Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz zapco1269 #90237 üzenetére

    "Már töbször mondta az elmult évek során,hogy szerinte egy Pana G30 plazma jobb természetes, és élethübb képe van mint GT-VT-ZT60 szériának."

    Ez hatalmas marhaság! A 30-as széria minden készüléke konkrétan szándékoltan fényerőkorlátos volt (akkori jogi szabályozás okán), de ettől függetlenül is: az 50-es és 60-as széria is simán lelépte mind árnyalási precizitás, mind ditherelés, mind mozgásmegjelenítés, mind feketeszint terén. A funkciókról már nem is beszélnék. Voltak hibái az 50-es szériának is, meg a 60-asnak is, de abszolút érzékelhető ugrás volt mindkettő az előző évi modellekhez képest.

    Amit salapp kolléga írta előttem: a false contouring kapcsán én azt látom, hogy forrásfüggő a dolog (szerintem korábbi szériákon is megfigyelhető volt), a tápzúgás pedig abszolút készülékfüggő, nem modellévhez kötött, eltérően sikerülnek a készülékek, még azonos szériából is lehet jót is, rosszat is találni, szerencse kérdése a dolog.

    Az OLED kapcsán én azt mondanám, hogy a legtöbb dologban masszív előrelépés, a rákfenéje a dolognak a mozgásmegjelenítés (bár ilyen téren is van már elfogadható kompromisszum), de minden más területen annyival jobb az OLED, hogy ha elérhető árban lesz, akkor nem igazán érdemes gondolkodni, hogy megéri-e a csere: felbontás, színtér, csúcsfényerő, feketeszint, HDR - minden téren az OLED a superior a plazmához képest.

    Mondom ezt úgy, hogy amúgy még eszemben sincs lecserélni a 65VT60-at, pedig már több, mint 3 éve egy CA CXUHD lejátszót használok egyre több UHD-lemezzel és 2 hónapja beesett a PS5 is. Amíg fel nem dobja a talpát, addig marad, addig meg szépen essen csak a 77"-os OLED-ek ára (meg leginkább legyen minden gyártónál ez a méretkategória minél jobb minőségben)! Az alá nem adom a következő TV esetében.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák