Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkChild

    senior tag

    Sziasztok.

    OMW-t használok egy RPi4-esen (8GB RAM-os). Jellemzően sorozatokat nézek róla LAN-on keresztül, Samba használatával. Több mint egy éve hibátlanul működik/működött, egészen mostanáig. Pár hete viszont időnként megakad a lejátszás, néhány mp-ig úgy marad, majd jó esetben megy magától tovább, vagy nekem kell belepörgetni, hogy magára találjon.

    A nézett fájlok nem túl nagyok (max 1-2 gigásak), SATA-s SSD-n vannak, a hálózat pedig gigabites, szóval itt nem nagyon lehet szűk keresztmetszet. Amikor megakad a lejátszás, az RPi továbbra is elérhető marad a hálózaton (pl. az OMW adminfelület is), szóval én a Samba szolgáltatás hibájára gyanakszom. Bár a logok között láttam már olyat, hogy a CPU_IOWAIT értéke egyszer-egyszer pirosban volt, és a SWAP nonstop 100% körüli értéket mutat, talán ezek is okozhatják a gubancot (?) ...

    Van valakinek esetleg tippje, mivel kellene próbálkoznom, hogy megszűnjön a fenti probléma? Szimpla újraindítás nem segített. Lehet a Sambát resetelni valahogy, vagy valamilyen cache mappa, amit érdemes lenne törölni...? :U Előre is köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák