- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz kvarc #103754 üzenetére
Felesleges a 10900K mikor ott van sokkal olcsóbban a 10850K.
Utóbbi múltkorában volt 100K nettóért, majdnem el is csábultam, azóta kicsit már visszakúszott az ára, de még mindig 104-107 nettó között mozog szemben a 125-130k körüli 10900K-val szemben.
Igazából játékra ha most kéne összerakni gépet 0-ról is lehet inkább 10850K-t vennék mint sem 5800X-et.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
keIdor
titán
válasz kvarc #103752 üzenetére
A mobil az 4 magos csak. 4c/8t.
Illetve ott már egy generációval újabb magok mennek. A Tiger Lake-ben Willow Cove magok vannak, annak elődje a Sunny Cove, azt visszaportolva kapta meg a Rocket Lake.Egyébként azért is portolták vissza, mert 10nm-en kisebb frekvenciát mennének. A mai napig küzdenek vele.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #103758 üzenetére
Igen itt is a bokor/bozot amivel lehet trukkozni.
Biztos abbol is lehetett volna valami keritest szerut, eredetileg volt is, de bogartanya volt erosen, plusz ket mazsa pokot termelt ki nekunk folyamatosan.
Arrol nem beszelve, hogy folyamat takaritani kellett az aljat mert telefujta a szel mindennel....
-
cyberkind
félisten
Angliában jön az új rend a kolbi passporttal, csak elérik azt, hogy mindenki durrantsa be magát, mondjuk, én pont ezért akartam az egészet, mert különben totál lekakkantom ezt. Az már habocska a tortán, hogy nekem a kérdésemre azt válaszolták, hogy kb évente be kell durrantani egy darabig ezt a fost, mint az influenza oltást, jól megengedtük ezt is a kisebbségnek.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz cyberkind #103762 üzenetére
De kozben meg nagyon megy az okoskodas a verrog orulet korul.
Orvos ismerosonk mondta, hogy naluk a korhazban is volt ket ember akinek oltas utan sikerult "picit" meghalni masnap reggelre...
En azt mondom raerek a legutolsok kozott megkapni, sott ha ez sima flu season tema lesz akkor koszonom nem is kerem inkabb...
-
nagyúr
Nem tudom volt e már, zotac gyár.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
AsakuraDave
őstag
-
keIdor
titán
válasz ScomComputer #103767 üzenetére
Tudom csak poén, de a PH scalpere cím a hápi kacsáé, tőle azt senki el nem veheti már.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
-
keIdor
titán
válasz ScomComputer #103771 üzenetére
Tudom, vannak sokan. Az is csak poén volt, mert mindenki őt jegyezte meg. Sok scalper van, a HA fele az.
Még scalper moderátorunk is van, tudom én...[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
veterán
válasz keIdor #103773 üzenetére
Lassan olyan lesz ez a scalper szó nálatok, mint a black friday az alzánál... Mindenki az aki el mert adni egy kártyától többet főleg haszonnal még, ha az itthoni piacot nem is érintette!
Novemberbe még talán igazatok lett volna, de azóta a bányászat b@szta szét teljesen a GPU piacot nem pedig a "scalper" emberkék...[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
keIdor
titán
válasz syIex #103774 üzenetére
Hát nézd, én 2020. szeptembere előtt a “scalper” kifejezést sem hallottam még. Ehhez kellett egy PS5 és egy GeForce Ampere széria, hogy ezt is megismerjem.
Rajtad kívül vannak más nyerészkedők is, én látom, csak a fél PH a te neved jegyezte meg. Erről nem tehetek.
Híres lettél.Én látom, hogy rajtad kívül más is ezt csinálja, no para.
A védelmedben, ha lenne nálam egy rakás GeForce, én is 500-800 ezrekért adnám el, hülye lennék msrp-n adni. Senki sem a saját pénztárcájának ellensége. De! Mások elől nem vinném el a boltok készleteit azért, hogy HA -ra feltegyem haszonnal. Az gusztustalan, lássuk be.
De, sokan ezt csinálták, nem csak te, még moderátor is csinálta, szóval ez van. Arról tényleg nem tehetek, hogy mindenki téged jegyzett meg. Nem rajtad röhögünk, hanem veled együtt, nézd így.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
veterán
válasz keIdor #103775 üzenetére
Én azon már túlléptem és nem igazán érdekel a "kacsaadó" történt, de akkor is vicces, hogy a scalper mindenki aki el adott egy kártyát és rotinhell.
Gamer szinten még megértettem és qssba is voltam amikor eladtam a két kártyát tavaly november körül, de mióta a bányász láz betört azóta szálltak el a dolgok és arról már nem azok tehetnek ezzel azért tisztába kell lenni és te tisztában is vagy vele.
PS5 terén még igen, de a kártyáknál már rég nem ők a ludasok..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
nagyúr
válasz AsakuraDave #103768 üzenetére
Benne van, én csak most akadtam bele
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
keIdor
titán
Miért nincs videokártya: [link]
Egyetértek a faszival és ezt szoktam mondani én is. Mivel pénznyomda ez a bányászoknak, az igény "végtelen" ezekre. Már régóta nem a darabszám a gond, hanem a bányászok és azok igényei. Amit nem lehet kielégíteni, ha most a földből kinőne még 20 TSMC gyár, az sem lenne elég.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
PitLee
őstag
válasz keIdor #103780 üzenetére
Vannak célhardverek kriptora csak félő hogyha a kriptó valami miatt beesik, akkor nem nagyon tudják eladni, a videokártyát meg igen, ezért olyan népszerű.
Ha marad a tendencia és kevesebb, mint fél év alatt visszahozza az árát, majd beesik a kriptó, akkor a kártyát amennyiért eltudja adni az a haszon, ha meg tovább megy az kriptó szárnyalás, akkor meg amit termel az lesz a haszon.
A folyamat azért öngerjesztő, mert ha valaki belerakta a babavárót és vett 10db 3080-at akkor havi szinten, Shkizo alapján, kitermeli a kövi kártyát a rigbe vagy a bankszámlára.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Meg kapatam ez oltast elvtarsak egyenlőré nics mellé hatás . -
-=RelakS=-
veterán
Ezt is megéltük. Aquánál a legolcsóbb 1050ti 92ezer forint
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
snecy20
nagyúr
válasz -=RelakS=- #103782 üzenetére
Teljesen érthető így, hogy az 5-6 generációval ezelőtti VGA-k miért élik reneszánszukat.
Pl. GTX 770-960-970-re nem kicsi a kereslet mostanában.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #103785 üzenetére
ja.
mondjuk 770et annyira se, iszonyatosan szornyen oregedett az a szeria. egy 290 jol tartana magat, viszont az meg egy kazan, bar egy 1050tinel azert gyorsabbnak kene lennie. bar oszinten szolva azok is mar 7-8 eves kartyak, ki tudja meddig birjak meg.
talan egy 570 4GB lenne meg megoldas ha van olcson amit kidobtak ethreum banyabol.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #103786 üzenetére
proci985
Igen, kb. az 570 4G ez a teljesítményszint, viszont a korábbi 580 8GB-ok áránál is drgábban mennek most ezek, szóval nem túl csábító ajánlat az 570 sem. Rohadtul nincs most egyszerű helyzetben az, aki nem bányász célra szeretne VGA-t venni. :-/Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #103788 üzenetére
jaja, plusz igazabol azert az a 580 8GB se volt egy hudejo szint.
vizezett 290X kb azt tudta. ugyan elvoltam vele fel evet miutan meghalt a parja, de ott tenyleg kb fallback 1080pre volt a megoldas (5760x1080 helyett), es meg neha ott is jatszani kellett a beallitasokkal.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Devid_81
félisten
Nvidia's GeForce GTX 1080 Ti might be back in production
Megvagyunk mentve
...
-
keIdor
titán
Nah... össze van rakva, nyilván várja a memóriákat. Az jövő hét. De azt beteszem, azt megvan.
Utána kezdek valamit a VGA-val is. Ez most egy GTX-680 2GB ref. Szépen megpucolva és újra pasztázva, de csak arra kell, hogy képet adjon.
Ami durva, hogy láttam egy német RTX-3080 Suprim X-et, ha jól emlékszem 1850€. Olyan egy-két hete. Mondom nosza, majd visszabányászok belőle, vegyük meg... ki is fizettem PayPal-al, a pénzt levonta, de addigra nem volt “lagernd”.
Ez az Alternate.
Szóval ki tudja mikor jön abból újabb drop, amiből jut...
Ez a durva az egészben, hogy amúgy egy dolog, hogy drága, de alig van. Ami van is, nagyon nehéz foglalni a botosok ellen.
Meg amúgy legyen 4000-5000€-d szabadon, hogy foglalgass magadnak le készletet, azt majd valaki kiszolgál.
Visszadják a pénzt, csak leesel a listáról.
Nagyon durva...
Továbbra is a végső cél a sima Strix, mert az tetszik, igazából ennyi...¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-=RelakS=-
veterán
Kicsit piszkálgattam a registry-t, így be tudok állítani 16K-s felbontást (15360x8640)
Doom Eternal nem szereti, aszongya, hogy 24GB memória, vagy felejtsem elItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
ÁdiBá
veterán
-
Devid_81
félisten
Intel Xe-HPG (DG2) 512EU graphics card engineering sample pictured
Vannak tippek is, hogy kb 3070 szinten lesz, de erre nem mernek sokat feltenni, mert a Big Navit is oda vartuk
...
-
keIdor
titán
Ma itt egy érdekes teszt a Gamer’s Nexustól és nagyon is aktuális!
UHD 630 vs UHD 750 vs GeForce GT-1030¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest