Aktív témák
-
Scream007
őstag
zami 7.7tel nehéz lenne szegénynek
BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
slett27
addikt
-
slett27
addikt
-
slett27
addikt
válasz slett27 #4602 üzenetére
Ejj, ez nekem most így sok. XP90 11.400,- + rá egy Noiseblocker SE2 black 3.300,- = 14.700,- + utazás v. futár v. pk. Kipróbálom a Gigabyte-ot, megnézzük mit tud.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
válasz Scream007 #4605 üzenetére
Thermaltake Silent Tower lehet még alternatíva. Csak lenne valahol egy összefoglaló teszt minden újabb hőcsöves hűtőről..... vhol itt is volt a PH!-n, nem ?
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Rover623
félisten
válasz slett27 #4606 üzenetére
Bővebben: link
[Szerkesztve]primus inter pares
-
slett27
addikt
válasz Rover623 #4607 üzenetére
Kösz a gyors segítséget ilyen későn ! Amúgy : , hogy nem találtam meg.
Csak nem sztech boltban dolgozol vhol ?"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Rover623
félisten
Ha nyitott szemmel járnál, láthatnál is...
Aláírások, konfigok az adatoknál, SuperPi, PCMARK, AIDA&EVEREST topicok...mind-mind olyan helyek, ahol rengeteg info van elrejtve...
De hogy konstruktív is legyek:Bővebben: link
Elég láma kérdés...
Melyik proci? Melyik stepping? Milyen lapban? Vized van-e? Vagy légkavaróval gondolod?
Senki nem fogja neked leírni az összes variációt...vagy szűkítsd le a kört, vagy kutass kicsit...primus inter pares
-
Scream007
őstag
hát nem tudom mi számít jónak 2M-esből de nekem kereken 100mp vagy 1.40 .
az 1M-es az 43s.<<<itt tudom a 32 számít jónak, attól messze vagyokBMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
J.J. András
őstag
válasz Rover623 #4566 üzenetére
jaj, Rover, en nem vonom ketsegbe a hozzaertesedet, meg mostanaban nem is ''bujom'' ennyire a NETet a tuning miatt, mert mar nem lenyeg.....
szoval, csak itt a gondolat-vieteleddel nem ertek egyet,es ha netan nincs igazam, akkor kijavitasz szepen.....
szoval, azt mondtad, hogy : ''....aszinkron hajtas eseten (memoria van tulhajtva) nö az elmeleti adatatviteli-savszelesseg , igy erezhetöen (cukrasz-nyelven) gyorsabb lesz a geped.....''
-na, elöször is, en mastol sajatitottam el a hazi-tuning fortelyait (sokat utana olvastam), meg sajat börömön tapasztaltam, mi hogy mennyi.... elsö gepem amit huzni mertem, igaz az egy PIII Celeron volt.... es most meg vagyok allva az NW magos P4-eknel...., mert Intelt legközelebb akkor, ha kihoznak valami igazi jo architekturat, valamit, ami übereli Pentium-M-et felepiteset valosagosan is
-nem is ez a lenyeg, de ha jol tudom, a CPU - NorthBridge közötti kommunikacio mindössze egy 8 bites szalon folyik, igy te hiaba pumpalod fel a MEMORIA felöl erkezö savszelesseget azzal, hogy nagyobb frekin jaratod, mivel az eleve 32 bites, sokkal nagyobb az onnan erkezö adatmennyiseg, mint amit a QSBvel (QuadSystemBus) az Intel parasztvakitas modon hozzank vagott, szoval szerintem nem valosagos a 200 Mhz (FSB) - 200 Mhz (MEM) eseten sem a ''szinkron'' kifejezes...... na, lehet hogy tul bonyolult, de en igy latom: 8 bit * 200 Mhz < 32 bit * 200 Mhz , hiaba van, az hogy mit tom en milyen technologiaval azt mondja az Intel, az valojaban 4*8 bit-es szal a CPU es a NB között, szamolj 4*200=800 Mhz, mig MEMoldal felöl DDR miatt szamolj DUPLAN, azaz 2*200=400 Mhz, de ez igy is hibazik.... szoval nem ertem az Intelt, vagy en vagyok meg ''hülye'' hozza....
szoval a 8 bites szalon soha nem tudsz annyi adatot atpreselni, hogy ez feldolgozasra kerüljön, mint ami jön a PAT-tel meggyorsitott MEMoldal felöl 32 bit-en.... es ha meg raadasul te a mem-oldal felöl, meg több adatot kersz le a memoriabol, az meg jobban ''tulcsordulashoz'' vezet, mert annak az adatmennyisegnek addig varakoznia kell, mig a feldolgozo egysegbe be nem jut....
szoval remelem erted hol a gondom azzal ,amit te is mondtal, meg szerintem ugy mond az Intel ''bevakit''...., megsem ugyanaz a szitu, mintha HyperThreadinggel csinalok ket szalat (ami csak ugy nez ki), vagy be is teszem egy sapka ala a 2 magot, ami valosan tud ket külön szalat kezelni....
szoval ennek a quad-system-bus -nak tuttira van elönye, mert gyorsabb volt a PIV-es rendszer, mint az elödje, de sok szamomra benne a reklam fogas (ha netan nincs iagazm, es te jobban atlatod, akkor majd megcafolsz)
respect
u.i.: igen, azert veszek A64-et, mert abba mar bele van integralva, igy a feldolgozo egyseg közvetlenül elerheti a MEM adatait.....szerintem az igy gyorsabb....'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''
-
nagyzs1
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem éppen idevág, de hátha tudtok tippet adni, hogy mi lehet a gond.
Ma beruháztam egy nagyobb összeget egy kis gépfrissítésre, ezeket vettem:
Abit AG8-V
P4 3000 HT LGA 775
Leadtek PX6600 GT TDH Extreme
Maxtor 120 Gb SATA
Q-Tec 400W Bigfan (tudom, gyenge pont).
Munkába jövet előtt épp annyi időm volt, hogy összedobjam a cuccokat, tehát még könnyen előfordulhat, hogy valamit elnéztem, de azért csak megpróbáltam. hogy indul-e. Hát nem. Egy pillanatra beindul minden ventillátor, aztán le is áll.
Az alaplapi kis kijelző 9.9-et ír, ami a könyv szerint teljes leállás (phu kösz, igazán nagy segítség).
Éjfélig melózok, utána még nekiugrok, csak meg akartam kérdezni, hogy van-e valami tippetek, hogy mit szúrtam el.
Előre is köszi! -
slett27
addikt
válasz nagyzs1 #4621 üzenetére
Ez tipikusan alaplaphiba szokott lenni (elindul-leáll). Minden eszköz le a gépről (CD, HDD, DVD), CMOS clear, tápcsatlakozók ellenőrzése a lapon, CPU illesztés, RAM illesztés. Ha így is ua a probléma, akkor lap. A tápon a ZÖLD+FEKETE csatlakozó összzárása elindítja a tápot, ha elindul a tápventillátor, a táp jó. Egyenlőre ennyi...
-
slett27
addikt
válasz Loretto #4624 üzenetére
Akkor megnyugodtam, itt a PH!-n nagyon meggyőző a teszt róla, 100% terhelés alatt is 53 fok a max hőm., persze 3000 rpm-en a venti, de 1700-on is ütős. Viszont a probélma lehet az a hang, 3000 fordulaton 40 dB írnak, de nem érdekel, a lényeg, hogy occsó legyen viszonylag és hűtsön.
-
slett27
addikt
válasz Scream007 #4619 üzenetére
Annyi is (32s), de viszem lejjebb, amint meglesz az új hűtő. Cél a 30s, de sztem az nem lesz meg. 4200 MHz körül kellene mennie a procinak, ez már nagyon necces még hőcsöves hűtővel is, ettől kezdve víz kellene neki, de arra nincs keret.
-
slett27
addikt
Nem tudjátok véletlenül, hogy a készülő Cedar Mill (65nm) egy maggal is kiadják, vagy csak dual core-ban lesz elérhető. Olvasni csak azt olvastam, hogy 9xx lesz, benne 2x2MB cache, skálázhatóság 3.0GHz - 3.6GHz egyenlőre, asszem.
-
slett27
addikt
válasz Gorneck #4628 üzenetére
Szerdán megtudom. Remélem tényleg azt tudja, mint ami itt a PH! tesztben volt, bár sztem nekem kicsi a házam, jó lenne az a Casetek 1018, ami neked van az egy kész frigo.
Majd írj helyzetjelentést, ha időd van..."Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
-
Inuminare
csendes tag
Egy kerdes mi az idealis hofoka egy P4 3.0as Prescott magos 1mb cachees procinak?
-
slett27
addikt
válasz nagyzs1 #4643 üzenetére
Szerencséd van, hogy csak az a rossz. Amúgy, ha minden jól van bekötve, általában alaplaphiba szokott lenni. A lényeg, hogy működik a géped.
-
slett27
addikt
Én is arra tippelnék, alaplap v proci. Tapasztalat, hogy procik közül kevés a ''gyári'' hibás, persze előfordul (1000-ből 1-2 db.)
-
slett27
addikt
válasz Gorneck #4646 üzenetére
Gép sípol, POST-nál RAM tesztig sem jut el, BIOS-ba nem lehet belépni, gép leláll 9E POSTIT hibával, röviden ennyi. CMOS clear volt, RAM, CPU illesztés is, VGA is, hűtő Arctic Freezer 7. RAM : 2x512/533 Elixir, lap+proci ua mint nekem.
Neked ötlet ?"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest