
A belepo szintu offroad autok ertekelesevel folytatjuk a sorozatot
https://www.youtube.com/watch?v=C4ETp4324Xges ebben a videoban emlitett Hobbytech buggy 1. kiadasarol keszult video meg itt
https://www.youtube.com/watch?v=qMG3HYRIFm4Udv: Necro
-
Necronom
senior tag
válasz maximilian4 #5693 üzenetére
Szia,
Koszonjuk szepen!
Ha lenne igeny ra, persze...de mire gondolsz konkretan?
Ugye a felsoroltjad kozott is van SCT es van Trophy Truck pl a Desert Truck versenyen szereplo autok is
A fuggetlen kerekfelfuggesztesuek az SCT-k, a hatul merev hidas autok meg a TT-k[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Necronom #5692 üzenetére
Nekünk us van egy Maverick Strada monster. Elég masszív. Szeretjük. Pláne, mióta BLDC, meg lipo aksi van benne. Nagyon ésszel kell nekimenni egy ilyen konverziónak! Mondjuk erről lehetne rész...
[ Szerkesztve ]
-
Necronom
senior tag
Nos ez tervben van, vagyis nem konkret ez, hanem a belepo szintu autoknak - fokepp amikrol mar beszeltunk - a tuningolasarol, azaz mit erdemes bele tenni karosodas nelul, ill mit kell kicserelni az auton ahhoz, hogy egytalan tuningkepes legyen az alap RTR szetthez kepest
De, hogy mikor jutunk ide azt meg nemtudom
Rengeteg tema van, amit kimondottan a kezdoknek szanunk, olyan alapveto kerdesekkel fordulnank hozzank, hogy neha el sem hiszem....."mi ez a gomb a tavon?" es nemam kiprobalna, mert fel hogy elrontja...
Nem egy valaki kerdezte ezt...megkerdeztek azt, hogy "mi az a metrikus menet?"
es sorolhatnam...nos eloszor valahogy ezeken kellene tullenni, de a kovetkezo adasokban pl az elektronikarol lesz szo, moci, szabi, taviranyito, tolto stb stb[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Traxxas Slash 4x4nek van valami alternatívája?
1:10, 4 kerék és short cours ami lényeg. Meg persze jobb árI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
tvamos
nagyúr
válasz Necronom #5696 üzenetére
Mostmar a harom autot alakitottam at ugy, hogy az eredeti kefes motort egy kisebb, es konnyebb BLDC-re csereltem, es az aksit is kisebb LiPo-ra, es minddel nagyon elegedett vagyok. Akinek van lehetosege ra, hogy probalgassa, annak ajanlom, hogy probalja meg.
Tokre vicces, amikor kimegy egy palyara, es jonnek ott a nepek az agyonra telepakolt autoikkal, nekem ott vagy egy agyonra lekonnyitett auto. Oke, van, hogy a hosszu egyenes kozepere kifutja a vegsebesseget, akkor a ketakkora BLDC-kkel szerelt autok elonyben vannak, de a kanyarokban, meg a rovid kigyorsitasokon nagyon vicces, ahogy elmegy nekik. A multkor kolcson kerte egy kissrac tolem, hat lehidaltam, mit mutatott vele a csiki-csuki kanyarokban.
Es a gumi sem fogy olyan gyorsan.
Sajnos a palyara nem nagyon tudok kijarni, mert nincs kocsim, meg lusta vagyok, de az auto fasza nagyon."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Necronom
senior tag
csak szorszalhasogatok: a BLDC roviditest a kulso forgoreszes brushless motorokra hasznaljak
a normal autos motorok roviditese BL ... ne adjunk masok szajaba felreertheto dolgokat...raadadasul NEM minden autos BL motor DC ennyibar nemigazan ertem mit ertesz azon, hogy kisebb, meg konnyebb
Egy 540-es motor egy 1/10-es turaautoba pontosan ugyanakkora BL es kefes motoroknal is
ha arra erted, hogy az 540-es meretu motortol kisebb motorra cserelsz, annak nem latom ertelmet, de ez neked ha jo, akkor okes
es az akksit sem ertem mit jelent a kisebb
kisebb kapacitasu? kisebb meretu?
szinten fentebb emlegetett dolgok, az 1/10-es autokba a normal stick pack, a shorty, lcg shory es a square pack valo.....ezek mind 7.4V akksik (cellaszamban es fizikai meretben valtoznak es a sulyuk sem egyforma)
szoval ezert nem ertem mit takar amit irszTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
tvamos
nagyúr
válasz Necronom #5699 üzenetére
A BLDC azt jelenti, hogy BrushLess DC. Az, hogy a forgoresz kivul van, vagy belul, az az inrunner, es az outrunner. "ne adjunk masok szajaba felreertheto dolgokat" Nem adunk rossz kifejezeseket masok szajaba.
Azt jelenti, hogy 380-as motort tettem az autoba, az eredeti 540-es helyett. Persze, mindenki azzal jott, hogy tegyek egy 540-es, vagy meginkabb egy 550-es brushless-t, de azt mar probaltam, es sok az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest