- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peace
nagyúr
válasz hoffman_ #3941 üzenetére
4 évre előre senki nem fogja tudni megmondani mi lesz. Én 4070 Ti alá nem adnám 1440p-re, de ez én vagyok. Január elején a 4080-as még gusztustalan 580-600k-s áron mozgott, az teljesen felejtős. Ráadásul így tápot se kellett cserélnem. Továbbra is az van, hogyha akarnak, akkor tudnak rendesen játékot írni és optimalizálni. Ha pedig nem, akkor majd vagy erőből megoldja az erősebb vas vagy Frame Generation. A 4*** előtti generációk meg beszopták. Szóval nem egyszerű. Most is tolom a Póki 2-t atomstabil 60 FPS-el bekapcsolt RT-el. Gyönyörűen fut, ritka jól néz ki és pár másodpercesek a betöltési idők. Kíváncsi leszek milyen állapotban érkezik majd meg PC-re 1-2 év múlva. Amíg nem lesz újabb generációváltás a konzoloknál, addig szerintem jók leszünk remélhetőleg a 4070 Ti-al. De ezt előre tényleg nem lehet megmondani. Itt is voltak hulladék állapotban megjelent AAA címek idén. De ez nem a hardware-t minősíti. Egyszer talán meglepem majd magam egy 5800X3D-vel, de nem biztos, hogy én ráakarok ennyit költeni egy elavult generációra. Proci+új hűtő, túl drága....alaplapot biztos nem cserélek, nemrég vettem 32 GB DDR4-et.
-
infectedmann
őstag
válasz hoffman_ #3941 üzenetére
Én is 1440p@144Hz kijelzőhöz kerestem új kártyát. Először sima 4070-en gondolkodtam, aztán két-három napnyi teszt nézés és olvasás, valamint hosszabb tanakodás után végül arra a véleményre jutottam, hogy hosszú távon a 4070 Ti időtállóbb. Engem a VRAM para annyira sose izgatott, és a mostanában játszott játékok (CP2077, Starfield) monitorizásából is azt szűrtem le, hogy bőven messze van a kártya attól, hogy belátható időn belül kevés legyen a 12GB VRAM. Mire 1440p-ben kevés lesz a 12GB VRAM, addigra a 4070 Ti -t is le fogom cserélni.
-
gainwardgs
veterán
válasz infectedmann #3952 üzenetére
Ha meglenne hozzá a keret én biztos 4090-et vennék 1440/170hz-re.
Az tényleg bírná egy ideig.
Alan wake 2-ben a 4070ti is feküdni fog 1440 Raytracing alatt, ne legyen igazam.
Ezek új super kártyák ha tényleg megjelennek már megint az userek szembeköpése biztos Jensen-nek nem telik új bőrkabátra -
válasz gainwardgs #3953 üzenetére
Starfield is megfekteti a 4070 Ti-t natív 1440-ben (sőt a Cyberpunk 2077 is). A játék alapból bekapcsolja az FSR-t, szóval becsapós lehet, mert ha valaki nem néz be a beállításokba azt hiheti, hogy natívan 1440p-ben játszik.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Peace
nagyúr
válasz gainwardgs #3953 üzenetére
Menni fog az szépen DLSS 3.5-el, no para.
-
nimfas
addikt
válasz gainwardgs #3956 üzenetére
Akkor én kicsit Overkill-t végeztem a 1080P felbontáshoz egy 4070Ti-al....
S(t)arfield alatt is megvan a 90-120 FPS ultra beállítással. -
PuMbA
titán
válasz gainwardgs #3958 üzenetére
1080p-re személyesen garantálom, hogy elég lesz a 12GB
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz gainwardgs #3956 üzenetére
Én imádom ezeket a trükköket!!! Ha további játékokba is sikerül úgy implementálni, mint a CP2077-be vagy Darktide-ba, akkor ki leszek békülve az elkövetkezendő évekkel. Ha Jedi Survivor-höz hasonló fostalicska minőségben érkeznek a játékok, akkor meg előbb elgondolkodok a PC feladásán. Mondjuk amilyen hülye vagyok, úgyis maradok, amíg van rá pénz és szívesen játszok. Én 1440p-re vettem a kártyát és nagyon szépen el is leszek vele remélhetőleg. Majd két év múlva térjünk vissza rá.
-
gainwardgs
veterán
Persze mint írtam, jó dolog a dlss 3.5 meg frame generation.
Sztoris játékokban ha jól van implementálva akkor jól jön a plussz "boost"
Egy ízig-vérig fps shooter viszont más tészta
Az a baj hogy az Nvidia is tudja, hogy milyen "aduászok" vannak a kezükben és jól meg is kéri érte a "felárat"
Nagyon vissza van fogva a 192bittel az AD104[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz gainwardgs #3963 üzenetére
Én mondjuk Darktide-ban alkalmazom a FG-t, de nem tapasztaltam semmi hátrányt. Ez az irányítás latency amit emlegetnek, nálam nem jött elő. Annyit érzékelek, hogy 120-al megy gyönyörűen full grafikán és teljesen fluid. Emlékszem, hogy 2080S-el meg akart halni a játék, akármit is állítottam a grafikán.
-
infectedmann
őstag
#3953 gainwardgs: Valóban sokkal szebbek a játékok, ha a fejlesztők normálisan megcsinálják a RayTracing hatásokat, de bármiféle megbánás nélkül kikapcsolva hagyom és inkább játszok több FPS-sel. Az Alan Wake 2-ben meg főleg nem fog érdekelni a RayTracing, ahol a történet sokkal előrébb való, mint a látvány :)
#3954 ollie: Cyberpunk 2077-ben kikapcsolt RayTracing-gel a 4070 Ti köszöni szépen jól van natív 1440p-ben DLSS nélkül.
A Starfield-et is "be lehet idomítani", igaz egyes helyszínek neccesek, de 60 alá még sosem esett az FPS. De hát ugye ez sem a kártya hibája, nem tehet róla szegény, hogy a játék nincs optimalizálva.Azért remélem az optimalizálatlanság nem lesz egyre divatosabb arra hivatkoza, hogy majd a DLSS (és társai) megoldják.
-
infectedmann
őstag
válasz infectedmann #3965 üzenetére
Kiegészítés: nyilván egy 4080 vagy 4090 még sokkal időtállóbb és erősebb lenne 1440p felbontáshoz, de azért van egy bizonyos összeg, aminél már azt mondom, hogy ennyit nem költök videokártyára.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
CP2077 csúcs volt minden RT-t maxra húzva! Nekem nagy élmény volt, mert 2080S-el csak RT nélküli 1440p-ben tudtam lenyomni 2020-ban.
-
SkyTrancer
senior tag
Ez mindig egy olyan kérdés, hogy melyik a jó kártya meg mi éri meg meg mi időtálló stb,
Ami időtálló az a 4090 hiszen az a legerősebb
Minden kisebb kártya csak kevésbé az. Az hogy melyik éri meg megint egy másik kérdés
Mindenkinek az amit meg tud fizetni
Aztán van egy harmadik állapot ami meg kb azt mondja meg hogy a pénzedért mennyi képkockát kapsz Na talán az lehet az ami a legközelebb áll az igazsághoz[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
válasz SkyTrancer #3968 üzenetére
Csak ne passmark-al meg userbenchmark-al
-
SkyTrancer
senior tag
válasz gainwardgs #3969 üzenetére
na jó, csak hirtelen beírtam valamit , ahány oldal annyi változat, az tény.. csak a gondolatmenet miatt
-
gainwardgs
veterán
Pedig már most az van [link]
-
PuMbA
titán
válasz SkyTrancer #3968 üzenetére
"Ami időtálló az a 4090 hiszen az a legerősebb"
Ha 12GB lenne a 4090-en, akkor nem lenne időtálló, hiába erős A 4090 azért időtálló, mert erős és bőségesen van rajta VRAM.
Egyébként ez sem ilyen egyszerű, mert ahogy mondod, közben azt is kell nézned, hogy mit kaptál a pénzedért. Egy Ryzen 9 5950X processzor például hiába volt anno a legerősebb proci, játékra pocsék vétel lett annak, aki ráugrott, mert azóta sincsenek sehol a 16 magot kihasználó játékok és ma egy olcsóbb 8 magos 7700X is simán megveri, tehát felesleges pénzkiadás volt. Sokkal jobban lehetett járni egy olcsóbb proci vételével.
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz gainwardgs #3973 üzenetére
Jó lesz ez!!! 1440p-ben is gyönyörűen hasítani fog.
-
h1mpi
félisten
Megérkezett nekem is az ASUS 4070 Dual OC white, nagyon szuper kis kártya.
Hozza azokat a hőfokokat, mint a 1080-as, ami szerintem nagyon jó. Betettem OC módba, de a ventiken nem állítottam. Biztos van erősebb és hűvösebb 4070 is, de ez viszont olyan kis cuki, nem nagyobb, mint a 1080-as volt.Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
válasz SoulReaver #3980 üzenetére
Köszi! Megnézhetem, ha dobsz beállításokat kipróbálom, kicsit kiestem már a tunningból
Kamelot: nincsenek ilyenek fent
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Peace
nagyúr
válasz gainwardgs #3976 üzenetére
De miért venném? RT megöli a legdurvább kártyákat is, ez ilyen. Értem én, hogy natív imádat van, de ha egyszer van technológia, hogy játszható legyen a sebesség és mellette konkrétan szinte semmit ne romoljon a látvány, akkor epítsünk már rá. Szerintem.
-
gainwardgs
veterán
Frame generation az még mindig "hamis" frame
Értem én, de régi generáció Rtx3000 nem tudja ezt pl. Rtx 3080 2022-es kártya, ott csak a sima Dlss van nincs frame generation Aztán ott vannak a radeonok
Persze a technikai fejlődés megallíthatatlan, de utóbbi években az "elavulás" brutál mértékben nő[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz gainwardgs #3985 üzenetére
Hamis, de teszek rá, ha nem zavarja a szemem. Ha bántóan fos lett volna az eddig általam játszott játékoknál, akkor egészen más véleményen lennék.
Viszont az elavulás felgyorsulása az tényleg eléggé kiábrándító. A 2080S mondjuk már akkor elavult volt, amikor 2020 októberében megvettem. Kíváncsi leszek a 4070 Ti mennyit bír majd így, hogy 2 nappal a megjelenése után rendeltem be. -
válasz gainwardgs #3985 üzenetére
Tök mindegy, hogy min működik, mert pont ott nem ad elfogadható eredményt, ahol szükség lenne rá (60 fps alatt). Ez a frame generation a semmire sem jó kategória jelenleg.
60 fps alatt rossz a minősége és nagyon megnöveli a latency-t, 60 és 120 fps között elfogadható a minősége, de megint csak növeli a latency-t, 120 felett meg nincs értelme használni.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
veterán
Cyberpunk DLC-t toltam kb. 35-ből generálva 50-60 körüli fps-sel, szerintem utóbbi jobb volt nem vagyok profi játékos, hogy ezt a plusz latency-t észrevegyem, így is minden akkor történt, amikor akartam.
(4K + RTX Medium + Balanced DLSS)[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
pandras83
senior tag
Lehet hogy csak én jöttem rá későn a dologra, de ha CP2077-ebn offolom az fps cap-et msi ab-ben, akkor tökéletesen játszható frame gennel, minimális a késés. 50-60-ból lesz 80-90 fps és ez gsync mellett a legnagyobb bummbumm közepette is reszponzív. Ha nem offolom akkor játszhatatlan trágya az egész. Az a furcsa hogy általában 99-es cappel játszom a single játékokat és ezt a CP még frame gennel is csak ritkán éri el, de mégis offolni kell.
[ Szerkesztve ]
Cyberfuck Patchrunner
-
h1mpi
félisten
válasz SoulReaver #3983 üzenetére
Köszi meglesem
Lefutott szépen: (ez ettől a VGA-tól kisebb csoda)
A ventit én tettem manual 70%-ra, hogy kíméljem.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
igen, ezt láttam én is, így nagyjából 4070 szint lenne, nem vagyok igazából előrébb/hátrább, csak árban, de nem férne be a gépbe, néztem a Pulse-t, nem fér be sajnos.
#3951,Peace
én is bepaszíroztam még 32GB-t nem rég, de 3DX proci-ra már nem költenék ezen a platformon. kihúzza a következő még meg nem jelent foglalatig
#3952, infectedmann
amennyit játszom, igazából még az 1070Ti is kiszolgál. csak jó kerek lenne, ha az fps és a képfrissítés egy kis ideig szinkronban lenne[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
h1mpi
félisten
válasz SoulReaver #3993 üzenetére
Tudod, hogy ez 90%-ban marketing A lényeg, hogy a júzer elhiggye
-
h1mpi
félisten
válasz SoulReaver #3995 üzenetére
Kaptam hozzá egy játék kódot is most jut eszembe, de nem az én stílusom. Megy majd fel HA-ra.
-
SoulReaver
veterán
válasz GeneraL_XTX #3999 üzenetére
Én már kérdeztem erről az eladót, akitől én vettem a kártyát. Coilwhine ra nem adnak garanciát sajnos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- BMW topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest