Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Nobuo #18197 üzenetére

    Az már önmagában trollkodás, hogy X böngésző topicjában egy specifikus kérdésre mindenféle gondolkodás nélkül azt a nem túl értelmes javaslatot kapod elő, hogy valaki használja "megoldásként" inkább Y böngészőt. És akkor teljesen mindegy, milyen böngésző topicjáról beszélünk, ha itt bárki az általad favorizált Fájörfox topicjába pofátlankodna bele, hogy "hát figyelj, ha ez a dolog nem megy, használj Operát, mert szerintem az jobb", az ugyanolyan baromság lenne, megérdemelné az illető a virtuális sallert. :)

    Egyébként éppen most Firefoxot kaptam elő, és azt használom épp tegnapelőtt este óta, mert adtam neki egy próbát, és mostanság többször is kipróbálgattam, hogy senki ne vádolhasson elfogultsággal (minden böngészőnek adok egy esélyt!), plusz a többi böngészőben kicsit sok engem érdeklő fül van egyszerre megnyitva, úgyhogy azok épp zárva :DDD, és most legegyszerűbb ez volt session manager használata helyett, ha már úgyis ki akartam próbálni a Firefoxot.
    Úgy, hogy már SSD-n fut a rendszerem, így már nem egy lassú ócska rakás szar, mint amilyen volt előtte, de zabálja a memóriát, mint az állat. Most épp egy Youtube-os fül van megnyitva, de a videó már nagyon régóta nem megy (OK, pufferelt videó, egy részét még memóriában tartja); ezenkívül egy PH!-s, 2 Google Docs-os, 3 Wolfram Alpha-s, egy 9gages, egy Gmailes és két másik fül van megnyitva, ahol full statikus HTML van, semmi kliensoldali dinamizmus (JavaScriptes dolgok, Flash, ilyesmik nincsenek, csak sima egyetemi tárgyhonlapok), ez nálam egyáltalán nem is sok egyszerre. DE azért szerintem ez a memóriakajálás egy kicsit túl soknak tűnik, főleg, hogy valamiért a CPU-t is zabálja keményen, a screenshot készítésekor épp 13%-on állt (de 10-20% között ugrál!!!), és egyáltalán nem értem, mi ennek az oka:

    Task manager - Firefox 17.0.1 CPU+memory usage

    Firefox 17.0.1 van fent.
    Erről beszéltem, nem csak a számat jártattam, bizonyítékok nélkül. Én most is próbálgatom, régen is próbálgattam, aktuális oprendszer-változattól függetlenül is, és valahogy sosem vált be. Ha épp nem a GUI akadozós-vánszorgós tulajdonsága nem tetszett, akkor a felhasználói felület elnagyoltsága, amit aztán az Operáról lemásolva összenyomtak kicsit (szerencsére); vagy épp a rendkívüli erőforrás-használata, lásd fentebb. Amúgy az is vicc a Firefoxnál, hogy ha egyszerre mondjuk 20 korábban megnyitott füllel indítod a böngészőt, akkor a GUI addig teljesen használhatatlan, amíg ezek a fülek be nem töltenek majdnem teljesen. Operánál jelenleg már ezt nem tapasztalom, Chrome-nál sem igazán (bár itt a topicban asszem Chrome-mal kapcsolatban elhangzott ilyen panasz még egy korábbi verzióról). Manapság nem túl nagy elvárás, hogy sok-sok füllel megnyitva is majdnem egyből használható legyen a böngésző (elfogadható türelmi időn belül).

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák