Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz LonGleY #21912 üzenetére

    A motorcserével szerintem keveseknek van problémájuk, a legtöbben szerintem értjük és belátjuk, hogy az Operának elméletben könnyebb, gyorsabb a karbantartás úgy, hogy egy többek által is fejlesztgetett motor van betolva a böngésző alá. Ez a terhek egész nagy részét leveszi róluk, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene rá folyamatosan erőforrásokat allokálni, hogy "szinkronban" legyen a további fejlesztésekkel.
    De ha már a terhek egy része lekerült a vállukról, akkor épp ezért elvárható, hogy az alapvető fejlesztések haladási üteme legalább minimálisan komolyan vehető legyen, mert jelenleg olyan érzete van az egésznek, mint egy hobbiprojektnek, ahol csak a bugfixekre van szabadideje egy pici csapatnak. De állítólag az új Operán nagyobb létszámban dolgoznak. Egyrészt ezért nehezen belátható, hogy mi okoz komoly nehézséget a minimalista funkciók ÍGÉRT megvalósításán. Másrészt sokszor azok látszólagos nehézségi szintje az, ami a kiakadásunk egy részének okozója. Lásd könyvjelző-kezelés: erre mondtam, hogy aki már szerzett némi tapasztalatot egy programozási nyelvben, az beláthatja, hogy egy fastruktúra implementálása, UI-on történő megvalósítása, pár szövegmezővel való kiegészítése, valamint az ezekhez tartozó funkciók életre keltése (eseménykezelők, tárolás, eddig tárolt információk megjelenítése, módosíthatósága, stb.) nem tarthat hónapokig. Nyilván mivel relatíve "új" szoftverről beszélünk, a bugok folyamatosan kiderülhetnek, de még agyontesztelés esetén is túlzás, hogy ennyi időt ülnek ilyen funkciók felett.

    A felhasználók márpedig olyanok, hogy vannak elvárásaik, és amennyiben még jóindulatúan is közelítik meg a kérdést, és türelmesen várnak jódarabig (mi szerintem elég régóta várunk), mégsem kapnak megnyugtató visszajelzést vagy neadjisten inkább kész funkciót, akkor elvesztik a türelmüket. Mi kitartóak vagyunk, még ha konstans módon anyázunk is, mert egyszerűen nem értjük, mások meg lehet, hogy azt mondják, hogy hagyjuk már ezt a böngészőt, ez még az alapokat sem tudja. Még átlagjúzerek is, lásd mexel ismerősének esetét.

    Azt pedig szerintem még Te is beláthatod, hogy ha a hivatalos kommunikáció ennyire gyatra, és látszólag még saját maguk sem tudják, mit ígérjenek, és mit ne, akkor az még jogosabbá teszi az ágálást.

    Ha viszont a changelogokban dinamikus fejlődést veszel észre, akkor szerintem kíváncsian és szívesen várjuk az elemzésedet (én mint láthattad, korábban direkt nézegettem, mielőtt írtam volna, és többnyire crash-ek, bugok toldozását láttam, amivel érdemben nem vagyunk előrébb).

    Sk8erPeter

  • LonGleY

    veterán

    válasz Sk8erPeter #21924 üzenetére

    Teljesen világos, én ennek a hsz-nek egy elemével sem állok ellentétben - ezért sem értettem az eddigi reakciókat. Várjuk, de ettől én még nem nézem le őket. A kommunikáció hiányában már megállapodtunk. Szerintem a PC amúgy nem az elsődleges platformjuk. Személy szerint fontosabbnak tartom egyelőre a bugfixeket - kb. ez minden konfliktus kiindulópontja.

    Egy fastruktúra implementálása, UI-on történő megvalósítása, pár szövegmezővel való kiegészítése, valamint az ezekhez tartozó funkciók életre keltése (eseménykezelők, tárolás, eddig tárolt információk megjelenítése, módosíthatósága, stb.) nem tarthat hónapokig.

    De ez már megvan. Ott van még a Stash és a Speed Dial is. Három felületen lehet menteni a linkeket, szinte bármekkora mélységben most már. Az átlagjuzernek a tapasztalataim szerint ez biztosan elegendő.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák