- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gebriel
veterán
válasz Homongyák #3550 üzenetére
Ezek az új olajak nagyon bírják a "strapát" és tény és való hogy 2 év vagy 30.000km a menet teljesítményük.
Valamelyik topicbantalán ez voltolvastam,hogy valaki ettől függetlenül 15000km-ként cseréli az olajat és olajcsere után az autó úgy viselkedik mintha 10-15LE erősebb lenne. Fene sem tudja.Azt viszont tudom hogy ha az AVIA benzinkúton tankolok igen csak jobban megy a gépem,fogyasztásom is 0.5-0.8L csökken
-
Homongyák
újonc
Na mindegy. Kiváncsi voltam mások véleményére is, de ettől függetlenül a jövő hétre kértem 1 időpontot a Palotá-nál olajcserére.
Rákérdeztem az olaj árára közel 8000/l mondták, megrendeltem a motorolajbolt.hu-n ugyanazt az olajat 3000/l kiszállitva!!(számlát kell vinni a szervízbe), tegnap ki is hozta a futár.Arra leszek még kiváncsi, hogy ragaszkodni fogok,hogy személyesen részt szeretnék venni a müveletnél, mit fognak rá láépni?! Annyi "sok jót " hallani a márkaszervizekről, szerintem nem árt ha látom mit müvelnek a vassal. -
marsu
veterán
válasz #00809728 #3551 üzenetére
Jót tesz az autónak, ha 15.000km utnán kicseréljük az olajat, olajszűrőt. A 30.000km az sok ... Nekem is Castrol LongLife volt benne, de én is kicseréltem 15.000km után, mert érezhető a változás. Pedig ebben is csak egy 1.4-es 75 pacis van ...
Press any key to continue ...
-
törölt tag
Hy!
Sajos Homongyák félelme nem alaptalan Marsu.Láttam én is ezt azt és sajnos azt kell mondjam márkaszervizek közül nagyon ritka a "jó hírü" ezzel nem azt akarom írni ill mondani,hogy az ősszes rossz csak azt,hogy ritka a nem megvezetős átbaszos lehuzos.
Pugom volt anno olajcserére vittem a márkaszervizbe.Gyerek kitolta a 200literes Total quarz olajat és abből akarta feltőlteni.
Kérdezni akartam tőlle és már jőtt is a NEM sanos nincsen 5 litykos versio.Aztán jőtt a haverom aki ott melozik szolt a srácnak és egyből NEM igenné alakult.Kiderült a hordora Total quartz volt rápingálva de sajnos abban nem az volt.De van olyan szerviz ahol ki van írva direktbe
munkadíj 6500ft/óra ha nézni szeretné 7000ft/óra.Ismétlem minden elismerésem az olyan szervizeknek akik tesznek az ilyen esetleges csalások ill megvezetések ellen.
-
törölt tag
Olajcsere: Ez attól is függ ki mire használja.Pld van egy adott seat leon 151le nos lehet vele lájtossan is közlekedni amikor 5 lityko gázolajat hamizik de lehet olyant is amikor 7-7,5 litykot behabzsol nos ekkor az olajat nagyobb erőnek teszed ki.
Példa nálunk vannak vákumpumpák amik 1cm2-re másfél tonna nehezdik azaz olyan szivó teljesitménye van.Kb 7 milla egy moci.Abba speckó olaj van és nem óraszámban van megadva az olaperiodus hanem van egy müszerecske veszel mintát a jó olajból majd kijelzi a skálán a telizőldet majd utána beleteszel egy használtat és kijezi mennyire fáradt már az olaj.Jó kis dolog mert ha melozik a vákumpumpa akkor az olajat leamortizálja kb 2 hét alatt napi 24 órában.de ha csak alapjáraton pőfőg akkor 1,5 honapot is kibir.
Én ugy vagyok vele kb 12.000-15.000 között cserélem az olajat.Nem veszek bele über brutál olajat haenm egy belevalot + adalékot pld metabond ill prolongot.Seatosokat kérdeztem uj autóba lehet-e rakni pld metabond olajadalékot mert van uj autóra is.Vélasz gariját nem veszti el.Tehát igen. -
marsu
veterán
-
marsu
veterán
válasz DeadMeat #3559 üzenetére
Dodi írta:
" Sajos Homongyák félelme nem alaptalan Marsu.Láttam én is ezt azt és sajnos azt kell mondjam márkaszervizek közül nagyon ritka a "jó hírü" ezzel nem azt akarom írni ill mondani,hogy az ősszes rossz csak azt,hogy ritka a nem megvezetős átbaszos lehuzos. "
Lehet hogy van benne valami, de nálunk nem jellemző ... Legalábbis amióta itt dolgozom tuti nem.
-
DeadMeat
nagyúr
Gondoltam... ne vedd magadra,sajna nem ti vagytok az egyetlen szerviz itthon.Nezd csak meg pl a vacit.Nagy rakas szerencsetlen idiota.Es finom voltam es noies
Errol nem te tehetsz,orulj inkabb annak,hogy ti nem ilyenek vagytok.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
DeadMeat
nagyúr
hmm.A tarcsat,betetet mostan ellenoriztem,az meg jo,a tarcsanak meg valla sincs.A betet vastagsaga min. 11mm ugye?Vagy ez hulyeseg?
Egy amator kerdes:a gyergyak hol vannak ebben a vacakban?van egy tippem:a motor tetejen kozepen a gyujtotrafok alatt?(vagy minek nevezik)
Fekolajcsere nincs 60-nal?Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
marsu
veterán
-
Homongyák
újonc
Szia marsu!
Az a baj hogy itt Pesten amelyikről halottam csak rosszat halottam:Mentes nagyon lenyúlos, Derzbachnak írtam e-mailt időpont eggyeztetésre, beleírtam hogy jelen szeretnék lenni a mütétnél, erre nem is reagáltak egyáltalán (peddig Ők lenének a kézenfekvők lakástól 1 km-re), most megpróbálom a Palotát (náluk vettem). Te melyik szervízbe vagy? -
törölt tag
Seat oldalról vettem.
60.000-es szervízre vittem a kocsimat a jászberényi seat-hoz és mivel más gondom is volt előre jeleztem feléjük. Mondták hogy semmi gond menjek csak le majd biztosítanak számomra a szerelés idejére egy csere autót. Gondoltam magamba hogy adnak egy ibizát vagy jobb esetben egy alteat de persze benzinest, de ez a valóságban ez igy zajlott:
(berényautó)-Akkor a te autód rendben van és akkor hozom neked a csere autót az OPENT.
(én)- Mit?
(berényautó)-Hát egy Toledo Opent!
(én gondolatban)- De hisz az egy közel 7 millás verda
GYerekek és tényleg adtak nekem 2 napra egy gyakorlatilag majdnem fullos Toledot bőrrel, full spoier stb.....
Másnap alig akartam visszavinni
Másnap időben kész volt az autóm, a számla rendben volt
összes szűrő olaj + fékbetétcsere (semmit nem vittem) = XXXXX
egerben is ennyi lett volna de......
A lényeg a lényeg hogy maximálisan meg voltam velük elégedve és mindenkinek ajánlom.Nos ez egy + a szerviznek.
ez az én esetem.
Sokat meditáltam azon hogyan írjam le ,hogy vannak még normális és segitőkész emberkék. (Maru is ide tartozik)
Autócserén gondolkodtam ill már meg is valositottam egy nagyobb részét.
Sok-sok autómárkát megnéztem de igazából (köcce Fetya) te helyes írányba tereltél és maradtam a seatnál.
Fetya is ajánlott pár dolgot de igazából a Szfvári Autoland is.
Mindkettő nagyszerü volt és tényleg nem arrol szolt
(na itt egy pénzes zsíros ügyfél akkor jól lehuzom) autómat korrekt áron az Autoland beszámolta és igazából kiválasztotuk a nekem megfelelő árkategoriájú seat leon fr-t természetesen crono sága szinben.
Nagyon sokat telefonáltam nekik mert sokat meditáltam az egész űgyön.Igy utolag olyan lehettem mint egy őreg hárpia picsa amiért elnézést is kérek igy utolag.
Szoval autoland (Ujvári ur ill B Zoli) mindent megtett,hogy nagyon kedvező árban kapjam meg az ujdonsült családtagunkat.Sőt még olyant is megcsináltak,hogy egy eladott fr-t meg tudtam nézni ill kiprobálni mert sajna volt pár müszaki probláma a garázsba leállással.De igy utolag megoldodott.
Nem írhatok számokat mert megígértem de igen kedvező feltételekkel kaptam meg az autómat amit majd 2008-ban fogok teljes egészében magamévá tenni.
Remélem majd beszámolhatok a kőtelező szervizeikről is.Még egyszer köszönök mindent a tisztelt Uraknak
-
marsu
veterán
válasz Homongyák #3569 üzenetére
Engem Esztergomban találsz meg a hivatalos VW - Skoda márkaszervizben ...
Az e-mailokra általában válaszolok, de gyorsabb és egyszerűbb ha a megadott telefonszámon visszahívom az ügyfelet. Nálunk jelen lehetsz a szervizben az autó mellett. 5300.- +áfa óradíj van a Fabis és az Octavia modelleknél ... Általában kevesebb mint két óra alatt megvan a szerviz, és sosem számlázunk túl.
-
Ra3
őstag
sziasztok, kb. egy hónapja vettem egy 2002-es Cordobát, ebben (Stella) alapból nincs hátul hangszóró, csak a helye van meg. Tegnap kiszedtem belőle a rácsot, azon van 4 felfogató pöcök, 75x125-ös lyuktávolsággal, rákerestem, de ilyet nem nagyon láttam sehol, csak nagyobbakat. Tudna valaki segíteni, hogy ide mi fér be/ mit lehet beszerelni akár egy kis fúrkálással is. A kalaptartót vagdosni nem akarom, a meglévő helyre kéne valamit begyógyítani.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
törölt tag
Hy!
Oksa csak azt hittem w konszersz belefér.Mert itt az autóland w,sokda,audi,seat én erre gondoltam.
Sajna csere az mostanában nem lesz.Ezt is már ugy várom mint a messiást.Jauár első hetében vezsem át.
Lesz akkor egy 2008 alvázszámu és egy 2008-as forgalomba helyezésü autóm. -
törölt tag
nem kell valakinek TV?
[link][ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
-
törölt tag
válasz DeadMeat #3581 üzenetére
Hy!
Nos jobb fajta mint a gyári.
Egy kis szősszenet.Tárcsacserém volt és gondoltam gyáritól überebbet veszek.Bementem a Bárdihoz Szfváron és őket kérdeztem hát lockhead ill fékek királyát BREMBOT.
Nos lockhidet vettem és kb 2000km után elkezdett űtni.Felhívtam őket és azt mondták
-biztosan nagyot fékeztem vele.
-mire én bocsika nem pudingot akarok vele lapátolni hanem fékezni és ugy tudom ez azért van.
-hát szabályoztassam fel az segitt neki.
-nos 3000ft került volna de még előtte rákérdeztem és kifizetik vagy esetleg ők megcsináltatják mert ugyanis a tárcsára van gari nem?
Mire ők szedessem le majd vigyem be és kb 2-3 hát mulva egy Bp-s külsős megbizott cég ledőnti,hogy csere vagy nem?
Ja egyébként Brembo még szarabb lett volna minőségben mert nem abban a gyárban készül mint a tőbbi jelessen vizsgázott forma1 fékek.Messze sincs minőségben az a gyár.Nos én vazzeg tőbbet Bárdi seggfejeknél nem veszek semmit sem.Lenyeltem ezt a békát de sok-sok vevőt elugrasztok onnan az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DeadMeat #3583 üzenetére
Hy!
Nos nekem 22.5 ment volna fel és ráraktuk a 24.5 tárcsát jobb lett.
Brembo csak akkor ha tényleg ott is készült és nem valami leányvállalatnál Koreaiaknál.
Nekem Nimtexet azt iszem igy irják de lehet tévedek mint a süni és lemászott a kaktuszról raktak bele Japcsi és fog mint a meszes.
Sajnos tácsra-fék jól kell megválasztanos mert én anno jártam ugy sparko fékbetétek és brembo tárcsával,hogy a sparko fékbetét nem kopott de a tárcsa 15.000 után kuka lett.Na lool.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nincs meg valakinek ez betenném itthon képernyőnézegetőnek.
Vagy ha valaki meg tudná csinálni lenne neki pár üres dvd-m ingyen.
karate -
Gebriel
veterán
válasz #00809728 #3586 üzenetére
Innen le töltdheted .
Köszi a DVD-tSzerk: De hogy is,semmiség
[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
Holnap reggel megy a kicsikem nagytakaritasra:belso,karpit,ules,muszerfalapolas,kulso polirozas,meg a szokasos.
Vegre nem lesz rajta a sok karc,amit az idok soran a sok autostars ratett...Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
DeadMeat
nagyúr
[link]
Ez mitol lehet ennyire olcso?Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
-
DeadMeat
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- Ukrajnai háború
- Interactive Brokers társalgó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motoros topic
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.