Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz utgyuru #19040 üzenetére

    Ezek vannak Operához is (de van benne beépített tartalomblokkoló is, ha nem akarsz több százezer felesleges reklámot blokkolni, amik olyan oldalakon vannak, amelyeken feltehetőleg sosem fogsz járni): Adblock, Ghostery

    NoScripts szintén van, de a gyári funkciók Operában eleve okosabbak, mint a többi böngészőben, ezért egy csomó minden kiegészítők UserJS-ek nélkül is megoldhatók.

    Letöltések menedzseléséhez az oldalpanelen (F4) a hivatkozások/linkek panel használható. Annyira nem profi, mint a DownThemAll (pl. nincs RegExp és társai), de azért el lehet vele lenni.

    Screenshot kiegészítők szintén vannak.

    BetterPrivacy, Super-Cookie Safeguard, Kaspersky URL Advisor, Keylogger Beater és társaira is lehet, hogy van kiegészítő, de ilyenek általában Operában nem kellenek, mert alapból biztonságosabb, mint a Firefox. Pl. a jelszókezelője nem tölti ki a mezőket biztonsági okokból és Operából sem lehet alapból kinyerni a jelszavakat, csak speciális segédprogramokkal. Ráadásul az űrlapokat (checkbox, radio button) is megjegyzi, szóval például itt a PH!-n sem kell minden alkalommal bepipálnod mind a 4 checkboxot, megteszi a Wand helyetted.

    HTTPS-Everywhere szintén van.

    Általános Flash downloader szintén van.

    A billentyűparancsok (és a mozdulatparancsok, valamint az eszköztárak, a gombok és a menük) alapból szerkeszthetők, módosíthatók, szóval ehhez nem kell külön kiegészítő. Amire nincs Operán belül lehetőség ott pár egyszerű INI fájl szerkesztésével (amikor az Opera nem fut) lehet elérni a kívánt célt.

Új hozzászólás Aktív témák