Hirdetés

Aktív témák

  • james

    aktív tag

    válasz kymco #3240 üzenetére

    "ha népszavazást kezdeményez az minimum a tehetetlenségét jelzi" Nem amennyiben olyan kérdéseket tesz fel, amik a parlamenten felül állnak. Ezek kb. ilyenek. Jellemző (triviális), hogy a főállású képviselőség ellen leginkább azok a képviselők és az MSZP-sek is mind, tiltakoztak, akik eztet gyakorolják. Egyébként meg a parlament ezeket az ugyeket 16-éve folyamatosan tologatta (még szép)... Nem feri tehetetlen, hanem a rendszer. Nincs az megírva sehol, hogy ha a szekér döcög nem lehetne aztat kicsit megtoszogatni kivülről. Egyébként ha már a tehetetlenségről beszélünk, Feri még nem Putyin és ez jó. Normálisan a miniszterelnök aligha dönthet egyedül, erre lenne ott a parlament. Az viszont mindenképp Feri mellett szól, hogy megint meg tudta győzni az MSZP frakciót, hogy dugják hurokba a fejüket. A dolog akárhogy is lesz mindenkinek öntökönszúrás. ;]

    "számos politológus megállapította, hogy a hangulat lecsillapításához, alkotmányos mederbe tereléséhez ez jó lépés volt." Ezt én sem vitatom, sőt innen is látszik Viktor tényleg ért valamicskét a politikához. Ami azért ellene szól, hogy az üzenete, vagyis hogy ezzel buktatná a kormányt továbbra sem fennkölt. A másik nem titkolt célja, hogy obstruállja a másik fél programját szintén ellenszenves, az eszközei pl. a Mikola féle demagógia is meg a hiszti, elég gyomorforgató. Másfelöl egy biztosítások körüli népszavazásnak lehetne értelme, csak úgy tűnik mire ez eldöntődne, addigra a lehetőség elúszik, vesztünk 3-évet, az meg nem biztos, hogy megéri. Azt hiszem teljesen mindegy milyen rendszert találnak ki. A működés úgy is a szabályozáson, a korrupció mértékén, meg a résztvevők munkáján múlik.

    Az MSZP-választási kamuzása már ezerszer kitárgyalt, elítélt, nem mentegetett ügy.

    Azt viszont fel lehetne vetni, Feri szándékai mennyire terelés szagúak, mennyire pusztán politikai időnyerés, vagy csak a Fidesszel szembeni népszavazási trükközésről lehet szó. Ezt nem lehet megítélni. Lehet elege van saját pártjának a szennyeséből is, lehet csak próbálja menteni az általános politikai hitelvesztést, lehet csak tényleg trükközik, bár én inkább az elöbbiekre tippelek.

Aktív témák