Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Penge_4 #21069 üzenetére

    "Nem azt mondtam, hogy tuti, hanem, hogy erősen valószínű."
    Tök jól ellovagolgatsz a szavakon egy jó és értelmes magyarázat helyett. :) Jó, akkor a kedvedért átfogalmazom a korábbi két mondatomat, csak hogy ne szerepeljen benne a teljes bizonyosságra utaló szó:
    Nagyjából ennyiben összefoglalható az érvelésed a Presto-val kapcsolatban: ha nem láttam a forráskódját, ha azt nem adják ki, akkor valószínűsíthetően JOBB a többinél, vagy csak úgy önmagában biztos ultrakurvajó. Nem érzed ebben az érvelésben a problémát?
    Kár. ;]

    Lefordítom másként, amit mondasz: van két doboz, az egyiknek látom a tartalmát, fogalmam sincs, mik vannak benne, egyáltalán nem értek hozzá, aztán van a másik doboz, amit nem tudok kinyitni, de mivel ennek nem látom a tartalmát, ebben VALÓSZÍNŰLEG JOBB dolgok vannak, bár ehhez sem értek. Biztos a dobozt azért nem nyitották ki, mert annyira király dolgok vannak benne, hogy tartanak tőle, hogy az emberek azt az örömmámort, amit a tartalma megtekintésekor éreznének, nem tudnák elviselni, és megőrülnének tőle. Vagy olyan tudásra tennének szert általa a kivételezettek, hogy uralmuk alá hajtanák az egész világot.

    "A Choose Opera, meg több másik, független oldal is."
    Aha, és mivel függetlenek, és ők sem látnak bele abba a bizonyos dobozba, nekik aztán több joguk van azt mondani, hogy szerintük meg szar a doboz tartalma, mivel ők szintén nem látták, tehát ők is tök hitelesek. :DDD
    Amúgy a képpel önmagadnak mondtál ellent.

    "Mindegyikük alkotott már saját, házi programnyelv(ek)et."
    Hát hallod, most aztán alátámasztottad az érvelésedet :DDD, hogy úgy általánosságban hogyan befolyásolja a Microsoft, a Google és az Apple a programozási alapelveket, mert mondjuk a Microsoft csiszolgatja a C#-ot, a Google a saját, nem igazán elterjedt Go programozási nyelvét, meg az Apple az Objective-C-t, legalábbis feltételezem, ezekre gondoltál. Csak hogy tájékoztassalak, te kijelentetted általánosságban, hogy ezek a multik az alapvető meghatározói a mai programozói szemléletnek, szerinted nagyjából ők mondják tollba a fejlesztőknek, hogyan is kéne kódolni. Ez nemcsak fájó butaság, de még alá sem támasztottad. Tudod, hogy hány programozási nyelv létezik? Tudod, hány programozási ELV, tervezési minta, kódolási szokás? Szerintem senki nem tudja megmondani, mivel qrva sok van, pont ezért meglehetősen elborult elmélet erre is ráhúzni a kedvenc "mindent a monopolhelyzetű multik irányítanak"-elvedet (főleg, hogy amúgy cégenként, adott esetben projektenként is nagyon sokszor eltérő kódolási elvek vannak). Vagy ha már így teszel, ne a levegőbe beszélj, hanem mondj valami konkrétumot is végre.

    "Nagy különbség, hogy általános céllal hoznak létre programnyelvet, vagy célzottan egy specifikus programnyelvet. Utóbbi jobban behatárol."
    Tyű, apám, micsoda igazság. És akkor mi van? Egyáltalán hogy jön ez ide?

    "Ettől még általános programnyelven (C) is lehet olyan tutorialokat, metódusokat alkalmazni és hirdetni, tanítani, amivel egy meghatározott elv és módszer alapján programoznak vagy gányolnak a jövő programozói."
    Na megint: és akkor mi van? Hogy jön ide a Microsoft, Google, Apple és a többiek, ha már a C-ről beszélsz? Én is említést tettem arról, hogy vannak saját tutorialjaik, oktatóanyagaik, amikből lehet okulni (tudom, szerinted inkább butulni), sokszor ezek nagyon hasznos segédanyagok, de akkor ez szted egyből azt jelenti, hogy irányítják a világ programozási szokásait?

    "Még egy egyszerű URL részlet lecserélésére, ami egy pár soros script is van legalább 3 különböző módszer. Azt meg már a programozó fogja eldönteni, hogy melyiket használja, melyik áll közelebb hozzá, melyiket érzi logikusabbnak. Ez pedig nagyban függ attól, hol tanult a programozó milyen elvek alapján és milyen segédanyagokat használt."
    Aha, igen, micsoda hümmögtetni való igazság, ha nem mondod, sosem gondoltam volna erre (sarcasm), és akkor mi van? :)

    Veled ellentétben linkelek valami konkrétumot is, egy Microsoftos webfejlesztős tutorialt, amit gondolom mostantól referenciaanyagként fogsz felhasználni, hogy hogyan is irányítja az a "szemét multi" a világ programozási szokásait, amiről a programozás fórumban volt szó:
    http://prohardver.hu/tema/programozas_forum/hsz_6508-6508.html
    http://www.microsoftvirtualacademy.com/training-courses/learn-html5-with-javascript-css3-jumpstart-training
    Biztos ettől most az összes webfejlesztő agyát a Microsoft fogja irányítani. ;]
    Aztán ha megnézi valaki a Google igen jó minőségű dokumentációit, akkor biztos onnantól Google-vezérelt lesz. Ha pedig épp ájfónra programozgatás a melója, akkor a köcsög eppül fogja befolyásolni a mindennapi tetteit.
    Ha pedig valami totálisan független programozó blogger(ek) irományait találja meg, és kattan rá, akkor ő a lázadó? A szemét. :(

    Nem értem egyébként én sem, hogy programozási (háttér)ismeretek, tapasztalatok híján miért akarsz lefektetni általános axiómákat konkrétan a programozás hátterével kapcsolatban.
    Én sem jelentek ki nagy dolgokat a hímzés fortélyairól, mert nem értek hozzá.

    (#21070) LonGleY :
    Ez jó :DD Igazából két mondatban teljesen jól összefoglaltad, amit én jópár bekezdésen keresztül vakerászva próbáltam elmondani. :D

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák