Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz Asbee #18814 üzenetére

    Ha nem érted meg, mit írtam, legalább ne próbáld megmagyarázni, mit akarhatok "burkoltan" mondani. :B Soha nem állítottam, hogy a 980 nem erősebb, szóval legalább hazugságokat ne adj a számba. :(( (Szóval egy ember sincs, aki ezt állítaná. :P ) Ráadásul nem azt állítottam, hogy a 980-nak nincs értelme, hanem olyan szempontból, hogy maximális grafikával nem látható különbség a 2 VGA között (aláírás). Na, ez a tény.
    Nem mintha nem írtam volna ezt is (de szintén figyelmen kívül hagytad :B ), de éppen azért nincs jelentősége még a 20%-nak sem, mert a min FPS-ek a legigényesebb játékokban, a kártyákhoz méltó beállításokkal 35-50 körül vannak. Nyilván a 980-at kevésbé kell butítani VSynchez, de ez más kérdés, részemről a minőségi grafikáért vettem 970-et (ergo nem butítom, ezért a butított tesztek sem érdekelnek).
    Ha valaki rájön, hogy fölöslegesen vett 980-at, az nem az én bajom, ha meg tudja, hogy miért érte meg neki, szintén nem érdekel, a fontos, hogy az ember tudja, mire és miért költötte a pénzét, aztán örüljön neki, ami persze az objektív valóságon nem változtat.
    Teszteket láttam 10% és 20% különbséggel is (pl. Unigine tesztekben 20%, de azzal nem játszom), elismerem, sokszor alkalmazás- vagy éppen driverfüggő a dolog (FC4-ben TX4 használhatatlan volt, amikor a karit vettem, ma 45FPS fölött fut vele a játék, ettől függően teljesen más lehet egy-egy teszt eredménye), de ha C3-ban állítólag mind2 teszt ua beállításokkal futott, és nem ua. az eredmény, az számomra gyanús, valamelyiknél csaltak. Ált. a drágább karik eladhatóságának érdekében szoktak.
    Viszont abban egyetértünk, hogy a vita felesleges, amennyiben a másik fél nem érti, miről beszél az egyik. :R

    Az árakról (GB970@102.000Ft) és driveres megoldásról sem vagy kimondottan tájékozott, magam tapasztaltam MINDEN RAM-zabálós játéknál az optimalizálást a 2 legutóbbi driver esetében.

    proci985: Persze, hogy hamarabb akad ki a 970 surroundban, ez evidens, de teljesen meghalni én nem láttam, ill. ilyen tesztet nem olvastam, mert ezt magam tesztelni nem tudom.

    KAMELOT: A 30.000Ft különbséget nem tudom, hol láttad. :U Én mindenütt 50-et látok. De matematikailag a 30.000 sem éri meg, mert azt sztem még a 20% különbség mellett érvelők is elismerik, hogy nincs 30% különbség a 2 kari között. Érzelmileg persze más a helyzet, nyilván elégedettséggel tölti el az embert, hogy a legerősebb (bocs, csak volt :DDD ), VGA-ja van, ráadásul a 4GB RAM-ot is kihasználhatja. :R

    eventus: Nálam 1080p fölött is teljesen jó a 970. A teljesítményéből ítélve ennél 1-2 szinttel feljebb sem lenne gondja, főleg, hogy az újabb driverek a neuralgikus programokban is tökéletesen kezelik a 3.5GB RAM-ot, még ha ez leszabályozást jelent is. No de optimalizált programok FHD-ig 2GB-os kártyán is lazán futnak.

    kovsol: Teljes RAM-használat nem a Win miatt nincs, hanem mert a játékok csomagokat töltenek be, tehát ha kifutnának a RAM-ból, kevesebbet töltenek be (ezt néztem még 2GB-os karin is, ahol nem okozott lassulást a +2GB RAM hiánya), ami kizárt, hogy pontosan egybeessen a RAM fizikai méretével, én legalábbis ennyire optimalizált játékot még nem láttam. Minél több a RAM, annál nagyobb lesz az eltérés. 7870XT pl. elment 2038MB-ig, 970 az optimalizációk óta 3400 fölé még nem ment (és nem csak MSI AB-nel néztem), de előtte is megállt 3900MB körül, bele a lassú részbe, és persze egy TX2/4 simán fektette a kártyát.

    Keldor papa: Újabb driverekkel én áttértem TX4-re pl. FC4-ben, no problemo.

    sixpak: Nálam az összes monitorozó program tökéletesen jelezte, amikor belementek a kártyák a 3.5GB+ RAM-ba, pont, amikor szemmel is látszott ennek a hatása. 980-on ezt persze nem lehet megtapasztalni. Ne higgy el mindent. ;) Hogy pontosan nem mérnek, az lehetséges, de hogy ne lehetne rájuk adni, az azért megmosolyogtató számomra.

    Erdei88: Igaz, hogy távolról sem játszom minden optimalizálatlan játékkal, amely képes 4GB-ot megzabálni, de az elmúlt 2 driverrel nem láttam még memória problémát. Szóval semmi cirkusz (a fórumokon gerjesztetten kívül), az én tapasztalataim szerint javították, még ha jómagam azt vártam volna is, hogy valamiképpen azért kihasználják a +0.5GB-ot, pl. a hosszabb ideig RAM-ban maradó adatoknak, de ez nyilván több munkába kerülne, mint simán korlátozni a RAM-használatot.

    balint107: A fogyasztók megtévesztése mindenképpen az. FVH-t nekik, aztán nekik magyarázzák meg, hogy nem felelősek érte. :((

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák