Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Diego!

    senior tag

    válasz Josh #557 üzenetére

    Spenótos - sajtos batyu --> A magas rosttartalom és a hús hiánya miatt köszvényeseknek ajánlható fogás.
    Hozzávalók:

    egy leveles tészta
    0,5 kg spenót (lehet mirelit is)
    egy mozarella sajt vagy 15 dkg trapista
    egy tojás
    vaj
    só, frissen őrölt bors
    szerecsendió

    Elkészítése:

    A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk, nagyobb kockákká vágjuk. A spenótot a fűszerekkel vajon megpároljuk, majd a felkockázott mozarellát (trapistát) belekeverjük. A tésztára rakunk egy kanálnyit, batyuvá formázzuk és a tetejét a tojással megkenve zsiradékkal kikent (sütőpapír) tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben körülbelül 20 - 25 percig sütjük 180 - 200 fokon.
    Önmagában is finom, de adhatunk mellé valamilyen szószt is.
    Idő: 40 perc


    Zöldfűszeres sült paradicsom --> A sok növényi rost és a könnyű olívaolaj együttesen csökkenti a vér koleszterin és urea-szintjét, így például köszvényeseknek ajánlható.
    Hozzávalók:

    1 kg paradicsom
    egy csokor bazsalikom
    egy szál rozmaring
    3-4 gerezd fokhagyma
    olívaolaj

    frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A paradicsomokat félbevágjuk, vágott felükkel tepsibe tesszük. Megszórjuk a nagyobb darabokra vágott fokhagymával, a felaprított bazsalikommal és rozmaringgal. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk és a sütőben körülbelül 20 - 30 percig sütjük. Tálalhatjuk köretnek friss kenyérrel, hogy a szaftját ki lehessen tunkolni, de ha megszórjuk sajttal és 1 - 2 két percig a sütőben hagyjuk, hogy elolvadjon, egytálételként is kínálhatjuk.
    Idő: 30 perc





    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák