- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
-
törölt tag
A proci a sokfrémhez kell, nem a felbontáshoz. A felbontásnak hótmindegy a prockó. De ha egyáltalán játékhoz, akkor egyik sem. Oda még mindig a legdurcibb egymagos power kell, ami 7700k. Ha kell máshoz is, akkor nehezebb. A ryzen alapvetően szimpatikusabb, de bevállalni egy szopót megint ram, chipset, bétarendszer ügyben...hát nemtudom. Sokpénzért earlyadopterkedni, pláne ha melóhoz is kell, az nem mókás.
/mondom ezt úgy, hogy gondolkodom threadripperben én is Mondjuk nekem tényleg csak játszásra, meg baszkódásra van. Ha valamivel szopó van, nem dől össze a világ. De melóra nem. Azt biztosnem.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz #20844032 #2355 üzenetére
De ha egyáltalán játékhoz, akkor egyik sem. Oda még mindig a legdurcibb egymagos power kell, ami 7700k.
Szerintem ez már nem egészen állja meg a helyét... [link] Az i7-6850K is jobban szerepel átlagban mint a 7700K, modernebb motorokban (pl F1-2016) meg egyenesen gyalázás van a több szál miatt.
Én biztos nem vennék ma már új 7700K-t...
www.smart-bus.hu
-
Landon
őstag
Akinek itt Arous vagy Arous Xtreme van frissitett bios-t? Mindket kartyahoz elerheto mar tobb (legfrissebb F4) bios a hivatalos oldalon.
Solt: hmm, kezdjek aggodni, hogy 6700k (4.6GHz)-vel 1440p-n cpu limit lesz?
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
törölt tag
Nem azt mondtam, hogy jobban szerepel, pusztán azt, hogy oda elég az egyszálas power. Van persze néhány játék, ami kihasználja a sok magot, de ezek száma elenyésző, és még ilyen sem jelenthető ki, hogy az "újabb" játék. Az újabb játékokból is csak nagyon kevés ilyen van, és nem igazán látszik a tendencia, hogy a párhuzamosíthatóság a játékokban máról holnapra megoldódna, vagy egyszerűbbé válna. Persze, lehet játékra is keményebb gépet építeni, de ott már nyereség nem ültethető át a rendszer árába. Valójában, a játékgépeknél a durvább procikat megmérve valós körülmények között, bivalykártyával ilyen 3fps-en belül mozognak. A több mag néhány játéknál nyereség (jellemzően újabbaknál), az erősebb egymag is néhány játéknál előnyös. A 7700K meg azért 4.8-5ön elkaristol. Viszonylag kispénzért.
-
Devid_81
félisten
En frissitettem az en Aorusomon.
Csak amiatt csinaltam mert kivancsi voltam ha kicsit szabadjara engedem a power limitet akkor nem fog e jobban menni...de nem akar
Nalam i7 4790K 4.6GHz-en hajtva, eddig nem talalkoztam CPU limittel.
Bar nem is igazan jatszom sokfele jatekkal mostanaban.
Ha mondod mire nezzek ra, akkor ma delutan szivesen tesztelgetek kicsit....
-
-Solt-
veterán
válasz #20844032 #2358 üzenetére
~12 játék átlagában lett jobb a 6850K, 4 játék esetében 10%, 1 játék esetében 30% feletti pluszt hozott... a 7700K csupán a Witcher 3 alatt végzett az élen ha jól emlékszem. Szerintem ez nem arra utal, hogy a több mag a közeljövőben nem lesz kifizetődőbb még játékra is... főleg, hogy az Intelnél is jön a 6/12 ebben a szegmensben.
Delid nélkül azért nem jellemző az a 4.8-5 GHz... nem azt mondom, hogy akinek 7700K van a gépében az dobja ki, de új gép esetében én már biztos nem vennék 7700K-t, már csak a pár hónap múlva érkező Intelek miatt sem. Ha pedig az ár/érték arány a mérvadó, akkor meg... ezt már le sem írom!
(#2357) Landon: 1440p-n nem lesz gondod vele szerintem...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz Cobra652 #2361 üzenetére
Direkt a 6850K-t említettem a tesztből és nem a Ryzent, hogy a fóbiások ne essenek nekem, de látom nem voltam elég alapos! Ha már szóba hoztad, én is tudnék neked olyan TPU-s tesztet linkelni, ahol az R5 dupla annyi minimum FPS-t produkál mint a 7700K, de ugye ez nem az a topik...
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz Cobra652 #2367 üzenetére
Őőő... nem! Szerintem picit nézz utána, hogy egy R5 1600 mit tud azért a ~70000.-forintért. A tesztben 6850K van, de egy 6800K-t semennyiből nem tart a 6850K órajeleire húzni, az pedig nem "sokkal" drágább a 7700K-nál, de az egésznek nem ez volt a lényege, hanem az, hogy játékra ha most döntünk új CPU mellett, akkor érdemesebb már 6/12 szálban gondolkozni.
Aki nem fóbiás annak van kiváló ár/érték arányban vörös megoldás, aki fóbiás, annak pár hónapon belül lesz kék megoldás valószínűleg nem, vagy csak minimálisan drágábban mint a 7700K, tehát visszakanyarodva a kiindulóponthoz, én ma már biztos nem vennék új 7700K-t!
Egyébként a Ryzent még csak eszemben sem volt emlegetni (tiszteletben tartva az itteni többség beállítottságát) amíg te ide nem keverted! No, de tényleg hagyjuk mert közös többszörös úgysem lesz...
(#2369) Moby: Benne van a pakliban...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz Cobra652 #2371 üzenetére
Ne haragudj, de hit vitát nem kívánok folytatni, plusz szeretném a többieket megtisztelni azzal, hogy nem húzzuk egymás haját itt még jó pár hozzászóláson keresztül. A 7700K szanaszéjjel szétgyalázza még a következő három szériát is, annyira istenkirálycsászárüberfasza, az AMD meg egy fos! Így jó lesz?
Zárul Miki móka tára... jó éjt! Ezt a lefekvéshez: [link]
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
brumi1024
veterán
válasz Cobra652 #2373 üzenetére
Pedig a minimum sokkal mérvadóbb, mint az átlag. Engem például egy másodpercig nem érdekel, hogy 200 vagy 300 fps az átlag, ha a minimum 60/144 alá esik.
"ami nyilván drop az átlagból kiindulva" Nem látom a valid logikai kapcsolatot.
A Ryzen-üldözési mániát pedig nem értem, hagynád, de csak akkor ha tied az utolsó szó...
-
brumi1024
veterán
Teljes mértékben. Alapból 2 GHz környékére (198x) boostol, 2025/6000 játékokban stabilan megy. Alap bios-szal, nem a legjobb szellőzésű házzal (Evolv ATX) 72-73 fok környékén marad játékok alatt is (25-26 fokos szoba), mindezt nem hangosan. A quiet bios-szal ez csendesebb működés mellett 80 fokra emelkedik. A 980 Ti Lightningban több anyag volt (sokkal nehezebb hűtő) és csendesebben ment, de ez is megállja a helyét.
A nyár folyamán vizezni fogom, csak megvárom az új platformokat (X299/X399), de léggel is teljesen használható.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Cobra652 #2371 üzenetére
Annyit néztem game play-eket, hogy a 7700K-t - hunyorítva, ellenfényben is - kiszúrom a darabosságáról, de még a 5GHZ-es 7600k se különb, szóval nem a HT miatt sz@r...
4,5-ös 3570K és kikapcsolt SMT-s 1800x között 0 különbséget láttam folytonosságban vagy render időben, ez azt jelenti számomra, hogy most nem csalódnék ha megvenném, később is bírni fogja a plusz 4 szál, teljes CPU-val, ha valami ki lenne rá éhezve.I7-920@4Ghz óta tudom, hogy nem az idő egység alatt lerendelhető lehető legtöbb képkocka adja a jó játék élményt. Ez az én véleményem, aztán ki lehet emiatt is röhögni a vén hülyét.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz brumi1024 #2379 üzenetére
1900-1950 az atlag. Ez a normalis. Ezt kb mindegyik tudja még 80°C-os GPUval is. Az atlagnak kb 2050-en van a vege. Amelyik 2100 felett tud az jo peldany.
Erdekes mert itt 100-150MHz a tuning. A 980Ti-m GPUja +500MHz-et tudott.
Persze itt a Boost 3.0 elvegzi ezt a feladatot.
Viszont a vram itt megy kb 1,5GHz-el többet. ~12500MHz."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Devid_81
félisten
Tegnap este kicsit jatszottam az Overwatch-al a haverokkal.
Kb 3x dobott ki jatekobol, crashelt, arrol nem beszelve, hogy valszeg az utsonal mar ban-t is kaptam erte.
Az eddig teljesen stabilnak gondolt orajelek (Boost: 1746 MHz / Base: 1632 MHz +40mV) ugy latszik megsem voltak stabilak.
Nem tudom Ti melyik MSI Afterbunrnerrel tuningoltok, de nekem most a 4.40 Beta 10 van fenn.
Majd elkezdtem jatszani az orajelekkel, es feltoltam a vcore-t +100mV ra had fustoljon
Es egyre kevesbe ertem a boost 3.0-at most mar azt kell, hogy mondjam
A kartya a gyari orajelein (Boost: 1683 MHz / Base: 1569 MHz) felboostol 1950 re es szinte vegig stabilan ott is marad ha adok neki extra feszultseget, es a power limitet feltolom 150%-ra.
De csak siman a power limitet kimaxolva is szinte ugyan ezt csinalja, es eleg stabilan 193x Mhz korul van vegig.
Ha mindent gyarin hagyok akkor meg osszevissza ugral 17XX-1900Mhz kozott, de minden csak nem stabil.
Ha elkezdek adni neki extraba par Mhz-et akkor vhol 2000-2012-2025 korul vege az egesznek, akarmennyi feszultseget adok neki (nyilvan itt a vege)
Most ez csak nalam ilyen "erdekes"?
Azt gondolnam, hogy a gyari beallitason legalabb nagyjabol stabilan kepes boostolni, de siman 100-150Mhz elteresek vannak amig nem piszkalom a power limitet es vagy extra feszultseget...Most mar nagyon kivancsi vagyok ra, hogy a gyari bugos fjosh progijaval ha siman beallitom a gyari max OC-t akkor stabil marad-e, de ezek utan ketlem...
Csak kerdes ha nem lesz stabil a gyari OC orajeleken sem, akkor megeri-e gariztatni?!
Xtremeket sorban kuldik vissza ezert......
-
törölt tag
válasz Devid_81 #2382 üzenetére
Hitelt érdemlően akkor lehetne mondani valamit, ha lenne végre szájba-telibehasznált bios editor.Az afterburner sem százas sajnos, évek óta csinálja nekem is és másoknak is mindenféle kártyákkal (tonképp mindig is csinálta), hogy egyszer csak lekorlátozza az órajeleket. Windows reboot és jó minden. Ugyan használjuk, meg nagyon jó, hgy van, de hogy mennyire egzakt amit csinál azt azért nehéz megtippelni.
-
Devid_81
félisten
válasz #20844032 #2383 üzenetére
Nem igazan tudok rajonni.
Valoszinuleg ez a Boost 3.0 mar annyira mas mint a tobbi...
Az a legfurcsabb, hogy ha alaporajelen feltolom a limitet 150%ig, akkor is belenyal a 130%-ba...
Tehat alapbol a kartya korlatozva van, tulajdonkeppen eleg rendesen ha azt nezzuk.
Ettol a kartya meg eros marad, es eros tuningnal csak par extra FPS-rol beszelunk, ezt tudom.
De vhogy akkor is furcsa nekem ezKar, hogy a hozzaadott progi annyira bugos...mindenesetre egy probat adok neki.
Es mostmar amire nagyon kivancsi vagyok, hogy a gyari OC orajeleket tudja-e a kartya.
Soha nem probaltam, mert kb 5 perc hasznalat utan lezuztam a geprol es ment az Afterburner fele szepenHa lenne bios editor hozza, akkor tutter megoldanam a venti vezerlest, es az osszes OC-t magam, aztan probalnam vegre "elvezni" az eletet a kartyaval
Szerk: barkinek valami 3D stressz teszt otlet amivel lehete tesztelni a kartyat?
Nem szeretnem Overwatch-al tesztelni, a vegen kapok egy jo hosszu ban-t...
Forumokon valami RealBench-et irnak, hogy az is eleg jo.[ Szerkesztve ]
...
-
Landon
őstag
válasz Devid_81 #2384 üzenetére
Berendeltem az Aorus-t eleg jo aron. Valami nem tiszta: neked a Giga altal reklamozott orajeleken is van problema? Tudom hogy a boost3.0 miatt 2Ghz fole boost-ol de amire gondolok az az, hogy berakod a kartyat nem nyulsz hozza semmilyen oc progihoz es ugy is crashel? Mert az furcsa.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Drizzt
nagyúr
Mass Effect Andromeda számít ma talán az egyik legizzasztóbb játéknak. Abban ha ott hagyod valahol pár órára és nem hal meg, akkor szerintem stabilitás és boldogság van. De persze mehet még helyette mindenféle Unigine tool infinite loopban.
I am having fun staying poor.
-
Sanchez997
csendes tag
Giga Aourus Extreme alap órajelen a következőt csinálja:
Filmnézés vagy Hearthstone közbe (egyikbe sem kellene megizzadnia), nem ad jelet a monitornak, és a ventillátorok elkezdenek pörögni 100%-on. Csak gép újraindítás segít. Ma már kétszer futottam ebbe bele.
Ez mitől lehet? Nvidia drivert most updatelem a legrissebre, ettől eltekintve minden a legfrissebb. -
Devid_81
félisten
Gyari orajeleken teljesen rendben van a kartya, azonkivul, hogy a max boost orajel az 1750-1900Mhz-ig barmi lehet, napszak, felhok, madarak repulese alapjan
Viszont a gyari max OC orajelen mar vannak jatekok amiben crash van, sajnos nem egyedi a problem.
Mar irtam a nagykernek, visszakuldom a kartyat, aztan majd bevallalok egy masikat max, vagy egy Xtreme.
Bar utobbinal meg inkabb elofordul, hogy nem birja a OC orajeleket.
Sebaj, elobb utobb az egyik csak tudja majd...
-
törölt tag
>aztan probalnam vegre "elvezni" az eletet a kartyaval
Ezt megtehed most is. Én betúrtam a STRIXET, ugyan a ventivezérlés beteg, de a kártya megy stabilan, az OC-t meg pont ilyen okokból hagytam. Fűt így is, mint a kazán, de legalább így stabil, 3 frémért meg nem vagyok hajlandó kíntszarni. Ha engedné az asus, hogy leszedjem a hűtőt a gari megtartásával, akkor kapna egy játékvizet, de így sem megyek dunának. Inkább játszok
-
-
Devid_81
félisten
Hazamegyek nekiszaladok ujra, de csinal a kartya erdekessegeket.erdekesseget.
Tegnap este nem volt sok idom tesztelni, igy majd ma ujra probalkozom es leirom a pontos szitut.
De jah tegnap a gyari OC-n is crashelt.Kozben felhivtam az itteni kereskedest (ebuyer.com) mondtak, ooh semmi gond 30 napon belul azzal kuldom vissza a termeket amivel csak akarom...
Mondom jo van akkor, aztan lehet ha a hatodikat kuldom vissza akkor mar bepoccennek...
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Habár 1070-em van szeretném ha segítenétek dönteni, vagy hibát találni a logikámban:
Lenne most egy igen jó lehetőségem gy 1080ti cserére, viszont kicsit ódzkodom a dologtól, lévén én (igen) még mindig FHD megjelenítő(ket) használok, szóval sanszos a CPU limit DE! mi van akkor, ha (úgy mint egy-két pár évvel ezelőtti címnél) fogom és a DSR-re bízom a dolgot, magyarán olyan mintha 4K-s környezetben használnám a VGA-t.
pro/kontra kacagás, ne kíméljetek!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Devid_81
félisten
válasz Cobra652 #2393 üzenetére
F4 mar van rajta, most toltam egy kis Heaven tesztet, gyari max OC-n kidobott 1x.
Ha adok neki +10mV-ot akkor mar stabil...nah jo azt nem tudom meddig, mert eppen csak egy 15percre hagytam itt a gepet, de addig jo volt.
Szerintem bevallalok egy Xtreme-et, ha az csak a gyari OC-t tudja nekem hiba nelkul akkor mar elorebb leszek, mert a mostani az kifullad 2000 kornyeken...
-
Laraxior
titán
válasz Archttila #2392 üzenetére
Csak nyugodtan. Nekem is 1080p monitorom van 60Hz-el.
GTA5 fel van skalazva 4K felettre, BF1 meg 4K-ra.
Teljesen jol megy minden."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Devid_81
félisten
Csak erdeklodes szinten, Zotac AMP! Extreme CORE mennyire jo/rossz?
Eleg sokan coil whine-ra panaszkodnak.
Ezenkivul talaltam panaszt a ventikre is, eleg hangosan "morgo" hanggal mukodnek, es allitoag nem is tartanak ki tul sokaig.
Valakinek valami tapasztalata esetleg?...
-
Landon
őstag
válasz Devid_81 #2394 üzenetére
Ma erkezik az Arous, holnap tesztelem. Egy szivesseget kerhetek? Megnezned nekem, hogy 3DMark Stress test (ultra) alatt mennyi ido alatt dob ki a gyari OC-val? Es ugye akkor csak annyit teszel, hogy AB-ben ratolod a gyari OC orajelet (1708 vagy mennyi...) es akkor az kb felboostol 2ghz kornyekere ami crashel?
-
Devid_81
félisten
Csak basic 3Dmarkom van, de majd ranezek, hogy lehet turbozni rajta
Most a gyari aorus engine akarmivel hajtottam tegnap, Heaven-bol kivagott 1x gyari OC mellett.
Call of duty black ops 3 (zombi) viszont vidaman ment rajta vagy 2 orat az este.
De felrakom az MSI afterburnert ha kell, es mindent hagyok valtozatlanul kiveve a gpu frekit tolom fel a gyari OC-ra.
Kozben meg ennyi van, hogy ma jott ki uj driver, bar csodat nem varok toleKivancsi leszek ra a Te kartyad hogy fog menni.
En sokkal hamarabb is eszrevehettem volna, hogy vmi nem okes vele, csak epp ahogy megkaptam, mar toltam is neki mindenfele tuning frekit, gyarin szinte soha nem ment
...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Ford topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Óra topik
- DIGI internet