Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz velizare #18437 üzenetére

    Nem jó, ez épp egy Symbian telefon (és platformfüggetlen megoldást keresek).

    A probléma, amin ötletelek az, hogy kimérhessem a mobiltelefon kijelzőket is úgy, mint ahogy az asztali PC és laptopmonitorokat szokás kalibráláshoz és profilozáshoz. Ehhez csak annyi kell, hogy egy kellően nagy (nem is feltétlenül fullscreen), RGB színkódokkal megadott homogén pacát jelenítsen meg a kijelző (de több ilyen színt is ki kell mérni és minél több, annál jobb...).

    Első ötletként összeraktam pár képet PhotoShopban és kézzel lapoztam a telefonon, miközben manuális módban mértem pontról pontra. De Így nehéz kellő számú mérést végezni és már minimálisan kevéssel (mondjuk 10-20 közti számban) is nyögvenyelős.

    PC-n ez rég automatizálva van, egy program kirajzoltatja a pacát (az előre összeállított RGB kódlistából), kiolvassa az adatokat a műszerből és továbblép a következőre (ha gyorsan mér a műszer, akkor pörög rendesen, több 1000 mintát lehet venni 10-20 perceken belül).

    Így egyik megoldás írni egy programot mindenféle mobilplatformra, ami USB-n vagy Bluetooth-on fogad RGB színkódokat és ilyenre színezi a kijelzőt (és PC-re is kell egy progi, ami kiküldi a parancsokat - az profilozó programban már van olyan mód, ami infót szolgáltat ehhez, de tovább még senki sem jutott vagy nem publikálta a software-eit..). A másik, hogy minimális késéssel (mondjuk max 0.2sec, de amit próbáltam web interfész, az inkább 0.5-1sec volt) megjelenítjük valahogy a PC monitor képét a telefonon -> amire már eleve léteznek megoldások, csak valahogy a lagot kéne kezelni. -> Mondjuk úgy, hogy nem megy körbe az adat a földgolyón, csak local webserveren.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák