Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Weareus #11571 üzenetére

    Ne bánd a plazma tükröződését, mert az is hozzájárul, hogy sokkal szebb a kép rajta, mint egy matt felületű LCD-n, amit én emiatt is utálok egyébként.

    A matt felületen ugyanis megtörnek, szóródnak a fénysugarak, ami ad a képnek egy jellegzetes tompaságot. Így soha nem tudsz rajta olyan kellemes, életszerű képet látni, mint egy fényes kijelzőn. Legyen az plazma, vagy CRT. Mindegy, hogy sötétben nézed, vagy világosban, hiszen a tompító, fénytörő hatás sötétben is ugyanúgy érvényesül.

    Én egy időben használtam enyhén mattított képcsöves TV-t, amit a fényvisszaverődés gátlására gyártottak olyanra. Való igaz, hogy nem tükröződött benne a szoba (vagyis nem olyan élesen, hanem csak homályosan), emiatt nappal jobban nézhető volt. Viszont ez a jellegzetes tompaság sötétben is ott volt, és engem az idő múlásával egyre jobban irritált. Ahogy elvette a kép életszerű csillogását. Pedig eleinte még tetszett is.

    De most már annyira megutáltam a matt képet, hogy szinte rosszul vagyok az LCD TV-k fos képétől, emiatt is. Még inkább tetszik LCD közül is a fényes. Persze, ott is adódnak még más gondok (feketeszint és a sötét árnyalatok kérdése például).

    Az engem a legkevésbé foglalkoztat, hogy nappal tükröződik. Nem nézem nappal, ennyi.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák