- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Seevel
csendes tag
Minden, ami autó....nézd meg!
http://www.highpony.atw.hu/ -
Gebriel
veterán
Üdv fórum lakók!
Mint V Golf tulaj csatlakoznék a clubhoz. -
Szux
csendes tag
Szevasztok,
Mostantól és is idetartozom.. Vagyis még nem teljesen, de szeptember közepe felé teljesen, ugyanis addigra ígérték a gyári rendelésű OII érkezését. Remélem nem fogok csalódni mert az eddigi olvasataimban szinte csak jókat írtak róla.
Kérdésem viszont már most lenne 1.9 diesel tulajokhoz, olajfogyasztás.... tényleg ennyit eszik ebből a nem túl olcsó anyagból??? 10000 nél 6-8 dl? Nem lehet ezt visszafogni, úgy hogy az autót is használom.
Mi igaz abból a hírből, ha mész az autóval, megállsz de a motort még egy 1/2 percig járatod, hogy a turbó visszahüljön nagyon lecsökkenthető az olajfogyás?
30000-es szervíz, nem eltúlzott dolog ez egy kicsit? Szerintem 15000-nél megérdemel az az auto, egy kis friss olajat. Vagy tévedek?
Nagyon várom már a kocsi érkezését!!!!! Sosem lesz szeptember közepe......
[Szerkesztve]Egy nőnek 70 dologhoz kell értenie a főzéshez, és a 69-hez.
-
Octi
aktív tag
Szia!
Gratula a választáshoz
Mi igaz abból a hírből, ha mész az autóval, megállsz de a motort még egy 1/2 percig járatod, hogy a turbó visszahüljön nagyon lecsökkenthető az olajfogyás?
Ez abszolút így van. Sőt, induláskor sem illik pörgetni egy hideg turbós autót. A járatásra egyébként azért van szükség, hogy vissza hüljön az olaj. Ha forrón egyből leállítod, fel ég az olaj a turbó belső falára, és gyorsan csere éretté válik. Az pedig nem olcsó mulatság.
30000-es szervíz, nem eltúlzott dolog ez egy kicsit? Szerintem 15000-nél megérdemel az az auto, egy kis friss olajat. Vagy tévedek?
Szerintem is túlzás. A VW csoportnál válaszhatsz:
1., Változó szervíz intervallum (ilyenkor a comp szól, hogy mikor kell menned, de legfeljebb 30e km, vagy 2 év) Az az olaj ami ehhez az opcióhoz kell, igen húzós áru.
2., Fix intervallum (15e km, vagy 1 év)Megpróbáltam leszokni a sexről és a drogról. Életem legkeményebb 1 órája volt! PSN ID: Octi_18T
-
col
addikt
válasz <>jana<> #2651 üzenetére
Kösz
Bocs a késői regaálásért, meg most sem leszek túl ''hosszú'' ..
Szóval. Az egyik Fabia 4 éves a másik féléves
Mindkettőt ugyannál a márkakereskedőnél vettük, odavisszük szervizeltetni is őket. A kiszolgálás, bánásmód, szakértelem 100%-os, nagyon jók a tapasztalataink.
(Akit érdekel a kereskedő és szervíz neve, az priviben zaklasson De annyit róluk, hogy Hajdú-Bihar Megye és a 4. sz főúton )
A 2 Fabia között alig van különbség, a legmarkánsabb, hogy az újabban már gyári ABS is van. Emellett mindkettő - kedvezményként alapból - a kereskedő által adott kiegészítőkkel lett felszerelve (pl. vezetőoldali űlés magasságállítás, ködlámpa).
Az újabb külseje kicsit eltér: a hátsó lámpák és az elején a diszlécek.
Motorikusan majdnem teljesen ugyanazt tudják és amit tudnak, számunkra tökéletesen tudják
Főleg autópályán használjuk őket, 130-140-es tempóval, kb: 4000 ford., kényelmesen erőlködés nélkül, 5-ödik fokozatban, erőtartalékkal még. A fogyasztása így 6,5 l/100km.
Szervízben még egyszer sem voltunk meghibásodás miatt egyikkel sem, csak a kötelező átviszgálásokra vittük be. Ott sem mutatott semmit a számítógépes ellenőrzéskor.
Ennyit röviden Ha bármi konkrét kérdésed va, ... válaszolok )
Üdv.Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
Gebriel
veterán
A 30.000 szerviz nem jelenti azt hogy neked 15.000km nem kell olajat cserélni/cseréltetni
A kettő nem függ össze
Olajfogyasztás..
Új autód lesz és annál alapvető hogy ''eszi'' az olajat.
Nekem benzines autóm van,most tartok 3000km de már 2.5dl utána kellet töltenem.
Kicker
Okés dobok fel majd képet
[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
válasz Gebriel #2660 üzenetére
Hat a gyari eloirt elso kotelezo a 30000-es.Es nincs ajanlott olajcsere meghatarozva.. legalabbis haverek 5-osenel igy van.Elore latom sajnos az auto sorsat... (anyu autoja,3. sebessegi fokozatnal nagyobbat nem ismer!!!! parosulva apu mentalitasahoz:nemet autora nem kell penzt kolteni,nem romlik el. )
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
misimagaki
aktív tag
Akkor kell olajcserére vinni, amikor a computer azt mondja, ha nem szól két évig, akkor két év múlva.
nekem a szervízkönyvbe azt írták: kijelző szerint, vagy 2008.12.18.
Egyébként azt hallottam, hogy az indítások számából, meg a hidegen üzemeltetett értékekból számol többek között.
Ezért leszek én bajban, mert a miénk sokat megy hidegen. Minden reggel az oviba, majd a buszmegállóba, délután vissza, de ilyenkor még beesik néhány kilométer intézni való. Szóval van indítás bőven, meg hidegen hajtás is.Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
t1
addikt
aztán egy olajcsere nem nagy dolog
-
misimagaki
aktív tag
Árat nem tudok, de az biztos, hogy az olaj kétszer annyiba kerül, mint szalonon kívül. Azonkívül ha nincs szerncséd előfordult már egyes helyeken, hogy nem sikerült bele önteni az új olajat.
Egy boltos ismerős mesélte, hogy egy fiatal hölgy kuncsaftja vitt neki számlát, amin az olaj kétszer annyi volt, mint nála. A poén az volt, amikor a csere után egy kis idő elteltével olajszínt ellenőrzésre kérte őt a hölgy, és az olaj olyan volt, mint a kátrány. Szernecsére az ilyen esetek talán már ritkák.Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
-
Szux
csendes tag
Itthon vásárolt autót külföldön is szervizeltethetem, gari marad?
Egy nőnek 70 dologhoz kell értenie a főzéshez, és a 69-hez.
-
misimagaki
aktív tag
Elvileg igen, de ott is márkaszervíz kell, a garancia megmaradásához. De majd Marsu elmondja pontosabban.
Gyakorlatban az ember azt mondta feleségem furmányos kérdésére, hogy mi történik, ha teszem azt Franciországban mondja azt pl. az autó, hogy olajcsere. A válasz az volt, annyival elötte szól, hogy onnan még símán haza tudnak jönni.
Közismert tény, hogy a szalonoknak a szervíz a haszon. Níncs is ezzel baj, addig amíg jól végzik azt. Jó munkáért szívesebben fizet az ember, mégha egy kicsit sok is az....
[Szerkesztve]Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
misimagaki
aktív tag
Nakata!
A kolléga fekete Octaviajan ilyen felni van 214/45x17-es gumikkal. Nagyon komalyan néz ki rajta.
[link]Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
marsu
veterán
válasz misimagaki #2670 üzenetére
Nálunk ha te hozod az olajat akkor is 5300.- +áfa pénz a munkadíj!
Press any key to continue ...
-
marsu
veterán
-
marsu
veterán
-
misimagaki
aktív tag
''....3 év általános garancia
A Škoda modelleket 2007. február 5. után, egyedülálló módon, Magyarországon 3 év általános garanciával kínáljuk, ráadásul Önnek ezért nem kell felárat fizetnie!
A megadott időpont előtt megkötött szerződések esetén, a Škoda gépjárművekre a korábbi garanciális feltételek az érvényesek.
A 3 éves garancia felépítése
- 2 év kilométer korlátozás nélküli garancia a gyártótól a megszokott módon
- 3 év gyári fényezési garancia
- +1 év Garanciamax nevű extra garanciaszolgáltatás a 3. évben egészen 150.000 km futásteljesítményig''
Értem.Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
marsu
veterán
válasz misimagaki #2679 üzenetére
Gondolom te sem 3 év alatt rakod bele a 150.000km-t a gépbe ...
Nekem már 11.000km van benne.Press any key to continue ...
-
misimagaki
aktív tag
Mindannyian arra várunk, hogy majd alaklaomadtán Marsuhoz vihessük az autót.
Tényleg SOF kártyátok van?Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
marsu
veterán
-
misimagaki
aktív tag
Mi gyengébben adjuk elő a dolgot. 6 hónap alatt, majdnem 10 ekm.
Nekem még nincs GaranciaMax. 2006. decemberi az autó. Felajánlották valami 40 Ft-ért, hogy kiterjeszhetem, de valamiért lemaradtam róla. Bánom is meg nem is.Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."
-
Gebriel
veterán
válasz misimagaki #2668 üzenetére
..olaj kétszer annyiba kerül, mint szalonon kívül...
Én amit a szalonban vettem olajat az 6990Ft volt.
De kaptam hozzá egy müanyag ''szatyrot'' ,tök praktikus mert tépőzáras és feltudom tapasztani a csomitartoban a kárpitra . -
Octi
aktív tag
válasz misimagaki #2673 üzenetére
Gondolom 215/45x17 akart lenni
Csendben megjegyzem, az octavia hivatalos váltómérete 225/45x17Megpróbáltam leszokni a sexről és a drogról. Életem legkeményebb 1 órája volt! PSN ID: Octi_18T
-
marsu
veterán
Reszkessenek a kenguruk!
Ausztráliába megy a Skoda ...
[link] Októbertől az ötödik kontinensen is megkezdik a cseh gyártó modelljeinek forgalmazását. Ausztrália lesz a századik ország, ahol a Skoda típusai megjelennek a piacon, bár egyelőre a csehek sem fűzhetnek vérmes reményeket a számukra vadonatúj piachoz. A kontinensnyi országban ugyanis csupán 12 kereskedést nyitnak, igaz, ezekben csaknem a teljes modellpaletta kapható lesz. Ausztráliában a mai napig óriási, amerikai stílusú limuzinok uralják a piacot, bár soha nem alakult ki az a fajta ellenérzés a kisautók iránt, mint Észak-Amerikában. Így a Skodának van némi esélye, hogy a sűrűn lakott keleti partvidék nagyvárosi vásárlói közt sikert arasson.
Press any key to continue ...
-
-
Octi
aktív tag
válasz misimagaki #2682 üzenetére
Tényleg SOF kártyátok van?
TermészetesenMegpróbáltam leszokni a sexről és a drogról. Életem legkeményebb 1 órája volt! PSN ID: Octi_18T
-
Octi
aktív tag
Ez benne van az octaviában is. Jelzi a szervíz, ill. az olajcsere esedékességét.
Persze simán kinullázható
(Megjegyzem, igen primitív módon működik a fix intervallumos. Egy sima számológép, visitó funkcióval )Megpróbáltam leszokni a sexről és a drogról. Életem legkeményebb 1 órája volt! PSN ID: Octi_18T
-
Szux
csendes tag
Hi all,
SOF kártya beszerzésben tud valaki segíteni? Sokat segít néha az emberen az a kedvezmény!Egy nőnek 70 dologhoz kell értenie a főzéshez, és a 69-hez.
-
Octi
aktív tag
Hi!
Most van kiküldés alatt az ez évi utolsó pack. A következő jövő év elején
Áthidaló megoldásként, ha valaki kedvezménnyel szeretne vásárolni, kölcsön szoktuk adni a kártyáinkat egymásnakMegpróbáltam leszokni a sexről és a drogról. Életem legkeményebb 1 órája volt! PSN ID: Octi_18T
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- Ukrajnai háború
- Interactive Brokers társalgó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motoros topic
- Diablo IV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs