Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vampire17

    addikt

    válasz Andras6800 #25703 üzenetére

    ertem. akkor neked a kovetkezot kene megoldani.

    vegyuk eloszor a ket padlufutesi szakaszt. ehhez hozza tudjuk kapcsolni a ket tado termosztatot ket kulonbozo futesi korkent (HC1+HC2)

    "elmeletileg" ez azt jelenti, hogy az elso tado termosztattol jovo hoigeny az egyes relet rangatja a kartyan (plusz termeszetesen a kazan belso szivattyujat) a masodik pedig a kettes relet. Ezzel meg tod oldani, hogy a szelepjeid kulonbozo futesi igenyre nyissanak.

    A kov kerdes a ket szivattyu.

    Vegyuk eloszor a padlufutes szivattyujat. Ezt ugy kene bekotni, hogy barmelyik rele is nyilik, az kapcsolja a szivattyut is. Wagoval en bekotnem mindket rele utan a szivattyut. (ha azonos fazison vannak, ez nem jelent gondot) Barmelyik, (vagy akar mindketto) ON, az kapcsolja a szivattyattyut is. (Arra azert figyelj, nehogy a nullat kapcsold ossze a fazissal :) )

    A masik kerdes a hocserelo utani szivattyu. Ezt en az egyesre kotnem, mert szerintem a tado szelepek alapbol az egyes futesi kortol kerik a hoigenyt (sztm ez nem is konfigolhato)

    Lassuk a problemakat ezzel a configgal :)

    1. Ki kell tesztelni, hogyan ertelmezi es kezeli a futesi koroket a Tado/Ariston kombo.

    2. mivel ebben a felallasban a radiatoros kor es az egyes padlofutesi kor egy logikai koron van, igy a hmv utani szivattyu kapcsolni fog akkor is, ha az elso padlofutesi korre kered a melegvizet. (nyilvan a tado szelepek zarni fognak, ha nem kell a ho, de attol meg a szivattyu menni fog) mivel azt irtad, ha minden szelep zart, a viz akkor is meg tud fordulni, szal ez max annyibol "baj" hogy lesz olyan helyzet, amikor ez a szivattyu foloslegesen forgatja a vizet.

    Nyilvan a nagyobbik gond itt meg, hogy a radiatoros kor hoigenye inditani fogja az elso korre kotott szivattyut is... Ez viszont plusz melegedest fog generalni a padlon...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák