Hirdetés

Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz csapos2 #3302 üzenetére

    Na csa hogy képben legyünk:
    Sebészetrn ránéztek, azt mondták semmi extra, zúzódás, izületi ütés, de egyéb ambuláns sérülés nem történt, sínben marad, egy hét múlva kontroll.

    Ámde!: Röntgenszakorvos friss szakvéleménye: röntgenfelvétel alapján: Osteochondroma=tumor, csontdaganat; olyan jóindulatú porcképző csontdaganat, vagy porccal borított csontkinövés, amely a hosszú vagy rüövid csöves csontokban alakul ki. Kezelése reszekció, részleges eltávolítás.
    Február 20-án megyek orthopédiára részletes vizsgálatra, addig semmi nem biztos!!!

    Neten rákerstem: A chondrosarcomák lehetnek primer vagy szekunder rosszindulatú csonttumorok. Szekunder chondrosarcoma előfordulhat az osteochondroma szoliter(egyszeres) és multiplex(többszörös) formáiban. Kezelése sebészi, a lokalizációtól és a kiterjedéstől függően széles reszekció, nagy malignitású formákban radikális sebészi megoldás jön szóba.
    Tehát jó esetben kikaparásznak egy darabot a csontból, és úgy kezelik, rosszabb esetben levágják a két uccsó percemet, és szükség esetén kemo, sugár, stb.

    Most ha nem fájna akkor azt mondanám baszni rá, majd lesz valami. Ígykicsit pesszimiistábban látom a dolgokat.

    Na sebaj, azért még muszáj vagyok nekiesni az ''Integrált termelési és vállalatirányítási eszközök'' c. tárgyamnak. Csak cseppet nehéz így koncentrálni..

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Aktív témák