Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• sede7

tag

válasz Seelaard #4623 üzenetére

Szerintem a felbontásból adódó különbség kifejezetten az a dolog, amit Neked kell eldöntened. Menj el egy boltba, ahol mindkettő van (Westend, Hengermalom u.), és nézd meg őket arról a bizonyos 3,5-4 méteres távolságról, már ha valóban onnan fogod nézni az esetek döntő többségében.
    (Ha a személyes véleményemre vagy kíváncsi, én 42"-osat fogok venni (erre van pénz), és beérem HD-Ready-vel, de a 8-as helyett inkább 80-asat veszek, mert eggyel jobb panel van benne, meg a képjavító okozta különbséget is éreztem a boltban. Cserébe nem matt a káva, de ezt a szépséghibát lenyelem. Majd 2-3 év múlva talán elérhető áron lesznek "full-extrás" 50"-osak, addigra talán kiheverjük ezt az csiricsáré zongoralakk divatot...)

• DM-Fan

nagyúr

válasz Seelaard #4623 üzenetére

Az 50PV8 méretre ugyebár nagyobb (127 cm), azonban felbontásra kisebb, "csak" HD-Ready, 1366x768-as felbontással.

Ugyan kontrasztaránya magasabb a 46PY8-asnak, viszont képjavító technológiáját tekintve ugyanúgy 2007-es fejlesztésű, mint az 50PV8-as. Látható képminőségbeli javulást a 80-as (illetve 800-as, vagy 85-ös) modellek hoznak, amikben már 2008-as képjavító technológia van. Ezért fordulhat elő, hogy egy 42PY80-nak szebb képe van (csak kisebb), mint egy 46PY8-asnak.

Ha nem fontos a 46"-os méret és beéred 42"-lal is, akkor én inkább a 42PY80-at, vagy 42PZ80 (esetleg 85-öt) javasolnám, ezek amúgy mindketten fullHD-sok. Amúgy nem rossz a 8-as széria sem, a két felbontásbeli különbséget pedig 3,5-4 méterről nem fogod észlelni, úgyhogy ha a kettőből kellene választani, akkor én inkább az 50PV8-at javasolnám neked, ami ugyan csak HD-Ready, viszont a méretbeli különbség érezhető és itt ugye 11 cm-ről beszélünk, ami nem kevés.

Sajnos 46"-os méretben a Pana nem gyárt HD-Ready plazmát, pedig nagy úrt tudna ezzel betölteni. Ami még nagyobb probléma, hogy hozzánk a Pana nem hozza be az 50PV80-at (vagy az 50PX80-at), ami 50"-os HD-Ready idei képjavító technológiával. Ezzel nagy vásárlóréteget veszít el a Pana. Két hete feltettem a kérdést a Pana egyik képviselőjének a Hi-Fi kiállításon, aki nem tudta megmondani, hogy ezeket a modelleket miért nem forgalmazza a Pana itthon és csak annyit mondott, hogy már nem is lenne érdemes behozni, mert pár hónap múlva itt vannak a 2009-es modellek. Erre rákérdeztem, hogy de mi a garancia, hogy a Pana 2009-ben nem játssza el ugyanezt? Erre nem tudott válaszolni.

Get Moded!

Aktív témák