Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nemurea

    aktív tag

    válasz Pista0001 #2200 üzenetére

    Egy LXC nem tudja elrontani a rendszeredet - szerintem. Ez a lényege a hypervisor logikának, úgy gondolom. Ráadásul az LXC általában unprivileged, vagyis alig van önálló joga, a host rendszer felé meg alapból gyakorlatilag semmi, úgy kell beleimádkozni, hogy egyáltalán adott mappát lásson a host-on. Én is javaslom, adott célokra tökéletes, nem egy teljes értékű VM, kis erőforrás. Nálam még a docker is LXC-ben fut (na ezt nem javaslom, nagyon macerás megoldani).

    @Balinov: én is bejártam ezt az utat: Xpenology -> OMV (két generáció) -> Proxmox. Először a Proxmox-on belül még gondolkodtam az OMV virtuális gépen, de végül leszakadtam róla. Egyszerűen nem kellett, hiszen csak fájlszerverként funkcionált volna, és minden másra praktikusabb a Proxmox.

    Amikor még OMV-t használtam, az alap funkciója, a NAS az jó volt, de ha picit máshogy, mást akartál, mint amit ő, akkor már ott kellett sakkozni, hogy nehogy elrontsd a config cuccait, de meglegyen a te akaratod is... Szokható volt, de pár dolog nyakatekert, ahogy emlékszem (pár meg nagyon kényelmes, pl. NFS share).

    Szerintem Proxmox mellett nem lesz már szükséged rá, hogy OMV-vel gúzsba kösd magad. De tényleg ezek az én tapasztalataim, máshogy is meg lehet oldani ugyanazt.

Új hozzászólás Aktív témák