Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz balisz #83707 üzenetére

    "A kisebb GT60 és VT60 modelleknél meg pirosas panel problémák vannak/voltak, akkor azok mennyivel jobbak ilyen szempontból?"

    Az is az 50-es széria volt, nem a 60-as. Utóbbinál egy-két példány kapcsán észleltek egyesek red blob-ot, de ott is kiderült, hogy a túlhúzott kontraszt főzte meg a panelt. Az 50-eseknél tömeges volt, sokan emiatt, a sávosodás miatt, illetve a black-level firmware-gate miatt cserélték le az 50-es Panasonic-jukat 60-asra. Ergo nem sok olyan számos és adott esetben egyidejűleg jelentkező hibával sújtott szériája volt a Panasonic-nak, mint az 50-es.

    "Nekik egy VT60 ezért soha nem lesz best-buy."

    Nyilván, ahogy sokaknak az ST50 sem, mivel sok embernél meg ad abszurdum a 100-150-200 eFt a lélektani határ TV esetében. Szerintem hogy mi a best-buy, azt abszolút a piacon elérhető összes TV ár/érték arányának figyelembevételével lehet egzaktul meghatározni. Az egyéni anyagi lehetőségek/vásárlási hajlandóság más lapra tartoznak. Akkoriban is voltak már kétszer-háromszor-négyszer annyiba kerülő LED-TV-k a piacon, mint amennyibe a 65VT60 került, amelyek méretüket tekintve adott esetben még kisebbek, azonosak, vagy alig nagyobbak voltak, képminőségüket és mozgásmegjelenítésüket tekintve meg ugye tudjuk milyenek. Egyáltalán nem a felső árkategóriába tartozó készülék volt még az sem - pláne a kifutásakor, maximum a plazmák között - bár még ott sem, mivel a Samsung utolsó csúcsplazmája jóval drágább volt.

    Ijk: "Savosodas erősen túl volt lihegve. Természetesen érthető ha tökéletes készüléket akar a vásárló, főleg a kepminosegre kényes plazmas, de a savosodas gyakorlatban irreleváns. Elterjedt a probléma híre, és mindenki savosodast keresett a kijelzojen."

    Ellent kell mondjak! Nagyon is valós probléma volt a sávosodás. Magam is láttam olyan példányokat, ahol egyszerűen nem tudtál másra figyelni, mint a sávosodása, annyira feltűnő volt és nem csak teljesen homogén felületeken, hanem filmnézést általánosságban zavaró módon. Nem véletlenül volt kardinális kérdés itt a topicban is. Plusz ugye nem kell magyarázni, hogy enyhébb esetben is, ha már egyszer kiszúrtad a hibát, akkor óhatatlanul is azt keresed akkor is, amikor nem kéne is. Szóval mondom: erősen megszépültek azok az emlékek. Nem azt állítom, hogy csak hibás példányok voltak - mert tudjuk, hogy voltak jók és kevésbé rosszak is -, de ettől függetlenül akkor igencsak ekézte mindenki a Panasonic-ot emiatt - hozzáteszem, teljesen jogosan, mivel akkoriban bizony 250-300 eFt-ot kiszurkoltak az emberek egy 50ST50-ért és sok esetben kellemetlen szájízzel ültek előtte. Na, akkor nem igazán lehetett bagatellizálni ezt a kérdést.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák