Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • F.B.I.

    veterán

    Egy kis elgondolkodtató képsorozat, azoknak, akik úgy gondolják, hogy biztos nem lehet baja a gépnek ha egy kicsit hangos (négyet szedtem szét mostanában és mert nem szeretek adós maradni):




    A képekhez hozzátenném, hogy az első gép egy 1004A szériás (első 3 kép), aminél barátom csak elektromos cigit szív a gép mellett, bevallása szerint havonta portalanít, a közvetlen közelében és nem ablak mellett van (1,5 éves gép). Az utolsó kép szintén egy 1004A, állandóan takarítási mániában szenvednek de valahogy a gépet ők sem szívesen mozgatták, havonta emelték fel és takarították le. Mindkét gép 5-10 perc játék után (mindegy mi), szinte vészüzem módba kapcsolt és a venti max fordulaton aratta, a még nem halláskárosult áldozatokat. :DDD
    Pasztázás, kompresszoros tisztítás után, még a tulajok sem hittek a fülüknek.

    Régi vagy új szériás kérdéshez még hozzátennék annnyit, itthon egy 1004A és egy 1116A gép van, mindkettő, takarítva, pasztázva, azonos hőmérsékleti körülmények között használva: az újabb gép hamarabb felkapcsolja a ventit erőteljesebb fokozatra, ezáltal gyorsabban levezetve a keletkezett hőt de így hangosabb is, a régebbi gép (illetve a többi átpasztázott, első szériás) folyamatos ventihangot ad, szinte minimálisan emeli a fordulatot, nem is kapcsol fel viszont az alapfordulati hang erősebb de így sem hallható. Az új gép felkapcsolása (bár csak kis időre) számomra zavaróbb.

    A lényeg: akinek régebbi gépe van (nincs garancia) és hallja, hogy valami már nem teljesen korrekt odabent, keresen fel valakit és takarítsák i, mert a fenti eltömődések miatti hangnövekedés, iszonytos hőtermeléssel is jár, a szellőzés teljes megszűnése miatt, ami gép végét okozhatja.

    Továbbá ne féljünk egy régi használt géptől, főleg ha szét merjük szedni és tudjuk karbantartani.

    Aki tudja, használja állítva!!! (a fényes felületű rész, meghajtó legyen alul).

    Kösz, hogy olvastál.

    [ Szerkesztve ]

    Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák