- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz bobsys #47155 üzenetére
gondolom, olyan szépen fog teljesíteni, mint a zuckerberg részvény, hogy10% mínuszban nyit, majd felezi magát egy hónap alatt.
szerintem ez a tőzsdére való bevezetés mostanában semmi másról nem szól, csak az új tulajok megkopasztásáról, illetve a régi tulajok némi anyagi kielégítéséről.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz bobsys #47158 üzenetére
és ha meg kibírta volna, hogy nem vesz, csak miután meglátta, hogy hogy megy, akkor meg duplázta volna a tőkéjét. ilyen ez a csúnya kapitalizmus. De sebaj, a bennfentesek kiszórtak pár milliárnyi lóvét, és gondolom, vettek belőle pár privát karibi-szigetet.
-
Tim82
félisten
Viccesek ezek a 2014-es cafeteria változások.
Egyrészt br. 250k fölött havi br. 10k-val csökkenni fog a cafeteria nálunk, tehát marad br. 30k/hó, ami kb. semmire sem elég. Én pont ennyit keresek, fogadni mernék arra, hogy emelni fogják a béremet úgy, hogy nyerek havi pár 100 Ft-ot cserébe a br. 10k elvonásért?
Ja, amúgy megszűnik az internetutalvány, de a kibocsátó spammeli a munkahelyi mailcímemet, hogy válasszak top prémium ajándékutalványt és nyerjek vele kétmillió forint
otértékű ajándékot.Lópikulát, azt.
Mai rage rant-ünket hallották, hölgyeim és uraim, köszönöm a figyelmet, leülök magamtól is zokogni a sarokba.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz bandus #47164 üzenetére
Én a jelenlegi havi br. 40k-ból fizetek egészségpénztárat és önkéntes nyugdíjpénztárat (kb. a minimális havi kötelező tagdíjra elég), internetet (aminek a lehetőségét most ugye megszüntetik), valamint 8k-nyi Erzsébet-utalványt (mert valamivel kedvezőbb szorzóval adózik, mint a normál kajautalvány). Ja meg a bérletem is ebből van.
Az egészségpénztár kb. arra jó, hogy apám havi gyógyszereit meg tudjam venni (cukorbetegség), az Erzsébet-utalványt meg anyámnak szoktam odaadni (elvált szülők kölke vagyok, szóval rég nem egy háztartás). Most az a jó kérdés, hogy mit szüntessek meg jövőre... Melyiküket ne támogassam, mert az már nem kérdés, hogy a nyugdíjcélú megtakarításnak amúgy is annyi.
Gondolom, bónusz sem lesz jövőre, mert Magyarország jobban teljesít (az egy dolog, de azzal együtt, hogy amúgy az eddigi havi jövedelmet is megvágják, már különösen fájdalmas). Asszem, tényleg ideje keresnem lassan egy másik munkahelyet, lehetőleg egy másik országban, pedig az anyagiakat leszámítva jelen pillanatban nincsen problémám a jelenlegi munkakörülményeimmel. Az anyagi részből is ki lehetne jönni, ha nem csökkenne állandóan az, amiből élni kellene.
tildy: kiköltözés nem menne jelenleg, barátnőm még két és fél évig tanul itthon, ráadásul értelmes szakmát, amivel talán tudna kezdeni valamit. Legfeljebb ingázás jöhetne szóba.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
tildy
nagyúr
válasz fokukac #47167 üzenetére
Henrik, vagyis twollah hogy meggazdagodhatott volna belole :S
tim82: javasolni is akartam, hogy tegy ugy, csak vegul nem mondtam. Amugy tegy ugy
En meg meg jo , hogy dec elejen otthon vagyok, mehetek sorbanallni vagy a raffihoz vagy a cibhez, hogy alairjam, melyik a "fo" szamlam. Gondolkodom, melyik a jobb nekem...
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Tim82
félisten
válasz fokukac #47165 üzenetére
Csak szólok, hogy ha jól rémlik, a nettód az talán több is, mint duplaannyi az enyémhez képest.
De amúgy asszem, az a szarrágás bosszantott fel, ahogy közölték most a változásokat, ld. pont az én fizetésemnél meghúzott határ. Tök király lesz, bért emelnek és azzal többet húznak ki a zsebemből a cafeteriás veszteségnél... És nem, nem igazán a cégre vagyok mérges persze.
tope: attól, mert másoknak kevesebb, megengeded ugye nekem, hogy fájjon nekem az elvonás?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
OMG, 42-46 kozott fog nyitni a TWTR?
while (!sleep) sheep++;
-
concret_hp
addikt
csökkentjük a sertés áfát, többit véltelen sem, mert ez a legkevésbé egészséges
vagy fullba vagy sehogy :D
-
NoLF
veterán
válasz concret_hp #47175 üzenetére
Mire alapozod eme kijelentesed?
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
nagyúr
válasz concret_hp #47175 üzenetére
sok lúd disznót győz...
-
Elims
veterán
válasz bobsys #47141 üzenetére
Jó ez a kávégép! Nem rosszat préselhet ki magából..
Ha kávé akkor egyértelmű,hogy segafredo.
Viszont egy komoly budai étteremben felvilágosítottak,hogy van attól jobb.
Nem hittem el,majd amikor megkóstoltam a 3cl körüli Illy kávét....akkor tudtam meg,hogy bizony az üt Mindent!
Ritkán szoktam venni a müllerből.Tényleg naggyon finom. Természetesen cukor nélkül,úgy kávé a káve.
Ajánlom,hogy kóstoljátok meg egyszer.
Persze nagyon sok függ a kávégépen is.Abban az étteremben csak a daráló 1.5millió Ft.,a főző 3m körül van. :-)
Egy ismerősöm szerint 50-50%-ban függ a jó kávé.50%,hogy milyen a kávé és 50,hogy milyen a gép. -
nagyúr
+80% 2013.11.07 16:59
45,1 dolláron indult a kereskedés a Twitter részvényeivel a New York-i tőzsdén, ami 73%-os emelkedésnek felel meg. Az első percekben tovább szárnyalnak a papírok, jelenleg már 48 dolláron járnak, ami 85%-os emelkedést jelent a kibocsátási árhoz képest.
Kivételesen úgy tűnik, hogy jól jártak az IPO-sok...
mondjuk ezt a hype-ot nem értem. IGaz, én a twittert magát sem értettem, hogy ebben mi a jó.
[ Szerkesztve ]
-
Elims
veterán
-
félisten
Jok ezek az Illy-Segafredo-satobbi keverekek, de azert sok erdekes dolog van meg ezeken kivul, erdemes probalkozni. Rengeteg 'kezmuves' speci keverek van, ezek a nagy cegek persze tudnak standard minoseget, de ha tenyleg erdekel a dolog, akkor erdemes keresgelni.
while (!sleep) sheep++;
-
Viszlát
addikt
7 év kihagyás után elmentem fallabdázni. Hát én se lettem fiatalabb, holnap nagyon fogom bánni, már most érzem...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
bandus
veterán
hát ez durván hangzik, sajnálom, hogy ezt így, ilyen formában megteszik itthon, bár sajna a te munkahelyedre eléggé rájár a rúd :/ mióta dolgozol itt egyébként? én nem számolgattam össze sose ezeket a kiegészítő elemeket, de biztosan nem örülnék neki, ha megvagdosnák...
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Viszlát
addikt
válasz Integra #47128 üzenetére
Ezt csak most látom...
Az elítélni erős szó, inkább csak megdöbbenésről van szó. Mert egy dolog a komcsi nem komcsi kérdés, de nem kell bennfentesnek lenni, csak körül kell nézni abban a nyomorult országban egy kicsit, nyitott szemmel. Én sem vagyok senkinek senkije, még csak nagyon bele sem ásom magam a napi politikába, mégis fel tudom mérni mekkora kaki van. De abban igazad van, hogy nagyon sok az elvakult, az egyetlen probléma csak az, hogy az elvakultságukért nem csak ők maguk fizetik meg az árat...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
parandroid
félisten
Egy jó kávéfőzőnek saját vízlágyítója van, nem? Én ezzel együtt munkahelyen mindig kommersz Omniát főztem a Szarvasi kávéfőzővel, szigorúan saját ásványvízből. Vagy csak hozzászoktam, vagy az én hétköznapi ízlésemnek bejön, vagy tényleg elfogadható volt, mindenesetre senki nem panaszkodott...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Tim82
félisten
válasz bandus #47188 üzenetére
Négy és fél éve a cégnél, a jelenlegi munkakörben meg valamivel kevesebb, mint egy éve. De egyébként engem sem zavarna, ha eleve nem arra használnám a cafeteriám felét, hogy a szüleimet kisegítsem vele...
-
bobsys
veterán
Egyebkent ahelytt, hogy bohockodnak az utalvanyokkal a NERnek olyan adozasi korulmenyeket kene teremteni, hogy a fizetes resze lehessen es akkor nem kell bohockodni vele, raadasul rengeteg plusz administracio az ilyen utalvanyodsi mind a munkaltato mind az elfogado hely reszerol.
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
BlacKSouL
addikt
válasz Viszlát #47193 üzenetére
Választásokon 2 párt: a jelenlegi, és a 'bármimás'. A jelenlegire a saját kemény mag fog szavazni együtt egyszerre, egységesen, a többi pedig a 'bármimás'-ra. A baj csak az lesz, hogy 'bármimás'-ból lesz vagy 7-8 (10-12?), és ennyifelé lesz elosztva a többi szavazat.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Elims
veterán
Igen sok féle kávét ittam már.Ezért merem ráírni,hogy a legjobb.
Van több nagyon finom kávé,pl. van vagy legalábbis volt a profiban vmi black nevezetű kávé,egy irodában ittam rendszeresen és a takarítónő mondta,hogy ez egy olcsó "kilós" kávé a profiból.
Ez kb. 10éve volt,de ma is emlékszem,hogy nagyon jó volt.
Vmint ami egy igazi Élményt tud okozni -kávéról beszélek,nem nő vagy cucc- az Mátrafüreden egy faházban van. Pár 100Ft. (200-300) de nagyon komoly!! :-)
Ha vki bármikor arra jár,kérem kóstolja meg és utána folytassa a kirándulást.Én a lakóhelyemnek "köszönhetően" elég gyakran megyünk fel a Mátrába,de azt a csodakávét soha nem hagynám ki!
Olyan szinten emel endorfint,hogy vmi hihetetlen egy legális élénkítőtől. (Majdnem mint a "bogyó"..,persze csak gyengén)Kapszulásban is ittam már jót,egy budai tesco expressz mellett van egy orosz bolt,csak orosz dolgok vannak ott,hal/édesség/kávé/stb. Igen finom és jó "hatású" kávé a zöld kapszulás -ha jól emlékszem-.
-
addikt
Valaki tud online linket Digisport 1, 2-höz ?
Nem most érdekel, hanem úgy általánosságban, van-e ingyenes lehetőség ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs