Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nemurea

    aktív tag

    válasz lovi27 #5165 üzenetére

    Végignéztem lépésről lépésre. Kikapcsoltam a Win szolgáltatások közül a SMB v1-et, és tutira biztosítottam, hogy az SMB v2-v3 bekapcsolva legyen a kliensen ezen leírás alapján.

    Reakció:

    Megnéztem az smb.conf fájlt a NAS-on, nincs benne protokollra vonatkozó információ, és a GUI-n sem találtam ilyesmit. A futó folyamatok között sincs olyan infó, hogy a daemon milyen protokoll-verziójú lenne.

    Visszakapcsoltam a kliensen az SMB v1-et:

    Az eredmény:

    A lépések között volt újraindítás.

    Ez indirekten arra utal, hogy bár a kliens tudja a v2-v3-at, az OMV nem akar azon csatlakozni, csak mikor a v1 is be van kapcsolva, akkor működik. Persze az lenne a biztos, ha meg tudnám nézni valahogy, hogy milyen protokoll van éppen használatban - erre bármi ötlet? Amúgy valószínűleg tényleg v1, mivel automatikusan megtalálta a szervert, amint bekapcsoltam az Intézőt, és ez a v1 sajátossága, ahogy olvastam, v2-ből kiszedték. (Vagy csak azért látja, mert a belépési adataim meg vannak adva a Win-ben...? Nem tudom. Ezért kellene látni a használt protokoll verzióját.)

    Az általános probléma és veszély a fentiekkel az, hogy a Win szolgáltatások között nagyon kevesen kapcsolják ki tudatosan ezt a v1-es lehetőséget, és lehet, hogy csak azért működik mindenkinek az OMV samba share, mert ez használatban van...

Új hozzászólás Aktív témák