- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deck
titán
De PS5-el kapcsolatos dolgokat keresett ki és arra a hozzászólásra reagáltak. Persze nem közvetlenül, de nem is kell minden hozzászólásba szerepelni a PS5 szónak. Amúgy mióta követed aktívan itt az életet? Mert, ha neked ez sok off akkor nem gyakran jársz erre (PS4 topikra gondolok)..
[ Szerkesztve ]
PS5
-
.LnB
titán
NBA 2k21 NextGen trailer
UUhh, látom elkéstem.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
TCr
veterán
Ha jól emlékezem, pont itt a topikban volt linkelve a Sony nyilatkozata, hogy olyan hiper-szuper komoly lesz ez az új hangkeverés, amit a Toslink sávszélessége már nem fog elbírni.
Erre mára bedobják ezt a tévé térhangzásos sztorit.Az a Sony, aki a mai napig az összes házimozi erősítőjére biggyeszt 1-2 db Toslink optikai bemenetet.
Komolyan nem lepődök meg a húzásukon, miután a PS4-en úgy b@szták ki a CD audio (saját formátumuk!!!) lejátszás lehetőségét, mint macskát szarni, de azért kurvára idegesít a mocskos paraszt szarrágó megoldásuk.[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nagyúr
Kettőnek nem sok köze van egymáshoz, így nem igazán érthető a kifakadásod.
Másrészt a TV-ig ott a HDMI, az bőven elég a HD hanghoz. Az már az adott tévén múlik ebből mit tud megszólaltatni.
A keverést a konzol számolja, itt a lényeg a HD hang átvitele a céleszközig, arra az optika nem elég amúgy.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
TCr
veterán
válasz FollowTheORI #21355 üzenetére
DTS-HD, illetve Dolby TrueHD konténerekben lesznek a játékok hangjai?
Erre van valamilyen forrás?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nagyúr
Erről még nem nyilatkoztak, mármint hogy a kimenő formátum mi lesz, de valószínűleg a minimum valamelyik ezek közül lesz, vagy sima lossless PCM.
(Talán a Cerny preziből származó Dolby Atmos elvetése után, én az utóbbira tippelek.)[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
addikt
válasz turikoczka #21358 üzenetére
Nagyjából úgy nézi ki, hogy főleg a saját játékaiknál lesz 3D audio (fejessel), tv-n pedig TV Virtual Surround Sound, ami inkább egy mókolás és kb. minden tv audio funkcióinál most is megtalálható.
Viszont egyre több multiplatform jön már Dolby Atmos hanggal (plusz Dolby Atmos for headphones), most pl. a Cyberpunk 2077: X one, XSX|S, PC tehát a PS4, PS5 ebből kimarad, van helyette tv virtual surround.[ Szerkesztve ]
-
ImACeltic
őstag
válasz ImACeltic #21346 üzenetére
Amúgy várható még pár baszó next-gen trailer az NBA 2K-től, nagyon jól szoktak sikerülni.
[NBA 2K14 Next-Gen: OMG Trailer]
[NBA 2K19: Momentous]hombre[EU]
Ez igaz. Remélem kap is majd valami real time mozgás szimulációt a játék vagy csak nagyon jól mossák össze az animációkat.[ Szerkesztve ]
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
TCr
veterán
válasz FollowTheORI #21362 üzenetére
Ha sima LPCM lesz, akkor azt mondom, hogy ok, de erről még nem szólt a fáma.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nagyúr
Amúgy azt már lehet tudni, hogy az Astro (Logi) csinálni fog HDMI audio extractor-t, amit a headsetjeihez meg lehet majd külön venni. [TheVerge] azt írta 40 dollár lesz.
Szerintem az összes érintett gyártó ezt fogja csinálni.
Meg nyilván az összes modellt lefrissítik és hozzá csomagolják majd ahol kell, vagy nem lesz natívan megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Na úgy látom Deck kollégával nem váltjuk le a Hyper Alpha-t, örvendetes a 3D audió. Ennél rafináltabbnak gondoltam a Sony-t, legalább egy saját fejes exkluzivitást behúzhattak volna, amilyenek. De szerencsére nem.
PSN ID: marquuard
-
hombre[EU]
veterán
Nagyjából úgy nézi ki, hogy főleg a saját játékaiknál lesz 3D audio... nem úgy néz ki (lehet megzavart,hogy nagyon sok a firstparty játékuk ). Már volt szó Resirōl, BlackOpsról, Avengersrōl, Sweet Justice Sound,indiek, VR-osok szerintem mind fogja...ez sem egy firstparty gimmick lesz, ahogy a dualsense sem. ez az atmos helyett van
Life, Uh, Finds A Way
-
nagyúr
Habár nem érint, de azért legyünk inkább optimisták... ez a 3D audio alapú VSS nem az lesz ami most a tévékbe van.
Itt azért a Sony állítása szerint pozicionált audiószámításból lesz összehozva, meg HRTF stb stb... azért ez nem az ócska surround amit a TV-k (meg amúgy a 3D fejesek is eddig tudtak).[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
válasz marquuard #21367 üzenetére
pedig már az elején világosan el lett magyarázva a tempest engine egy hardware,amely az audiót számolja...nem kell hozzá semmi liszenszelt periféria, egy sztereó füles elég
(#21369) FollowTheORI ez csak fejhallgatóval fog "rendesen" szólni...fōleg akkor,ha tényleg több profilt is készítenek hozzá...egyébként hova kell küldeni a fotót a fülemrōl?
[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
addikt
válasz hombre[EU] #21368 üzenetére
Ezeket a partizós exluzivitásokat már tényleg nem mindig tudom követni.
Na de akkor most hogy van, érkezik pl. a CP2077 Dolby Atmos támogatással, de a PS5-nél fogd meg a söröm aktiválva, majd mi átszámoltatjuk objektumilag másképp?Ezt is nyálazgattam, de a már ismerteken kívül semmi plusz:
PS5 3D audio: what is it? How do you get it? [link][ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz FollowTheORI #21369 üzenetére
Azért hozzátenném, h ps3 és ps4 esetén ugyanez a világmegváltó audio szöveg ment, s a sony gold fülest is beharangozták mint a messiást a végletekig optimalizált profilokkal stb. Részemről hidegen hagy a sony agymenése audio terén, ezzel minden gen elején előjönnek azt elfelejtkeznek róla. s felemás lesz amúgy is...
menjen rendesen az 5.1emen lossless vagy hd, menjen rendesen a fülesemen rendesen, a többi hablaty nem kell nekem -
hombre[EU]
veterán
a CP77 PS4 játék...max a patchben lesz, de nem tudjuk hogyan készülnek vele
egyébként ez tempest és az sx-ben található audió hardware az nagyon más liga lesz,mint most ez az atmos bohóckodás a one-ban...azokban nincs rá erōforrás. majd pár év múlva megtudjuk mire képesLife, Uh, Finds A Way
-
nagyúr
Nyilván én sem hiszem, amíg nem hallom meg milyen...
(#21370) hombre[EU]
Nyilván én sem várok csodát TV fronton... bár amúgy az LG OLED Atmos cucca néha egész meglepően jó ám...Én fejhallgatóval mozizok és játszom mindenhol, szóval már nagyon várom a 3D audió megváltást.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Cerny előadásában végig arról beszélt, h külön tudják leképezni az összes hangot kb, hogy sztereo fülesnél könnyen ki tudják számítani mit hogy torzítsanak a 3d hangzáshoz, tv soundbar esetén az áthallás miatt nehezebb s majd egyszer a tübbcsatornást is sorra veszik ha eljutnak odáig. Gyk. Csak a 3d leképzésről beszélt a diaryban
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz hombre[EU] #21370 üzenetére
Éppen ezért meglepő ezt kommunikálva látni (nekem). És meglepőnek is tartom a továbbiakban is. You know, business-wise.
PSN ID: marquuard
-
Moby
addikt
Hát izé...pont nem erről beszélt Ráadásul eléggé közérthetően beszélt erről.
-
Lackooo84
nagyúr
10Gbps netet elbír a lézer, a szaros hangjukat nem hahaha lol. Egyébként megnézném milyen hang az, aminek nem elég a 125Mbps... Szerintem ez úgy bullshit ahogy van. Sima szarrágás, semmi több. A slim gépekről sem véletlenül volt lefelejtve.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
Moby
addikt
válasz Lackooo84 #21380 üzenetére
Ne toljátok fullba a kretént. Nem a sony mondja meg mit tud a toslink, és nem is a fórumozók, hanem a szabványok. És amire nincs szabvány, az nem fog működni, tökkkkéletesen mindegy, hogy a kiszolgáló technika amúgy mire lenne képes. Arról meg aztán nem is beszélve, hogy nagyon nem mindegy milyen hullámhosszon van a lézer, de ilyenekbe már kár is belemenni. A sony szarrágó hülye, ÉS PONT!
-
Madwe
nagyúr
Azt az előzmémyekre mondja, miszerint a ps3 spu-ja és a psvr külön chipje helyett itt is a gép része kell legyen a chip, nem csak pl egy psvr kiegészítővel akarják elérni a jobb 3d hangzást. Ahogy nem csak sztereo fejesekre, hanem tv hangszóróhoz s surround rendszerekhez is optimalizálni akarják majd. Végig erről beszél, nem értelek.
21380: a toshlinkon nem megy át a hd audio. Most se. Sose ment. Ps4 esetén se, sehol. Toshlinkon kapcsold be a hd audiot, s lepődj meg, le fogja leverni 2.1-re mert csak az fér át rajta. 5.1 már nem.
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
válasz hombre[EU] #21385 üzenetére
Minden átmegy rajta. A melegvíz is
Madwe: igen, azt mondja, hogy dolgoznak a nyitott eszközök szélesebb támogatásán, de alapvetően a 3D objektumalapú számítás nem függ a hangkeltő eszköztől (a leképzése igen). Ilyet tud most is minden játékmotor (ált valamilyen vásárolt middleware fomájában, az én cégem is használja az egyik közismert 3d audio motort), csak sokkal egyszerűbben, mint amire (elméletben) a Tempest Audio Engine képes. Itt a probléma inkább az, hogy a játékokat erre kell megírni ahhoz, hogy ez használható legyen. Illetve portolniuk kellene az ismertebb engineket erre, de ezt sem tudjuk még hogyan áll.
[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
válasz hombre[EU] #21387 üzenetére
Azé elég sokan dolgoznak fmod-al, meg páran sajáttal is
/egyébként ebből még nem is származtatható egyeneságon, hogy a wwise-nak lenne rögtön valamiféle kiterjesztése Tempestre. Meg az is lehet, hogy annyira jól van integrálva az egész az SDK-ba, hogy nem is éri meg middleware-eket használni, mert egyszerűbb a sajátját használni. Ezt majd később fogjuk csak látni, nem ebből a pár játékból.
[ Szerkesztve ]
-
-
Scarletiel
senior tag
válasz karmaresz #21390 üzenetére
És most az embereknek attól kéne hasra esniük, hogy egy 50négyzetméteres területen 20 fő modell és 500 mellékmodellt sikerült elhozni PS5-ön arra a szintre kinézetileg ahogy annak idején PS3-on egy exclusive esetleg kinézett? Nem ellened támadás de soha az életbe nem fogom felfogni, hogy ezeket miért nem lehet úgy megcsinálni, hogy konkrétan azt gondoljam valós emberek játszanak ott. Látszólag semmi nem viszi/vinné az erőforrást és most hagyjuk a labda szimulációt meg a félelmetes AI kidolgozottságot Zárt tér, minimális fő modellek, kevés asset kb semmi nem indokolja még PS4-en sem azt, hogy ne nézzen ki jobban mint ahogy a PS5 verzió kinéz.
De ezt minden hasonló játékra el tudom mondani nem csak erre.
Bocs ha valakinek a lelkébe taposok ezzel, de na open world játékok több fizikával jobban néznek ki mint ezek PS5-ön.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Madwe
nagyúr
válasz Scarletiel #21393 üzenetére
Multiplat címek? Azok között azért jó! Nyilván egy célhardverre 3-5 év alatt írt cím sokkal jobban kihasználja az erőforrásokat, mint egy sok platformot becélzó, régi motort toldozó foltozó cím amit évente kiadnak...
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok! Ez a már csak jövőre jut nekem PS5 mennyire komoly? Látom csak így lehet már rendelni , hogy majd csak a második hullám meg jövőre . Ez csak reklám fogas vagy tényleg így lesz sztetek? Köszi
-
karmaresz
senior tag
válasz Scarletiel #21393 üzenetére
Én nem haragszom. Ezt a játékot nem a grafikáért, hanem a klasszikus "leülök harminc percre egyedül, vagy haverommal" kikapcsolódásért veszem meg 3-4 évente, akcióban. De persze örülök, hogy fejlődik mellesleg külcsínben is. Nekem tetszik így, ahogy van, leszámítva a csúszkálást és a mikrotranzakciókat, a játékmódokat meg még nem láttuk.
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
horkaytom
tag
Sziasztok, PS5 kiegészítők (pl. Pulse3D) rendelésről valaki kapott már infót?
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
Hát számomra még így is gáz ez a szint. Multiplat címek esetén is van 100-szor komplexebb játék aminek szebb a grafikája. Én sokkal többet várnék. Ugyanígy haragszom az F1-re is például, évről évre ugyanaz a grafika csak más szögben süt a nap, meg az autó modellek aktuálisabbak és ennyi. :/
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Scarletiel
senior tag
válasz karmaresz #21397 üzenetére
Arra tökéletes mondjuk. Én is pont ennyi ok miatt húztam be a Fifa 20-at (Ami szintén zenész) 1000 párszáz forintért.
[ Szerkesztve ]
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Kicsit megosztóak a vélemények a Pro kapcsán. Mérjük fel, ki hogy tervez vele! Eredmény egy hét múlva!
Tervezel-e PlayStation 5 Pro-t vásárolni?
Eddigi válaszok megtekintése
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
Az OFF topik erre található!
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- PS5 Slim (garanciás)
- Eladó Nintendo Switch OLED Dual Boot játékkonzol
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- Xbox One lemezes játékok eladó
- Kao the Kangaroo Super Jump Edition PS4 játék eladó (magyar felirattal)
- Diablo 4 gyűjtői kiadásból led világítású gyertya eladó/Foxpost/Mpl az árban
- PS5 lemezes játékok eladó
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Canyne Malzeno Palamute Amiibo figura (Monster Hunter Series)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest