- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
Mindenki köhög, krákog, szerintem 1 héten belül lefertöznek Maradjanak otthon, ök könnyen kapnak igazolást, nekik nem táppénzes papir kell, csak egy igazolás.
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Winner_hun
titán
Ti ki tudtok jelentkezni a fórumból? Rányomok a kilépésre, ekkor kiírja hogy Sikeres kilépés, rögtön továbbítunk... de bejelentkezve maradok o_O
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Mawyx
őstag
válasz Winner_hun #44405 üzenetére
Engem kiléptetett.
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Mawyx
őstag
K&H netbank nektek müködik rendesen? Kidobál állandóan, ugye mindig ujabb sms, amit kiszámláznak, amióta kicsicsázták a weboldalt, azóta ez megy.
-
tbs
addikt
válasz concret_hp #44409 üzenetére
Ez engem is érdekelne...
-
Viszlát
addikt
válasz concret_hp #44409 üzenetére
Egy veszpremi technikum, emelt infos szak, elso vilagbankos osztaly voltunk az orszagban, jol osszevalogatott csapat volt.
EQMontoya: egyreszt ez, masreszt korulbelul a fele letszam kozvetlen egyetem utan lelepett, viszont a masik felenek nagyon is jol ment otthon 2009-2010-ig, hozzam hasonloan egeszen odaig nem volt miert kulfoldre menniuk. Durva, hogy par ev alatt mennyit tudnak valtozni a dolgok...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Integra
titán
ugyanez, nemrég volt a 20 (vagy 25?) éves ált. iskolai osztálytalálkozóm, a társaság több mint fele külföldön él, vagy fél lábbal él és ingázik, és a gimis osztálytalálkozómon is ugyanez a helyzet. főiskolás osztálytársaim közül már kevesebben mentek külföldre, de csak azért, mert a túlnyomó többség nagyon tehetős, vagyonos családból származik, és akik vagyonosak, vígan megélnek mo-n is és emiatt jóval kisebb hajlandóságot mutatnak az elköltözésre, ők inkább utaznak folyamatosan, vagy van külföldön legalább 1-2 ingatlanuk is.
igyekszem nem úgy tekinteni erre az egészre, hogy egy fél országot reprezentál, amit én látok a környezetemben. ez budapest és annak is csak egy kis szeglete. ugyanakkor ha csak töredéke csinálja ezt szerte az országban, akkor azért azt idővel már súlyos számokban is kilehet majd mutatni és forintosítva is.
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz EQMontoya #44412 üzenetére
ez csak elhatározás kérdése.
nálunk egész család kontinenseket költözött, többször is. és a volt cégemben is teljesen bevett szokás, hogy költöznek a családok kisgyerekkel, iskolát félbeszakítva etc. ha kapsz egy nap egy expatriate megbízatást, mert feldolgoztad magad hozzá, menni fogsz. családostul is, hidd el nekem könnyebb volt természetesen egyedül költözgetni, de családdal is bármikor megcsinálom, nem nagy wasistdas, anyámék is hányszor megtették. és mindenki él és virul. rugalmasság kell, ez tény....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
tildy
nagyúr
válasz Integra #44414 üzenetére
Ez így van. Mi kb 30-an voltunk, és ebből volt egy külföldi cserediák lány is, de már az is, hogy 6 ember a 28-30-ból nem itthon él sokat elmond.
Aki visszajött a barátok meg család miatt jött vissza külföldről, infós téren meg azért itthon is el lehet lenni.Sajnos ketten a csapatból pedig már nem lehetnek közöttünk közülük, értük gyertyát gyújtottunk.( betegség).
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
EQMontoya
veterán
válasz Integra #44415 üzenetére
Nyilván, csak erre a szintre azért kevesen jutnak el, hogy ajánlatot kapnak külföldről. A legtöbben azért úgy mennek, hogy Ők keresnek ottani állást. Ez pedig azért necces, ha itthon két állást kell érte feladni. Ezért is kemény, hogy mindenki elment Viszlát osztályából.
Same rules apply!
-
Integra
titán
válasz EQMontoya #44417 üzenetére
aki keres -és képzett- talál is. az oldalvonalról nehéz ezt megítélni, egyet tudok, egyáltalán nem lehetetlen és a kezdeti nehézségek ellenére is megéri. az első lépés a nehéz, egyszerűen csinálni kell. és ha feladsz két állást, akkor mi van? szerintem semmi, átmeneti állapot, egyszerűen csak szeretjük megnehezíteni az életünk, a döntéseink. egyhelyben toporgással semmit sem oldunk meg. viszlát osztálytársai is cselekedtek inkább. jól tették.
-
EQMontoya
veterán
válasz Integra #44419 üzenetére
Nyilván talál, én csak azt mondtam, hogy azért nehezebb döntés, és kevéssé szánják rá magukat az emberek. Alapvetően egyetértünk. Azt szerettem volna kihangsúlyozni, hogy a 30 fölött elköltöző emberek elég jó indikátorok, mert egyedülálló fiatalok akár kalandvágyból is mennek, meg tapasztalatot szerezni, de ha családos emberek szedi a sátorfát, annak nagy eséllyel más oka van. És az az ok itt keresendő.
Same rules apply!
-
Integra
titán
az utóbbi napok x-faktoros performanszai után sok szeretettel ajánlom ezt az új, self-made csillagot..
-
bobsys
veterán
Erre talan jo pelda vagyok. Szinte semmi vizummal mentunk Ausztraliaba aztan nemhoty a minkavallalasi, de egy letelepedesi is meglett. Az USA zoldkartya ugye szerencse kerdese is volt, de erkezes utan ket honappal mar volt ket fain allas ajanlatom.
Egyik dontesemet sem bantam meg, imadtam Ausztraliat es az USA sem rossz.Az en altlanos iskolambol ha jol remlik rajtam kivul senki nem ment kulfoldre. Gimnaziumbol meg fogalmam sincs leven leszarom es rajtam vagy 4 kulombozo intezmenybe.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
tildy
nagyúr
Mi is így indultunk neki, egy pillanatig sem bánjuk. Nem volt biztos állás kinn, itthon viszont volt, nagyon is, mindkettőnknek. De mégis, muszáj volt menni, már régóta érett a dolog. Mindkettőnkben.
Igazándiból látogatóba hazajönni viszont jó, próbáljuk a tényleg közeli barátokat, családot segíteni.
Olcsó a sör, a fodrász, kellemes idő van így ősszel , szóval bejön[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Integra
titán
válasz bobsys #44424 üzenetére
igen, erre van az az elcsépelt és igaz mondás: bátraké a szerencse
illetve én személy szerint azt vallom, hogy a szerencse/csoda mindig ott van, amihez kikell lépned a komfort zónádból. újra és újra. ebben hiszek és eddig bejött, nincsen okom megkérdőjelezni ezt a mentalitást.
ezt most kaptam, marha nagy igazság. szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
ez kell a magyarnak
ha már úgyis minden porfészekben így írják ki a falu nevét...
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Integra
titán
válasz fokukac #44427 üzenetére
valljuk be, parádés
egyébként meg ugyanolyan biznisz ez a turbomagyarkodás is, mint bármi más, megkell lovagolni, a termék életgörbéje még emelkedőben van engem nem zavar, inkább ilyen kódolt tésztát gyártsanak, mint egymást öljék az emberek.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Integra #44429 üzenetére
TEgnap érkeztem a 38-as úton Tokaj felől Nyíregyházára. Nem volt hagyományos lakott terület jelző Nyíregyháza kiírás, csak rovásírásos, de az viszont pont úgy nézett ki, mint a hagyományos lakott terület tábla. Nem hittem a szememnek, de tényleg. Kár, hogy este volt, le kellett volna fotózni.
-
Integra
titán
válasz fokukac #44430 üzenetére
azt akarod mondani, hogy a hagyományos zöld táblák névvel és távolsággal és irányt mutató nyilakkal eltűntek és a helyükre ilyen rovásos táblát raktak ki??? ezt fotózni kell és mehet a médiába.
ez teljesen illegális, nem lehet ezeket a táblákat leszerelni. olyan persze lehet, hogy pluszban ilyeneket tesznek fel. legközelebb fotózd le...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz EQMontoya #44431 üzenetére
gyakorlatilag ennyi a lényeg:
aki ezt valóban megértette és e szerint cselekszik, az sikeres lesz. minden értelemben. és rettenetesen nehéz feladat, mindneki számára ez az út.na, elhúztam megint edzeni, ideje testet ismét megmozgatni, nem csak az agyat, napi 1 edzés nem edzés
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Integra #44433 üzenetére
Hát, én legalábbis nem emlékszem hagyományos Nyíregyháza feliratú táblára, viszont láttam egy ugyanolyan rovásírásosat (nem zöldet, hanem fehéret! a zöld a közigazgatási határt jelezte régen, a lakott területet fehér jelzi) .
De az is lehet, hogy csak elbambultam. PEdig próbáltam figyelni, mert ott régen sokszor álltak rendőrök, és ha érkezel 90-nel, akkor nem mindegy, hol kezdődik a lakott terület.
[ Szerkesztve ]
-
Dumas
csendes tag
Nekem tetszenek ezek a rovásírásos cuccok. Bár tény, hogy undorító, hogy sokan ebből is csak üzletet akarnak csinálni, de... Ez nekem kicsit olyan, hogy attól, hogy a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye. Szóval, nem az a hülye aki üzletet csinál belőlle, hanem az aki "turbómagyarkodás" miatt bevásárol mindenből. ( A politika meg megint egy más (betű)tészta. Bár az is marketing ilyen szempontból.)
-
BlacKSouL
addikt
44444
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
nagyúr
-
Mawyx
őstag
Bekopogott 2 ember, hogy csötörés van, elzárták a vizet. Nyissam ki a csapokat és folyasszam ki a vizet. Kérdem rakjak el vizet vödörbe? Fönök forma mondja:áá, nem kell, megoldják fél óra alatt. Pár perc múlva szerelő kinézetü ember a fönök nélkül visszalép: "Rakjon el vizet, mert gőzünk sincs hol a hiba."
Nikotin mérgezést kaptam amig ezek itt voltakEgy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
tildy
nagyúr
Kivancsi vagyok mikorlesz iskolai kotelezo tananyag. Elnezest, de en meg nem lattam egy
turbomagyart sem, aki el tudta volna olvasni."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Mawyx
őstag
"Kedves Hirdetőnk!
Tegnap este lezárult az Előkarácsonyi akciónk!"Karácsony? Hagyjanak már! Épphogy véget ért a nyár, nem érdekel a karácsony, a tél, a hideg, a legkisebb kis godolatával se akarok még foglalkozni.
Szánsájn kell [link]Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest