Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • athomi

    veterán

    válasz Kera8 #2230 üzenetére

    Az RX470 annyira nem egy kategória a GTX1050Ti-vel, hogy OC-val sem fogod megközelíteni. Előttem is leírták, hogy 5-10% teljesítménytöbblet passzírozható ki a kártyából, több szerintem nem.

    Az Asus Strix OC órajele könnyen elérhető, csak a GPU kapott gyárilag +102 MHz húzást (1290 MHz --> 1392 MHz). Itt megjegyzem, hogy tuning terén nincs garantált órajel amit a GPU-d bír, lehet húzhatod +250 MHz-et is, lehet csak +50 MHz-et.

    Tuningot úgy szoktam hogy megnyitom a GPU-Z-t, megnyitom a programot amiben a tuningot végrehajtom (összefoglalóban találsz), majd megnyitok egy benchmarkot is (nekem épp Unigine Heaven van). Elindítom a benchmarkot, majd szépen a GPU órajelét fokozatosan húzom kis lépcsőkben. Ha a GPU-Z-ben látod, hogy elérted az 1911 MHz-es boost órajelet és az órajelet tovább húzva már nem boostol feljebb a GPU, akkor megállhatsz, tovább nincs értelme húzni. Erre valahol 1485 MHz-es base órajelnél számíthatsz. Már ha eléred ezt az órajelet, mert ugye nem garantált.
    Ezután jöhet a memória. Annyi támpontot adhatok hozzá, hogy valahol 8000 MHz-nél szoktak kifeküdni, de ezt nem azért mondom, hogy durr bele módszerrel egyből idehúzd a memóriát, itt is fokozatosan lépkedj felfele.
    És ami fontos, egyszerre a GPU-t és a memóriát ne húzgált, előbb az egyik végét tapasztald ki, aztán jöhet a másik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák