Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz LonGleY #21945 üzenetére

    "Bőven elég megnézni a fixlisták méretét."
    Neked aztán van kitartásod ugyanazt ismételni. :)
    Amikor pedig megcáfolja valaki, végigvéve az általad hivatkozott érveket, akár türelmesen még egyszer is, akkor meg nem reagálsz. Mondjuk gondolom kellemetlen látni, hogy az érveid könnyen támadhatók. Itt nagyjából ugyanazzal az érvrendszerrel reagáltál.
    A changelogos dolgot még előhozhatod párszor, és azt a labdát mindannyiszor le lehet csapni. Vizsgálgatás során is az derül ki, hogy érdemi előrelépés lényegében nincs, vagy nagyon ritkán történik (olyan dolog fejlesztése, ami az alapvető funkciók közé sorolható, hogy legalább a Chrome szintjét elérjék)
    A bugfixek javítása folyamatos kell, hogy legyen, és nem elismerésre méltó. Ha elkúrom a szoftverem egy részét, akkor nem várok érte vállveregetést, hogy használhatóvá tettem.

    Javasoltad, hogy MI (!!) elemezzük inkább szakmailag a changelogokat, ahelyett, hogy elégedetlenkedünk. Miért nem mutatsz nekünk példát, hogy mit lehet kihozni marketingbullshit nélkül a changelogokból? Világíts rá, hogy a mi figyelmünket milyen releváns újítások kerülik el! Hiszen erre hivatkozol minden alkalommal, amikor betelik nálad a pohár valami érthetetlen módon az elégedetlenkedésekkel.

    Egyébként én nem tudom, ez a túlzottan elnéző mentalitás (főleg egy ilyen céggel szemben) hol ragadt rád, de számomra ez nagyon furcsa.
    Ha egyetemen határidőn túl adtam le valamit, akkor vagy fizetnem kellett érte (késedelmi díj), vagy pedig b@szhattam, mert mondjuk a házi feladat feltöltésének szigorú határideje van, és előre kikötötték, hogy nincs elnézés, nincs utólag kuncsorgás. Így jártam, beszoptam.
    Amikor melóhelyen a főnök elvárta, hogy valamilyen webfejlesztési feladat hétfőre legyen kész, de még pénteken sem voltam kész vele, akkor rohadtul nem volt elégedett. Ha kedden sem, akkor jól lebaszott. Ő is tudta, hogy közbejönnek fejlesztési gebaszok, de hiába megértő, neki konkrétan anyagi vesztesége lehet ezen. Bele kell húznom.
    Amikor magánban nyomattam weblapkészítést, és közbejött egy nem várt balfaszkodás a részemről (ez is elkerülhetetlen), vagy rosszul mértem fel a szükséges időt, akkor a megrendelő is ideges volt, ha határidőre nem sikerült kész lenni valamivel. Vagy pedig nekem anyagi veszteség, ha szerződésben meg lett állapítva, mi lesz a "büntetés" a határidőn túli késésért.
    A tanulság mindhárom sztoriból az, hogy az élet nem úgy működik, hogy Pató Pál úr módjára "ejj, ráérünk arra még", meg "ugyan, hadd dolgozzanak a fiúk, biztos tök sok dolguk van, majd később visszanézek", hanem ha valaki meg akar élni, akkor össze kell szednie magát, és nem a valagát vakarni.
    Ha nem akartam megszívni, akkor nekem is össze kellett szednem magam.
    Az Operának meg nem kell? Érdekes.
    Engedd meg nekünk, hogy mi ne nézzük el az Operának, hogy töketlenkednek. Nekünk sem nézik el.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák