Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz tasiadam #1410 üzenetére

    Elég rugalmas, mivel csak egy alkalmazás, ezért a standalone telepítője mellett elérhetőek deb csomagok is, így egy mezei Debianra is lehet telepíteni (tulképpen ugyanúgy, ahogy a PVE-t is). Nekem a NAS-ként is funkcionáló, debian alapú vm-emen van, simán hozzáadtam csak a PBS repot, apt install... és ennyi. Ha ez megvan, akkor PVE oldalon fel tudod venni. Úgy oldották meg, hogy a PBS egy speciális storage type, szóval a storage-oknál tudod felvenni, de persze storage-ot olyan formában nem ad a PVE-nek mint a többi opció.

    Maga a vm futhat azon a PVE-n, amit ment, ez szerintem nem akkora dealbreaker, pláne nem otthon, főleg akkor nem, ha oda van adva a vm-jének egy külső USB drive, és azon van a backup repo. Nálam kicsit speciálisan van megoldva, mert van egy remote PVE-m is, amin szintén fut ugyanígy egy PBS. A két PBS össze van kapcsolva (van ilyen feature benne), és egymásra replikálják a backup repoikat. Így mindkét helyen van egy local és egy remote mentésem mindkét környezetről (napi, heti, havi, stb.. jobokkal).

    Az alatta levő blob storage amúgy parádés, inkrementál, dedup-ol, encryptel, tömörít, tape-t is kezel, tényleg mindent is tud, és valami veszett gyors. Valamint annyira kompakt, hogy file szinten hordozható a repo. Proxmox fórumon csevegtem régebben egy dev-el, mondta, hogy nyugodtan mentsem le kézzel is akár sima file szintű copyval, csak arra figyeljek, hogy közben ne fusson job (magát a blob storage-ot be akartam tolni AWS Glacierbe, de aztán letettem róla, de amúgy simán járható).

    Talán már írtam, de ha tennének még bele egy kis munkát, és kapna mondjuk egy vSphere támogatást, meg pár enterprise funkciót, akkor a Veeamnél pisolghatnának, hogy most mi lesz... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák