Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz rbalint88 #79085 üzenetére

    Elmentem, végül csak péntek hajnalban indultam (mivel a szombati koncertfotózás kiesett, az időjárásra tekintettel inkább pé-szo-va lett, de végig), és szép kis bringás fotótúra lett...
    1. nap korán vonattal Verőce, onnan bringa Királyrét, a Hadi úton (részben makadám, nagyrészt "földút" azaz sár; viszont jó volt az idő és gyönyörű volt az út, sokszor álltam meg fotózni) Diósjenő, onnan Kemence, majd vissza az erdőbe, egy esőbeálló alá terítettem a hálózsákom és ott aludtam (~47 km, 1100 szint)
    2. nap napkeltekor a dérben és párában fotózás a patak völgyében, majd be Kemencére boltba mert pont most döglött be az öngyújtó és kellett egy kis kaja is, majd vissza fel Feketevölgy, a Csarna-völgyben (nem csak szép patak-völgy, de a régi erdei vasút elmosott sínjeiről híres) viszont már csak tolni tudtam a bringát, na meg a sok patak-átkelést időnként mezítláb, Hamuháztól már sötétedésben kék jelzésen néhol tekerve de sokszor tolva, majd Hanáktól vörös kereszten, na az volt a durva, térkép szerint 30+%-os emelkedőn cipelve/tolva a bringát úgy, hogy kartávnyit előrenyomom vagy emelem át köveken, gyökereken, sziklákon, fék be, majd felmászok mellé; 9 után érkeztem Nagy-Hideg-hegyre, láttam páran már ott sátraznak és tüzet raktak, csatlakoztam hozzájuk, én is ott vertem sátrat és ott aludtam (20 km - a bő fele gyalog, 900 szint, aminek nagyja gyalog, a bringát tolva és cipelve)
    3. nap NHH-en napkeltés fotózás, sajnos nem lett hullámzó ködtenger; a turistaház megmutatta mekkora lehúzós görény, hogy a rézsűn sátrazásért háromezret vasaltak be, a normál sátorhely-ár többszörösét, cserébe rendes vízszintes sátorhelyet se adtak, csak WC volt, de még tükör vagy meleg víz sem, hogy egy kis cicamosdást lezavarhasson az ember... A másik, hogy az előző nap miatt szétment az első fékem, hiába cipeltem fel a bringát, Királyrétig a meredekebb részeken sétálnom kellett vele, csak a laposabb részeken tudtam vele menni. Királyrétnél még fel a hegyre az új kilátóba, majd lecsorgás Kismarosra, ahol kiderült, hogy a MÁV pont ezen a hétvégén végez karbantartást ezen a szakaszon és csak kétóránként járnak a vonatok, úgyhogy inkább letekertem még Vácra, 6 után érkeztem haza (42 km, 350 m szint fel, de az 1100 szint le jórészét gyalog tettem meg, így szerintem jelen esetben az is számít)
    Tartalmas hétvége lett... és most pihi

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák