Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #21080 üzenetére

    "A Chromium és annak összes forkja a szememben, felhasználói szemszögből szar. A Presto és az arra épülő egyetlen, Opera nevű böngésző a szememben, felhasználói szemszögből jó."
    Annyiból egyetértünk, hogy a Chromium felhasználói szemszögből nagyon buta (a szar mondjuk erős). Az Opera meg felhasználói szempontból teljesen egyedülálló volt. De ezzel a topic látogatóinak többsége szerintem kérdés nélkül egyetért. :D (Igaz, azzal is, hogy a népszerű, "szemétmultik" által fejlesztett oldalak már sajnos használhatatlanul lassúak voltak az Operában. Szóval ebben is egyedülálló volt az említésre méltó böngészők között.)

    Amúgy később mindenféle 0-t érő fosnak-szarnak-hányadéknak titulálod az egész Chromiumot, azonbelül persze a Blinket is, ehhez képest azért emlékeztetnélek rá, hogy még Te is beismerted, hogy a Chrome/Chromium mennyivel erősebb pár dologban, mint a régi Prestós Opera (amikor még arra haragudtál, mert ott voltak gyökérkedések), bevallom, most csak az jut eszembe ezek közül, amikor például a Chrome-ban való keresés on-the-fly gyorsaságát dicsérted a lapon belül (bizonyos oldalaknál az Opera GUI-ja használhatatlanul befagyott keresésnél), meg hogy a keresési találatok számát is megjeleníti, ráadásul a highlight-szín Chrome-ban értelmesebb (pl. a forráskódnál nem észrevehetetlen szürke a textarea-n belül, mint Operánál, ráadásul felülbírálhatatlanul, pedig elvileg volt rá ini-beállítás a skinen belül, de nem jutott érvényre), és azt, hogy az nem case sensitive, meg még pár dolgot említettél előnyként. Ez most csak annyiból érdekes, hogy Chrome-ban is vannak felhasználói szemszögből ötletes megoldások, emiatt nem lehet mondani, hogy csak egy buta szar.
    Egyébként pedig a topic látogatóinak többségét szerintem nem kell túlzottan győzködnöd arról, hogy mennyivel testreszabhatóbb és kellemesebb volt a Prestós Opera beállíthatósága a Chrome-hoz képest... :)

    "Hogy ez mennyire korrelál a forráskód minőségével azt leszarom."
    Pedig erről beszéltél egészen idáig. :P

    "Nem az. Egyszerűen gerinc kérdése az egész."
    Továbbra sem értelek, ha te írsz egy szoftvert, sok éven keresztül fejleszted, beleölve a pénzt és energiát, miért lennél köteles nekem publikálni a forráskódot? Ha nem publikálod, akkor gerinctelen vagy?
    Érdekes felfogásod van a dologról.

    "minden szép, minden jó és az Opera forráskódja a legcsodálatosabb a világon. Ebben az esetben jelentené a titkolózás azt, hogy szar van a palacsintában."
    Megint szélsőségekben gondolkodsz. Olyat nem tudsz elképzelni, hogy a cégnél nem döngetik a mellüket arra, hogy jó volt a forráskódjuk (attól még, mert adott esetben jó is volt), de mégsem szeretnék publikálni?
    Mindegy, lassan feladom, és inkább rádhagyom, hadd éljél abban a tudatban, hogy mindenkinek kötelessége másnak kiteregetni minden szarát, különben nincs is gerince. Ezzel már nem tudok mit kezdeni.

    Bocsi, de az ágybetétes példád egyszerűen nevetséges. Semmi köze nincs az egész témához, amiről beszélünk, megint csak egy mellékvágányra terelő bullshit. Nem nagyon értem, miért kell erőltetett példákkal szemléltetni, alátámasztani az érvelésedet (lásd sportautók, repülőgépek, most meg az ágybetét :DDD), ettől nem lesz hitelesebb. Hidd el, enélkül is értem, amit mondasz, és a topic többi látogatója is.

    "De az viszont valószínű, hogy ezzel egyfelől sakkban akarják tartani a piacot"
    Az Opera sakkban tartja a piacot? Hmm, akarsz róla beszélni? :DDD

    "másfelől komplett gazdasági öngyilkosság lenne a részükről egy ilyet meglépni."
    Gondolom ezzel arra utalsz, hogy ha más a kezébe kaparintaná a Presto forráskódját, akkor leigázná vele a világot... :))

    "Mert aki beismeri, hogy hibázott, sokkal többet ér az emberek szemében, mint az, aki vélelmezhetően hazudik és még a jelenbéli cselekedetei is arra engednek következtetni, hogy hazudik."
    Milyen hazugságokról beszélünk most? Ki hazudik kinek? Lemaradtam valamiről? :DDD Egyszerűen nem adnak ki egy forráskódot, mert nem open source szemlélettel dolgoznak, ennyiről van szó. Miért kell ezen még rugózni, most már azt is rájuk fogva, hogy "hazudnak"?
    Az őszödi beszédet valamilyen módon, hasonlóan értelmes érveléssel nem akarod még idekeverni? :DDD

    "[link]"
    Most ezzel a linkkel mit akartál igazolni? :) Általános piaci részesedésről beszéltem, te pedig belinkelsz egy olyan cikket, ami arról szól, hogy az Opera-felhasználók között milyen átrendeződés látható a <=12.x vonalhoz képest, és a cikk igazolja, hogy még mindig bőven vezet a Prestós Opera a Blinkes Operához képest, de változott a dolog, és kezd előtérbe kerülni az Opera-felhasználók között a Blink-motoros Opera is. Direkt dőltté tettem, hogy lásd, ennek semmi köze az általános piaci részesedéshez, hogy hogyan teljesít az Opera a Chrome-hoz, FF-hoz, IE-hez képest, ez csak "belső" átrendeződés. Olyan értelemben, hogy nyilvánvaló, hogy vannak új felhasználók, meg vannak lemorzsolódások is (Operát bojkottáló júzerek), de az összrészesedés érdemben nem nőtt jelentősen a Blink-vonalra átállás óta, pedig akkor lenne értelme "gigaprofitról", a részvényesek tapsikolásáról beszélni.
    Szóval igazából ugyanott tartunk.

    Egyébként továbbra is hangsúlyoznám, hogy itt a váltásnál a lényeg elvileg a renderelőmotor cseréje volt, most már Blink-motor pöfög az Operában, ettől még nem kell, hogy megrekedjen Chromium-klón szintjén. Szóval elméletileg ettől még kreálhatnának belőle egy fasza böngészőt. A modularitás önmagában még nem akadály. Csak sajnos mostanában a változások mértéke nem mutatja azt, hogy jelentős lenne a haladás. Hogy ennek pontosan milyen okai vannak, azt jó lenne tudni (projektvezetői bénázás, (fejlesztői) felkészületlenség, kapkodás, egyéb).

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák