- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
úgy bírom, mikor rendszeresen azt próbálod meg bizonyítani, h itt keleten (jellemzően a fővárosban) mennyivel jobb-könnyebb a lakhatás..következésképp ezáltal az élet is
csak valahogy a valóság, az élet egészen más jeleket mutat
lakhatás ide vagy oda, de mégis tömegek mennek/mennek ny-eu-ba dolgozni, élni lakni..és valamiért a matek arra jön ki, h ott jobb iseladó: vadi új soundcore motion+
-
erdey_a
addikt
csak senkit nem érdekel a négyzetméterár, mert nem a magyar öröklakás bűvkörében élnek. Én pont leszarnám a csilliárdos villa árát, meg azt is hogy sosem lesz az enyém, ha röhögve fizetném a lakbért. Aztán ha eldugul a buborékos wc (aka jakuzzi), akkor majd a tulaj javíttatja.
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
félisten
válasz erdey_a #64402 üzenetére
Ugyanugy nem fizeted rohogve a lakbert, ahogy itthon sem (tekintve hogy a lakber es a lakasarak elegge osszefuggenek).
Nagyon sok szempontbol jobb hely London vagy Parizs, mint Budapest, de lakhatas szempontjabol pont nem. Es pl. Londonban a helyiek (nem friss bevandorlok) ugyanugy ra vannak kattanva az oroklakasra, mint a budapestiek.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz lorcsi #64401 üzenetére
> mennyivel jobb-könnyebb a lakhatás..következésképp ezáltal az élet is
A masodik felet hozzakepzelted, aztan csinaltal belole magadnak egy jo kis szalmababot onnan indult ki a beszelgetes, hogy Tope azt mondta, hogy lufi van az ingatlanpiacon, en meg azt mondtam, hogy nem latom a biztos jeleit annak, hogy lufi van.
Erre most jossz azzal, hogy szerintem itthon jobb az elet. Hat ize.
Egyebkent ha az eletminosegrol kerdezed a velemenyem: London szarabb, mint Budapest, ha divatos szakmaban (STEM) dolgozol. Budapest se valami jo, de London tenyleg szar, elsosorban a tomeg miatt. Ezt mondom ugy, hogy imadok Londonban lenni par napot, mert csodalatos a kaja es a kultura. Ami tobb szinttel Bp. folott van altalanos eletminosegben, az pl. Kanada, Bajororszag, Benelux allamok.
De nem errol volt szo, hanem arrol, hogy szerintem a budapesti ingatlanpiacon nagy pukkanas nem varhato. (>20% eses.)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
tildy
nagyúr
válasz lorcsi #64401 üzenetére
Megmutassamez elmúlt két év bankszamlakivonatat? Ha pici gyereked van, akkor UK pl nagyon nem támogató, mert egyszerűen olyan drága bolcsi . Mindent elmond, hogy dragabb volt a fiunknak a nanny( de a bolcsi is ugyanennyi lett volna csak kevésbé flexibilis ) , mint a lakashitelunk törlesztője a shared ownership és bérleti díjjal . Két évig minden honapot szép mínusszal zartunk.
Mint írtam mi a férjemmel spec jóval jobban élnénk otthon, főleg , hogy 3 gyereket tervezünk (3.-at jövőre ) szóval onnantól 150 ezer Ft pluszban úgy a zsebünkben , ha csak egyikünk dolgozik.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz lorcsi #64398 üzenetére
Tenykeg ? Egy átlag munkás kap mondjuk 1800-1900 fontot, de sokszor kevesebbet ( kvalifikált neg többet de ezt most hagyjuk). 1700 font egy kétszobás lakás bérlése. Ha szerencséd van ki tudod 1300ert is fogni ugyan, de számolj rá kb 300 font rezsit...
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
erdey_a
addikt
ha azt állítod, hogy a naccsaládos adókedvezménnyel itthon több pénzed lenne, akkor egyrészt te vagy Viktor embere, másrészt rossz helyen dolgoztok, kevés pénzért.
Mondom ezt azzal együtt, hogy UK-ról nincs tapasztalatom csak Németországról, de nonszensz, hogy onnan pl. valaki 150e adókedvezményért, vagy akár a duplájáért hazajönne.[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
-
tbs
addikt
Na de mizu az idojarassal..? Kenytelen leszek arrajarni, kabatot kell-e vennem..?
-
-
nagyúr
Nem tudom, miről beszéltek. Most jöttem be a teraszról, ahol eddig rövidujjú poló + boxeralsó öltözetben napoztam. SZerintem kurvajó idő van október 28-hoz, na.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #64417 üzenetére
Csak várjatok, itt ma 7 fok volt, és olyan rohadt hideg szél fúj, hogy nem volt vicces ma maratont futni. Két napja még közel voltunk a 20 fokhoz, és szépen sütött a nap. Gondolom, szokás szerint holnap-holnaputánra odaér hozzátok is.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #64418 üzenetére
Jó időt mondanak a hétvégére is, szóval most nem biztos.
Same rules apply!
-
tildy
nagyúr
válasz erdey_a #64408 üzenetére
Nem a 150 ezerért menne haza valaki, hanem amiatt, mert két nettó 400- 500 ezres fizubol is( összesen mondjuk 800e-1millio) , amit mi valószínűleg megkapnank a szakmai tudásunk alapján relatíve alacsony lenne a bolcsire fordítandó összeg és egyéb gyerekekkel kapcsolatos dolog, míg itt pl a férjem fizujanak 3/4-et vitte , mikor a fiam bölcsőde a korú volt. 40-50k kozt keresünk most amúgy.
-
Integrale
veterán
Szuper, amikor azért nem mész el dolgozni, mert kevesebbet keresnél, mint amennyit kifizetsz szitterre, bölcsire stb, ezért inkább otthon maradsz a gyerekkel.
Ugyan úgy szeretnének saját lakást, csak éppen lehetősége nincs rá a legtöbbjüknek.
Írországban pl. az éves bruttó béred háromszorosát kaphatod hitelként, átlag keresettel számolva (2800 euró) ez durván 100.000 euró. Ennyiből nem veszel semmit (sehol), de mostanság már a duplája is kevés)Példa, barátaim akik ott élnek, egy 5 fős család, Dublintól 30 km-re béreltek egy 3 szobás házat havi 1800 euróért. Mivel a férjnek vállalkozása van, ezért az éves bruttója magas, kaptak 150 e euró hitelt, hozzáraktak még egy keveset, és vettek Dublintól 100 km-re egy kb ugyan ekkora házat (fél év elteltével közel 100e euróval többet ér ugyan az a ház), a havi törlesztőjük 800 euró.
Akikkel kapcsolatban voltam, mindenkinek az a vágya, hogy saját lakása legyen, mert azzal spórol (fenti példa szerint 1000 eurót, de akár jóval többet is)."Bad reklám is reklám too"
-
EQMontoya
veterán
válasz Integrale #64421 üzenetére
Azert azt vedd figyelembe, hogy 2800 euro brutto azt jelenti, hogy itthon maximum a felet keresned, ami 450 brutto.
Ez 300 netto, amibol ha berelned kell BP-n (egy garzon is 100-120k manapsag), akkor soha nem fogod osszerakni a lakasvasarlashoz szukseges 20-25% onerot. Mert ha nagyon szerenyen elve havi 100-at felre is raksz, akkor is 5-8 ev kellene.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
Integrale
veterán
válasz EQMontoya #64422 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy nem Bp-ről van szó, illetve nem Dublinról, hanem magyar viszonylatra fordítva, Szolnokról, de legalább Jászberényről.
2800 euró bruttóból ha Dublinban bérelsz egy garzont, akkor marad (bruttó) 800-1000 euró között, ebből még lejön az adó (kétkulcsos 20-40 % között), a rezsi, a közlekedés (100 euro egy bérlet), vagy havi 3-400 az autóra + tankolás + szerviz, és még enni is kéne.
Viszont 2800 bruttó az éves szinten 33000, ennek a háromszorosa ~100e (ennyi hitelt kaphatsz) egészítsd ki még százzal, hogy onnan 100 km-re tudj venni egy kis kunyhót.(viszont ha ott 36000 euró felett van az éves jövedelmed, informatikusként, építésvezetőként alapvető, akkor a 36000 euró feletti bevételednek a 40%-ától elbúcsúzhatsz.)
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
EQMontoya
veterán
válasz Integrale #64423 üzenetére
A hozzaszolasom arra probalt ravilagitani, hogy nincs uj a nap alatt, itthon is pontosan ez a helyzet.
Egyebkent volt is egy ajanlatom Dublinbol, de pont azert nem fogadtam el, mert meg contractorkent se maradt volna eleg penz belole, annyira magasak az adok.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
-
Aszongyaja bórdkompjúter h 28.5 miutan 10 percet allt a tehen a Praktiker parkoloban...
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
parandroid
félisten
válasz bitpork #64429 üzenetére
Becsüljétek meg! Itt 6,5 fok van a szélvédett erkélyünkön, a napot ma még nem láttuk, egész nap szürkület van, olyan vastag a felhőréteg. És fúj ez a rohadt hideg szél. Tavaly januárban szebb idő volt....
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
nagyúr
válasz parandroid #64430 üzenetére
De így legalább rendületlenül nő a GDP Mainhattenben, nem rontják a teljesítményt a teraszokon ücsörgő irodisták... : )
[Megérkezett a tél első támadása Nyugat-Európába]
de még az is lehet, hogy soros. vagy brüsszel.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
melyik országokban szokás szinte minden álláshirdetéshez kiírni a fizut? osztrákoknál meg briteknél általában ott van, németeknél, hollandoknál, belgáknál most nem nagyon látom.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
nagyúr
más téma.
hatalmas királyság, hogy a főtáv felásta a Kossuth Lajos utcát, meghagyva 2x1 sávot a város főutcáján.
és most igazából szünet van, amikor nincs iskola, és az emberek fele elutazott, mert 6 nap szabival el lehetett menni 2 hétre nyaralni... mi lesz, ha ezek visszajönnek?[ Szerkesztve ]
-
-
tildy
nagyúr
válasz EQMontoya #64422 üzenetére
Azok a régi szép idők amikor 200 ezerből 100t lazán félre tudtam rakni ... na nem ma volt...meg akkor 40 -50 plusz rezsi ért bereltem két szobás budapesti albérletet .
-
nagyúr
válasz parandroid #64430 üzenetére
nézem a hőtérképet, és még azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy Bleki tényleg elment a német - holland - belga sörtúrára? : )
[ Szerkesztve ]
-
e=mc²
őstag
Eladtuk a lakasunkat es vettunk masikat helyette. Altalanossagban mi szokott lenni elfogadhatonak arra vonatkozoan, hogy csak egyszer mozgassuk meg a cuccainkat? De meg nem kaptuk meg a lakasert a lovet, illetve meg nem fizettuk az ujert.
Nem latom at meg a folyamatot.
[ Szerkesztve ]
Ambulimax Provider
-
nagyúr
egymásra épülő folyamat - először kifizetnek téged, aztán te kifizeted a te eladódat, utána tudsz költözni.
Ezért fontos, hogy úgy írjátok a szerződést, hogy legyen benne valami rugalmas puffer - pl. kifizetés után x nappal kiköltöztök. Engem majdnem beszopatott a vevőm üdvédje egy olyan szerződéssel, ami ezt nem tette volna lehetővé...
Ha ügyesen csinálod, akkor csak egyszer kell mozgatni a cuccot.
Ha nem, akkor lehet bérelni rövid távra raktárat pár tízezer forintért - de akkor kétszer fizetsz a költözésért.[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
Amikor először olvastam, akkor azt hittem, hogy a hírcsárdára (meg napirajzra) tévedtem, de már több helyről is visszaköszön.
Tényleg a katasztrófavédelem fogja elszállítani a szemetet, mert az erre szakosodott cég(ek)et nem fizetik ki?
Ki és milyen döntési fa bejárással jutott erre az optimális megoldásra?[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
félisten
válasz FehérHolló #64444 üzenetére
Minket aztan ne zsaroljanak azzal, hogy ha nem fizetunk, nem csinaljak meg a munkat!
while (!sleep) sheep++;
-
parandroid
félisten
Nyilván már sorban állnak a haverok, akik szívesen átveszik a becsődölt cégek feladatait. Mihelyst sógorkomavej megnyeri a tendert, mindjárt ki lesz fizetve mibden, felárral. Erre már tényleg nem lehet mást, mint köpni egy hegyeset, mert szavak erre már rég nincsenek.
p
-
Remélem hogy nem lesznek a politikusok olyan aljasak hogy ezt a katasztrófavédelem (sic!) -re tolja. Szerencsétleneknek van elég szívásuk így is.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
concret_hp
addikt
válasz parandroid #64446 üzenetére
annyiból gond, hogy egy csomó pénz kell az eszközökre... ja várjál van bank is, meg diszkont ár is lesz
vagy fullba vagy sehogy :D
-
FehérHolló
veterán
válasz concret_hp #64448 üzenetére
Felvásárolják bagóért a csődbe juttatott előző cég eszközparkját.
Skynet is real. It's called Google.
-
parandroid
félisten
válasz FehérHolló #64449 üzenetére
Ennyi. De a pénz amúgy sem gond. Minél többet kell költeni, annák többet tudnak lopni. Ha meg nem kapják meg, az még jobb is, valamelyik havercég ‘segít’ újat beszerezni. A gazdaságos működés onnét már nem szempont, a közös kassza fedez mindent, a törvényeket meg ők írják, úgyhogy még csak nem is illegális. Csak gyomorforgató. De az én saram, fasznak kell magyar híroldalakat olvasnom, meg még benneteket is...
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 7.1-ES FÜLESEK /ASUS - COOLER MASTER - REDRAGON/ DOBOZOSAK - HIBÁS / ESZTÉTIKAI HIBÁSAK !
- PlayStation 5 (PS5.) 825GB. SSD. Digital Edition (CFI-1016B.) Kiváló állapot,Tökéletes működés.
- Aktiválatlan könnyen megjegyezhető telefonszámok.
- Nintendo Switch Joy-Con pair, kontroller
- Xbox one kontroller, joystick
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest