Új hozzászólás Aktív témák
-
cyber86
őstag
Akinek van vagy volt asus dcu2 oc 780-asa meg tudja mondani, hogy kb hány %-on pörgette a ventit mondjuk bf 4 vagy crysis 3 alatt?
-
bombibmw
veterán
Alap 3Dmark11
3Dmark11 1200/6008Egyenlőre csak próbálkozok,ezért csak a GPU-t húztam fel kicsit,fesz. 1,212V maximum,proci 4,4GHz-en.
Amit észrevettem az az,hogy vissza-visszavette az órajelet 1150 környékére néha.
Ez azért van,mert kifutott a TDP limitből?
Limitet csak VBios-szal tudok kitolni?(#12204) cyber86 :
Grat a kártyához.
Én is Asus-780-nal csatlakoztam nemrég.
Nekem nagyon halk a kártya még magas fordulaton is,bár lehet,hogy nem ugyanolyan az ingerküszöbünk.
Mondjuk én is halk géphez vagyok szokva.[ Szerkesztve ]
-
amadeuxs
tag
na igy négy nap tesztelgetés után, mit ne mondjak kicsit csalódott vagyok, az EVGA gtx 780 sc ACX úgy ciripel mint egy kismadár, lényegtelen van-e vsync vagy nincs, van-e fps limit vagy nincs, olvastam mar olyat is hogy 36 orat kene futtatni azt abbamarad, vagy mint autóknál bejáratódik és abbamarad nem tudom, idegesít a hang, a gép alapból nagyon halk, még a ventik zaja sem zavar, mivel a réginél megszoktam ez a csirip csirip idegesít nagyon nagyon idegesít.
Konfig:
Gigabyte Z87-MX-D3H
Intel core i 7 4770 K
Kingston hyper x beast 16 gb 2400MHZ
EVGA GTX 780 SC ACX
120 SSD + 2TB HDDmindenzt egy Fortron Aurum CM750 GOLD eteti arammal,
ugyhogy nem tudom, kipróbáltam a másik tápkábellel nem segített, sajnos másik tápot nincs jelenleg lehettőségem tesztelni, de valszeg ugyanugy csiripelne.
jaaj és a pláne az egészben hogy ha feltekerem a hangerőt a hangfalon ott is átjön a cirip cirip
Kuldej vissza???
esetleg akinek van SC ACX -je mik a tapasztalatok.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
-
westlake
félisten
válasz bombibmw #12205 üzenetére
Futtass GPU-Z-t és kiderül. Ha teljes értékű 780-at szeretnél, akkor ajánlott a módosított BIOS használata.
#12206: "...ciripel mint egy kismadár.." Akkor az valamilyen sugárfertőzött, mutáns kismadár lehet.
#12207: Én a referencia paneles, gyári BIOS-os kártyáknak is tudok 1.21V-ot adni. Szerintem ahhoz sehol sem kell trükközni.
#12209: Sosem értettem, miért fontos képeket bevagdosni programokról. Egy kártyáról (tárgyról) nyilván kellenek a képek, de x darab számot 10 másodperc alatt le lehet íri.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
bombibmw
veterán
válasz westlake #12210 üzenetére
Az biztos,hogy teljes értékű kártyát szeretnék,ha már ennyit kiadtam érte.
Kicsit utána kell még járnom,hogyan kell csinálni,aztán belevetem magamat.
Fesszel meddig mehetek tesztekre és 24/7-re?(#12210) westlake:
Akkor majd leírom,csak már el is felejtettem,mennyi volt az eredmény,úgyhogy megy újra a teszt majd.(#12213) westlake :
Akkor a VBios-nak mi értelme van?
Csak tesztekre használható,TDP limit kitolásra,feszemelésre?[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz bombibmw #12212 üzenetére
Ami gyárilag fixálva van: 1.21V
mod: Csak azért ne tegyél másképp dolgokat, mert én szóltam valamiért.
Mindig felmerül benne a kérdés, amikor ebben a topikban látok egy 3DMark, vagy egy Valley képet, hogy: miért? Mintha valaki pénzt adna a képek linkelésért.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz bombibmw #12212 üzenetére
A feszültséget a módosítot BIOS-szal sem lehet emelni. Vagyis lehet, de az egy másik történet és ahogy olvasgattam, nem is midig működik. A módosított BIOS-nak a legnagyobb haszna a TDP limit kitolása, vagy kiiktatása. Persze a boost kikapcsolása sem hátrány.
#12214: Nem igazán sikerült meggyőznöd.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Ezt még mindig nem értem igazából. Nem mondom, hogy valamit elrontasz, mert nem is igazán lehet, de egyszerűen nem látom be, hogy a módosított BIOS-ok miért lennének instabilabbak.
Azt ugye már írtam, hogy a 115%-ot nem nehéz elérni. Ebból viszont az következik, hogy te csak azt hiszed, hogy a kártyád "jól" megy, közben meg szápen leszabályozza a sebességet. Ha már játszol játékokkal (mellesleg miért ne tennéd), nyugodtan monitorozhatnád a GPU sebességét. Nem, nem azt értem monitorozás alatt, hogy a GPU-Z-ben a GPU MHz-et MAX-ra állítod. Az AIDA64-ben nagyon jó monitorzó/log-oló funkció van.
A módosított BIOS nem fogja vissza a kártyát és a nagyobb terhelés miatt esetlegesen a gép egyéb része válik instabillá. Mondjuk a táp.
Még mindig azt mondom, hogy egy ilyen tesztből sokminden kiderül.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
h1mpi
félisten
válasz westlake #12216 üzenetére
Gpu-z logot szoktam nézni az órajel miatt. Azért láma nem vagyok. A táp az előfordulhat, de 650w-os egyágasnak azért vinnie kellene. Igazából az a fura, hogy 1263 fölé sehogy nem tudok menni. 1300 az szóba se jöhet. Majd még szórakozok vele csak a héten végig beteg voltam...
AIDA64-em is van azzal is nézem majd.
Ezt a bányász programot nem tudom kezelni szval nálam nem játszik
Nem érezném rosszul magam. Legalább tudnám a kártya jó
Majd az Asus Matrix[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
westlake
félisten
-
h1mpi
félisten
A bat indítás menni fog PreciX-nél, hogy lehet elérni, hogy játékok alatt is menjen az osd?
Sőt az előzőkhöz: majd az új backplate megold minden gondot!!!
Az a 3 db szürke kétoldalashoz hasonló cucc az hőelvezető szerinted?[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
Nem tudom mire gondolsz. A backplate-ről meg inkább nem mondanék véleményt. Mondjuk az tény, hogy szép.
A "szürke kétoldalas"-ból arra tudok következtetni, hogy valóban hővezetőről lehet szó. Mondjuk én csak takonynak hívom (a pasztával egyűtt).
Az irkálás helyett inkább csinálj két olyan teszt, mint amit linkeltem. Egyet az LN2-es BIOS-szal, egyet pedig kiiktatott TDP-vel (azzal a BIOS-szal, amit csináltam). Szigorúan tuning nélkül, 1163MHz-en.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
bombibmw
veterán
Miért vettél Classit,ha nem extrém tuningolsz?
Az Asus-ok is mennek úgy tuningban(nem extrém OC) és backplate is van rajtuk.
Nem megkérdőjelezni szeretném a választásodat,csak érdekel. -
h1mpi
félisten
válasz bombibmw #12222 üzenetére
Mert jó áron hozzá jutottam és szerettem volna birtokolni, tesztelni a vga-k királyát ennyi röviden
West: oké csak most nem otthon vagyok jövőhéten talán megint a kis lakásomban leszek többet.Amúgy meg olcsóbban vettem mint a boltban kapható dcuII oc ti ára...
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
-
bombibmw
veterán
válasz westlake #12224 üzenetére
Igen,bocs,hogy elloptam a szövegedet.
Sok kártyám volt már és mindegyiket húztam,de igazából a max teljesítmény kitesztelésén kívül csak egy egészséges tuninggal használtam őket.
Ezt a kártyát is olyan 1100-on fogom hajtani 24/7-ben.
Amikkel játszottam eddig,ott mindenhol elég volt maximum részletességhez,grafikához.
Igaz,én nem vagyok érzékeny a 60FPS-re,de azért nem árt,ha egy 40-45 megvan.
Azért odaadnám egy igazán hozzáértőnek a 780-at,hogy megnézze,zsigerből beállítgassa,mit is tud.(#12223) h1mpi :
Tehát e-pé.isz növelésre vetted.(#12226) Th1sN04ll:
Vagy a Matrix,ahogy néztem Jones tesztjét.
Vagy a Lightning.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
-
TTomax
félisten
válasz amadeuxs #12206 üzenetére
Biztos hogy a vga az?Az a táp nem túl szerencsés a négy ágra osztott 12V rail...4X18A... ebből kettőt kap a vga [link].A 780Ti kajál ám rendesen,eddig milyen vga volt benne?Leginkább az a gyanús hogy a "hangfalon is átjön".... az pedig interferencia...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
bombibmw
veterán
3Dmark11 1254/6600,proci 4,4-en.
Vélemények?
Megyek még feljebb.
Nem lesz ez olyan rossz példány,úgy látom.
Úgy voltam vele,hogy ha már 1200 megy neki,elégedett leszek,de akár 1200-on is lehet majd hajtani 24/7-ben. -
cyber86
őstag
Milyen beállítások szoktátok csinálni a Valley, Heaven és 3d mark teszteket?
-
ÁdiBá
veterán
-
bombibmw
veterán
Közben lement a 11 1293/6900-on is.[link]
Kicsit feljebb húzom a procit,mert valahol csak 96% a kihasználtság.Nyomatom a Firestrike-ot is,de szerintem azt már nem fogja bírni ilyen órajelen.
Meg az a baj,hogy nekem csak a teljes tesztet tudja lefuttatni,mivel nem vettem meg,de lenyomom a torkán.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
3Dmark 1280/6900,proci 4,6GHz
Néha bizony visszavette az órajelet.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz #Morcosmedve #12249 üzenetére
Nekem 1,320-al ment 4,7-et 3Dmark alatt. Azt neki is tudnia kell.
Új hozzászólás Aktív témák
● ne OFF-oljatok!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest