- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz fsb1000 #2550 üzenetére
Igazad van . Végül is majdnem hogy pariban vannak élsimítás nélkül. AA-val viszont nem, de most nem is ez volt a kérdés. Az, hogy az RV790 nem a GTX260 ellen jön. Én csak csak ezt mondtam.
Lényeg, hogy túlságosan ne húzzon el egymás mellett a két gyártó, mert az nem igazán tesz jót az áraknak. Most úgy látom valamelyest kiegyenlített a két oldal, kis NV fölénnyel persze.
-
Hunnia
tag
válasz tzsolesz #2551 üzenetére
Hát nemtudom...
Nekem 1.5 hónap leforgása alatt volt 4 ati kártyám. Mindegyiket újjonan vásároltam. Gigabyte HD4870 512MB, Sapphire HD4870 512MB, Sapphire HD4870 1GB, Powercolor HD4870 1GB PCS.
Na, az összes egy határ szar volt. Driver gondok, lefagyások, teljesitménye stb.
Nem mondom, hogy a 285-295-nél minden tökéletes, de legalább használhatóak a kártyák. -
ImI87
őstag
Én véletlenül sem vagyok ATI párti, sőt.......
De azért ilyet ne írj, hogy mindegyik Radeon szar. Az már nagyon valószínűtlen eset, hogy 4 különböző kártyával is gond lenne. Meg itt az NV topikban is elég "furcsa" karriert futottál be, úgyhogy sz.tem inkább alaposabban, meg körültekintőbben kéne foglalkoznod a géppel. Ahogy Lenin mondta: tanulni, tanulni, tanulni.........No offence, csak nekem ez jött le az eddigi post-jaidból.
Végre megjött a Backplate a GTX295-re.
Estig felszerelem, letsztelem, aztán írok majd pár sort, hogy van-e értelme.......[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
azért van abban valami amit mond, az rv770-ek közt nagyon nagy a selejtarány. Nekem 3DB 3870-em volt az elmúlt évben az eredménye kb 30 OS reinstall, 7.1-es katától a 9.2esig mindent végigzongorázva, az eredmény meg egy nagy 0. Ritka szar driverek vannak hozzá, 1 év alatt nem bírtak egy becsületes eszközillesztőt kiadni hozzá. Nem ma kezdtem én se, és elég sűrűn váltogatom a cuccaimat,idén ez már a 4. VGA-m, atival szinte mindig akadt valami kissebb nagyobb probléma, nv-vel meg kvázi sose. De lehet csak nem szeretnek azok a kártyák
-
VinoRosso
veterán
azért van abban valami amit mond, az rv770-ek közt nagyon nagy a selejtarány. Nekem 3DB 3870-em volt az elmúlt évben az eredménye kb 30 OS reinstall, 7.1-es katától a 9.2esig mindent végigzongorázva, az eredmény meg egy nagy 0. Ritka szar driverek vannak hozzá, 1 év alatt nem bírtak egy becsületes eszközillesztőt kiadni hozzá. Nem ma kezdtem én se, és elég sűrűn váltogatom a cuccaimat,idén ez már a 4. VGA-m, atival szinte mindig akadt valami kissebb nagyobb probléma, nv-vel meg kvázi sose. De lehet csak nem szeretnek azok a kártyák
-
ImI87
őstag
Ez teljesen nyílvánvaló dolog, már a bejelentéskor lehetett tudni, hogy ez ilyen lesz. Megy-e az SLI az adott játékban, vagy nem........
De szerencsére nem sokkal gyengébb az 1 mag, mint a GTX285, ezért nagyon jó, hogy 240SP-t tettek bele, nemcsak 216-ot. A memória mérete meg sávszélessége miatt, és az alacsonyabb órajelek miatt gyengébb, de nem számottevően.
BR4D:
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
+150/200MHz-ért sem fizetnék. Saját magamnak is meg tudom húzni akár progival, akár BIOS módosítással. Akkor se éri meg ha +20/30MHz-el többet mennek, mint egy referencia... úgy se veszed észre, a többség nagy részét meg amúgy se érdekli a 3DivatMark. Max akkor szoktam fizetni ilyen gyári tuningért, ha csak minimálisan drágább (3k), mint a ref.
VinoRosso: Csak két kérdés.
1. RV770-nek mi köze van a HD3870-hez?
2. Nálam miért ment simán az RV770? Ez a Windows Vista, amiről most is vagyok már a 4. videókártyámat eszi... a 3. volt egy HD4870. Érdekes semmi baja. Roppant furcsa...[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Hunnia
tag
Jó, ti meg csak örüljetek, hogy ekkora összegeket kifizettek és ezt kapjátok, én nem ezt várnám ennyi pénzért. Rengeteget költöttem a gépre, mindenből mindig próbáltam a legjobbat megvenni, mégis rengeteget szivtam és buktam. Szerintem ez az egész is csak egy nagy lehúzás, legalábbis én nem érzem, hogy a pénzemért megkaptam volna az ellenértékét, és ez bosszant.
Persze jó a 295, de ha azt nézzük mibe kerül és mit nyújt, akkor egy szar.
Nem nagyon érdekel a pénz, mindaddig amig nem érzem lehúzva magam.
Gondoljátok csak el mennyi az előállitási költsége kb. egy 295-nek, 500-1000 forint, boltba meg 150.000.-ft. Most jöhettek azzal, hogy persze a fejlesztések meg a lopikula, de lószart nincs ezek mögött semmi. Már régen tudnának 100x gyorsabb kártyákat is gyártani, de minek, akkor hogy adnának el ennyi szart?! Igy szép lassan mindig kiadnak valami újat, aztán verik a mellüket, hogy húú, ennyit, meg annyit fejlesztettünk, a mérnökeink 3 éve dolgoztak ezen az újitáson stb.
Aztán a játékgyártókkal összedugják a fejüket, hogy figyu, csináljatok egy olyan játékot vagy többet, amihez minden kevés, nem sokkal, csak annyival, hogy a júzer pont szükségét érezze lecserélni a cuccait, mi meg kiadunk egy picivel gyorsabb szart duplaáron, aztán megveszi.
Szerintem pl. egy krizist is meg lehetne úgy csinálni, hogy ne kelljen alá gtx295, ami még amúgysem elég a stabil 60fps-hez magas felbontáson stb., de akkor ki venne 295-öst?
Meg még sok egyéb más gondolatom...amúgy meg lehet kusza lett, de az a lényeg, hogy én értem miről beszélek. -
ImI87
őstag
Ebben nagyon sok a túlzás van.........
Meg te most feltaláltad a spanyol viaszt.Biztos igazad van, de egy jó gépet összerakni nem csak annyiból áll, hogy megvesszük a boltban. Nem a fizikai szerelésre gondolok, hanem a beállításokra, praktikákra, hasznos programok ismeretére, stb......
Mindenki elkezdte valahogy, és sokat kell tanulni. Ezért van a PH, és az emberek segítenek egymásnak (ideális esetben). Úgyhogy sz.tem ne hőbörögj, hanem informálódj, olvasgass, ha nagyon nem tudsz v.mit, akkor kérdezz!
Előbb-utóbb mindent megtanulsz, és rájössz, hogy egy gépből ki lehet hozni sokkal többet is, mint amit papíron tud. És elégedett leszel azzal, amit a pénzedért kaptál. De azt sose felejtsd el, hogy a ráköltött pénz, sosem arányos a teljesítménnyel, a csúcskategóriás cuccoknál meg főleg nem.
-
keIdor
titán
válasz VinoRosso #2565 üzenetére
2 napig még az is fent volt, utána jött a GTX. Semmi gond nem volt vele...
(#2563) Hunnia: Nézd ebben van igazság... de nem értem minek szenvedsz még mindig akkor a PC-vel? Szerintem se éri már meg költeni rá, legalábbis nem annyit, mint régebben. Nem véletlenűl van Xbox-om meg PS3-am is, valahogy sokkal jobban összerakják azokra a játékokat, mint a PC-re. PC-re mit is kapunk? Gyakran gyenge portokat... nem éri meg rá költeni! Természetesen én is tudom, hogy a PC-ből sokkal többet ki lehetne hozni, de ha egyszer leszarják magasról akkor mit lehet tenni? Semmit... meg kell venni az olcsóbb megoldást és élvezni, nem pedig idegeskedni.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Hunnia
tag
Tehát akkor azért fizetek ki többszázezer forintot, hogy szerelgessek meg állitgassak, meg optimalizáljak, meg stb., ha meg továbbra is szar, akkor én vagyok a hülye, mert a mérnökök, fejlesztők tuti jól megcsináltak mindent, csak én nem értek hozzá és ezért nem hozzák az elvárható szintet. Ergo, ha valami túl drága a teljesitményéhez viszonyitva akkor a felhasználó a hibás, mert miért nem ért hozzá, miért nem tudja a trükköket, hogy jó legyen.
-
Rusher
őstag
Mondjuk van benne igazság, de én részemről azt mondom, hogy nincs bajom a pc-vel amig elindítok egy játékot max grafikán elmegy szép, jó, stb és nem szoktam soha semmivel sem sz@rakodni....sokszor nem értem én sem akik panaszkodnak, hogy nem megy így meg úgy sem valami mikor én saját magam nem ezt tapasztalom...ez olyan mint pl. a GTA4 lehetetlen játszani csak csúcskártyákkal lehet 8gb vrammal stb.....én ahhoz képest maxon eljátszottam zökkenőmentesen egy GTX260-al... Senki nem hinné/hitte el pedig így van/volt....
Na, de mind1 amit kérdezni akartam, hogy ha a konzolt pártolod jobban akkor neked hogyhogy GTX280-ad van? -
fsb1000
nagyúr
A nagy számok törvénye alapján nem a VGA kártyákban lehet a baj forrása nálad
Össze kéne dobni egy nem húzott, de stabil rendszert (alaplap/cpu/ram), új OP rendszer install, valamelyik újabb driver és kész.
Az egy tévhit hogy az egyik gyártó rossz VGA-kat gyárt a másik meg nem.A GTA4 megjelenése óta KB. 10 VGA kártya fordult meg a gépeimben.
Volt egy kis kinlódás (ATI-kkal tényleg több), de mindegyikkel ment az adott eszköztől elvárható módon, és 1 kivétellel mindig kiderült hogy én bénáztam vagy a rendszer más eleme okozta az átmeneti problémát.
Más játékokkal meg egyáltalán nem volt probléma, sem a tesztekkel. -
Hunnia
tag
...és olyan sincs nálatok, hogy néha 1-1 másodpercre visszaesik az fps és egy pillanatra megáll a kép?
Illetve a 2 mag bios-a eltérő verziószámú, minden 295-ben? -
ImI87
őstag
Nem, nem ezt mondtam.........
Csak ne legyél türelmetlen, és próbálj meg minden lehetőséget megnézni. A gondok 90%-ban user error miatt vannak, és néha a megoldás anyira az orrunk előtt van, hogy azért nem vesszük észre.
Tény, hogy előfordulnak megmagyarázhatalan dolgok, meg anomáliák, de szerencsére csak ritkán. A te gépednél viszont túl sok érdekesség van, és ez már szinte hihetetlen.EVGA GTX295 Backplate:
Tehát ma végre megjött, izgatott voltam, hogy érdemes volt-e kiadni érte "egy rakás" pénzt (8K). Csomagolás profi, maximálisan biztonságos. Maga a cucc igényes, sehol egy karc, vagy sorja, szép szálcsiszolt aluminium. Járnak hozzá csavarok, meg persze egy husos hővezető lapka, ami szivacsos jellegű. Szerelés sima ügy, csak kell hozzá egy nagyon pici csillagcsavarhúzó. Szerencsére a haveromnak van ilyen készlete, nélküle nem sikerült volna. Szépen illeszkedik a kártyára, mindenhol vannak rajta "távtartó púpok" is, és az egész Backplate lyukacsos. Jól mutat rajta, szebben néz ki így a kari (szerintem), mint a csupasz nyák-kal. Ami fontos, hogy a Backplate miatt a kari hízik kb 3mm-t, mert ugye nem közvetlenül a nyák-ra jön rá, hanem lesz közte 1-1,5mm. És a csavarok lukjai is süllyesztve vannak.
Felszerelés előtt teszteltem 30 perc teljesen idle, és 10 perc 1920*1200 Furmark Stability Test-tel terhelve. 6 perc után teljesen beállt a hőmérséklet, de még hagytam rá pátr percet.
Felszerelés után is direkt ugyanolyan körülményeket hagytam, azonos szobahőmérséklet, minden venti ugyanolyan fordulaton, ugyanúgy zárt ház, stb..... A kártya ventivezérlését sem piszkáltam, teljesen automatikusan szabályozta saját magát.És akkor a lényeg:
egyetlen árva fok eltérés sincs, ugyanolyan hőfokokat kaptam.Holnap még megpróbálok kicsit húzni a csavarokon, mert nem téptem meg őket, csak érzéssel húztam meg. Lehet, hogy kicsit kevéslett nekik. Vagy csak szimplán a marketing áldozata lettem.
Mindegy, legalább faszán néz ki, meg védi is a kártyát, de egyenlőre a hőfokokon nem segített semmit. Hangsúlyozom, nincs semmi gond a hőfokokkal, a legdúrvább játék alatt sem melegedett túl, 100 fokon is hibátlanul ment órákig. Csakhát örültem volna, ha legalább 5-6 fokot nyerek ezzel a "csodahátlap"-pal.
Mindjárt teszek fel képeket is. Kicsit szarok, mert csak telefonos, meg én sem vagyok fotóművész, de alaposan körbefényképeztem a karit is, meg a Backplate-et is. Pár perc, és feltöltöm Picasa-ra.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Van egy olyan dolog, hogy "ár/teljesítmény": csúcskategóriás termékeknél
ez eléggé le szokott romlani, ezzel mindenképpen számolni kell. Értsd úgy,
hogy pl. 20% többletteljesítményért ki kellett adnod +50%-ot: megérte? Attól
függ. Ha a legjobb teljesítmény kell, és az ár nem számít, akkor igen, de ha
a legjobb ár/teljesítmény kell, akkor biztosan nem. Melyiket is akartad?500-1000 forint
Ez mondjuk akkora demagóg túlzás, mint innen Lacháza.
(A folytatására sajnos ugyanez mondható el...) Aztán a végefelé
kezdenek olyan igazságok is feltűnni, hogy bizony vannak olyan
nagyon nagy hardverigényű játékok, ahol adott esetben ugyanazt
a grafikai élményt kisebb hardverigénnyel is el lehetett volna érni,
de hát ilyen ez: néha valóban érezheti az ember, hogy lehúzzák.Amúgy még azt tartom fontosnak leírni (de már mások is céloztak rá),
hogy önmagában a pénzzel, és a drága alkatrészek megvásárlásával
még szaktudás nem jön magától: van aki azt is megfizeti, hogy neki
összeállítsák a gépet, és gond letudva, van aki meg idővel beletanul.
Ha mindenki másnak jó, csak nekem nem, akkor nálam lehet a hiba.
Pl. ott van az adatlapodon: 4,27GHz, avagy tuningolsz. Biztos vagy
benne, hogy jól? Van amikor egy rossz beállítás épp a teljesítmény
csökkenését eredményezi. Most akkor a gyártó a hibás? A másik:
ha a cucc a tuninggal nem teljesen stabil, okozhat meglepetéseket,
de az sem a gyártó hibája lesz, és nem a hardver sz*r, amit megvettél,
csak a határokon túl járatod. (Hivatalosan amit tutibiztosan tudnia kell,
az az alapórajel. Ez minden hardverre igaz. Tuningra nincs garancia...
Sőt, ha tuninggal tönkreteszed az alkatrészt, akkor már arra sincs.)Ha a pénz ennyire nem számít, tényleg vehetnél konzolt is: berakod a
lemezt, játszol. Elvileg online is lehet (pl. XBox Live, vagy mi a tököm):
meg van oldva. Beállítani semmit nem kell (nem lehet), tuningolni sem. -
rup1u5
nagyúr
Ha tényleg nem számít a pénz akkor subaruwrc kolégának vidd el a gépet aztán ő majd összerázza.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Laraxior
titán
attól még nem fogja megtanulni
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
ez igy már elég korrekt 2GB rammal a GTX285
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
P00By
nagyúr
válasz ADAM1337 #2598 üzenetére
Biztosan ki fog derülni!
#2600: Azért nem is érdemes. Én azért is kíváncsi vagyok, mert most nem egy low-cost kártyára raktak feleslegesen plusz ramot, hanem az egy gpus kártyák legjobbikára. Azt is érdemes figyelembe venni, h itt nem osztott memória használat van, mint a 2 gpus vga-nál
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- RAM topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest