Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dudee

    senior tag

    Látom PS4 venti volt mostanában a téma.
    Egy privát beszélgetés részeként készítettem az én 2. (cseréltem) PS4-emmel méréseket. Idézem kicsit customizálva, hátha vkinek hasznára lesz :)

    "No. Tegnap én is méregettem.
    A műszert a PS4 elé raktam 30cm-re, de nem egyvonalban, egy picit magasabbról nézett lefele. Túl nagy jelentősége amúgy ennek nem volt. 22C fok volt nálunk.

    A szobámban kikapcsolt konzol mellett, késő este 34.6dB volt a zajszint.

    - PS4 bekapcsolása után ez 35.3dB volt.
    - 10 perc elteltével (csak főmenü) ez felment 36dB-re. Ez amúgy nagyon minimális különbség, de talán itt már nem teljesen alapjáraton pörgött a venti.
    - GTAV elindítása után (a lemez ekkor már lepörgött) a zajszint 36.3dB volt. Ez tulképp megegyezik az előző sorral
    - 30 perc játék után (autópályán ökörködtem folyamatosan) ez felment 37.9dB-re
    - 45 perc után sem emelkedett tovább a szint, és úgy éreztem feljebb már nem is fog menni.

    Viszont egyszer beálltam egy nagy fa alá, ahol a rengeteg levél mozgása kicsit felfűtötte a procit, és ekkor elérte a 38.5dB-t, de amint visszamentem az autópályára, fél perc múlva visszaállt a 37.9dB szintre.

    ... a mérés sok szempontból alkalmatlan numerikus összehasonlításra, de talán az látszik belőle, hogy viszonylag hamar elértem az üzemi meleget, és utána ez nem is nagyon mászkált sehova. Hogy másnál ez az üzemi zajszint mekkora a nálam mérthez képest, azt nem tudjuk meg egy sima telefonos méréssel (telefonnal próbáltam én is a mérést, brutál pontatlan volt. Nem csak pontatlan, de ha a dB mérő pl 40-et mért a telefon 50-et. Ha a dB mérő 50et, akkor a telefon már 65öt. Tehát nem csak egy sima offszet van köztük sajnos)

    Az azonban szerintem is úgy van, hogy jól szellőző hely kell neki, különben simán tovább melegszik, és magasabb fokozatra kapcsol, és ekkor szerintem már simán hangosabb mint a fat PS3 (nekem is az van)"

Új hozzászólás Aktív témák