Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz AtHoS #13748 üzenetére

    Gondolom a tűzfalad viszont a helyi gépeden admin-jogokkal futtatni kívánt programok engedélyezésére nem kérdez rá... A legtöbbször valóban Te kívánsz hozzáférni admin-jogokat igénylő dolgokhoz, és Te telepítesz, de előfordul az is, hogy letöltöttél valamit, amit annyira nem ismersz, mégis telepíted (ne mondd, hogy nincs ilyen program, amit csak ki szeretnél próbálni), és amikor már fent van a gépen, szabadon belegányolhat mindenbe külön engedélykérés nélkül, hiszen Te engedted meg neki. Ezentúl bármilyen program futhat a háttérben admin-jogokkal anélkül, hogy észrevennéd, épp ezt kihasználva, hogy sokan kikapcsolják az UAC-ot, és ezeket a programokat nem biztos, hogy megfogja egy jobb kémprogram- és vírusirtó sem, mivel nem biztos, hogy kártékonynak minősül, mégis kotorászik a rendszeredben.
    Azért annyira nem ördögtől való dolog az UAC, bár tudom, divat szidni, de mondjuk Linuxnál sem véletlen, hogy minden esetben engedélyt kér, amikor admin-jogokat igénylő dolgot szeretne valaki futtatni.
    Eleinte engem is zavart, hogy tényleg mindenre rákérdez, ezért lejjebb vettem a figyelmeztetés szintjét, mivel ugyebár azt is lehet, különböző szinteket beállítani. De legalább így nem enged át mindent.

    Amúgy hogy utólag okoskodjak az Exceles para miatt, nem másfél óra után kell lementeni ilyen szintű munkát, hanem 5 perc után. :DD ;] Az mondjuk tényleg furcsa, hogy nem rendszerpartícióra is "védelmet" rakott, de ezek szerint az még a béta volt. Franc tudja az okát.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák