Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Dluinet #13543 üzenetére

    Említettem, hogy biztonsági okai is vannak a Ctrl+Enteres megoldásnak. Penge_4 is írt erről egyszer egy hsz.-t (vagy többet), hogy ez miért is jó: [link].
    Én pont arról beszéltem, hogy a TÖBBI böngésző megoldása rossz.

    A zoom ezek szerint létező probléma, szerencsére nem sűrűn találkozom ezzel, de tényleg meglepő, hogy ezt sem tudják megoldani, ha régóta fennáll.
    Sok ehhez hasonló eset fordul elő, hogy nem valósítanak meg olyan funkciókat, amiknek az implementálása nem biztos, hogy olyan sok időt venne igénybe, mint amennyire viszont pampognak - joggal - a júzerek annak hiánya miatt. Pl. nem tűnik túl bonyolultnak megvalósítani, hogy adott domainekhez megjegyezze a böngésző az aktuális zoomolási értéket, sőt. Ezt még én is simán meg tudnám csinálni. :D
    Ilyenkor milyen jó lenne, ha az Opera nem lenne zárt forráskódú, akkor lehet, hogy gyorsabban haladnának a dolgok, és népszerűbbé is lehetne tenni a böngészőt.
    Ja, és ezzel együtt meg sok funkció van, amit a régi júzerek számára idegesítővé tesznek, stb...

    (#13544) Kuruc2
    1.) OK, hát akkor ez tényleg zavaró probléma lehet, shame on Opera.
    Amúgy a Gmail az egyáltalán nem "flesses oldal". :N

    2.) A jelszavakról ebben a hsz.-ben kicsit fentebb írtam, biztonsági okok is szerepet játszhatnak, plusz szerintem kényelmesebb is így több felhasználó esetén. Engem halálra idegesít, amikor előre ki van töltve az űrlapmező, ha én a másik felhasználóval szeretnék bejelentkezni.

    "De állandóan összeakadnak, nem tudom miért."
    Ez a probléma számomra ismeretlen. Ebben az esetben szerintem legjobb lenne, ha szépen kitörölgetnéd a jelszavaidat, és újból felvennéd őket, a helyes értékekkel, de a többi parádat is elnézve tényleg legjobb lenne, ha egyszerűen "szűz", tiszta profillal kezdenél, kitörölve az eddigi beállításokat, lementett profiladatokat.
    Ha ez állandóan jelentkező, mindenkinél előforduló probléma lenne, akkor csak erről szólnának a topicok, és kénytelen is lenne kijavítani az Opera. Persze előfordulhatnak bugok egyes esetekben, de én elég régóta használom az Operát, meg sokan mások is itt a topicban is, nálam még legalábbis nem jelentkezett a probléma, ezért merem feltételezni, hogy nálad lehet a para.

    3.) Autofill is létezik: [link]
    Meg Autocomplete extension is. (Tudom, jobb lenne, ha a böngésző eleve támogatná a lenyílós űrlapkitöltős-segédletes megoldást.)

    "Úgyhogy ha pl otp-hez akarok belépni, vehetem elő a rókát, mert az jobban tudja adataimat már mint én."
    Ez most komoly? :D Szerinted az a jó, ha a banki adataidat a böngésző jobban tudja, mint Te? :DD
    Mellesleg én is használom az OTP-fiókomat Operán keresztül, és semmi probléma a megjegyeztetéssel, ha a jobb oldali bejelentkező űrlapon bepipálod az "Azonosító, számlaszám megjegyzés" checkboxot.
    Kicsit túl hamar fikázod az Operát, pedig lehet, hogy egyedi a gondod.

    4.) Összeomlás nálam minimálisan jelentkezik, ezt már említettem, nálam a Chrome gyakrabban omlik, bár az is kellőképpen ritkán. Youtube-tól sem omlik az Opera normális esetben.
    Egyébként érdekes, hogy nálam a 11.11-re való frissítéskor jelentkezett kétszer összeomlás, azóta egyáltalán nem fordult elő.
    A memóriafogyasztás tényleg nem olyan hű de alacsony, de nálam 600 MB-ot kb. 30 egyszerre megnyitott fül használatakor szokott fogyasztani, fura, hogy nálad már 2 fülnél is... :F

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák