Új hozzászólás Aktív témák
-
mno
tag
hello
Asus 8800GTS 320M-ás kártyája van vkinek? Meddig sikerült húzni? Tapasztalat?
Májusban vettem és a héten nyúltam hozzá először, (miután feltelepítettem a Crysist) És eddig a gyári 513/792/1188ról 580/850/1343ig jutottam. Eddig!!! De nincs még vége. Ja és ami a lényeg látható a gyorsulás! 1280*1024 minden magasban van, kicsi akadásokkal de szépen fut.
Egy 4600+ dolgozik alá 2860Mhzen.
üdv
[ Szerkesztve ]
Joe
-
gV
őstag
hali
igen nekem van én 648/1053/1620 járattam max, amugy amikkel játszom (crysis, ut3, c&c3, r6vegas, tdu) mid1iket 1280 tolom én is és csak a crysis miatt kell huzni a többi anélkül is jól megyha hozzám hasonló MHz-nél jársz ne felejtsd el a venti fordulatát 85% körülre tenni, ott nálam 75fok körül van a fenti beállitással a gpu mag
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
KillHates nem vót?
10-én megy vissza memória,meg a lapot is beküldöm,szal csak egy P3asom lesz"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Játékos #9858 üzenetére
Igen az akad Már netűtem vele...remélem most is fog menni,csak olyan lassú,én meg olyan türelmetlen vagyok...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
törölt tag
Kipróbálhatná valaki ezt a venti vezérlési módszert, elméletileg működnie kell a G80-as kártyákkal is, de eddig csak G92-es kártyákon volt tesztelve.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz #96302336 #9862 üzenetére
Rossebb se'
elég bajom van a memókkal és a lapommal
Egyébként KillHates azsonta nemigen tesz jót a kártyának ha ide-oda ugrál a ventije,mert az fesz ingadozással jár,vagy valami ilyesmit rebegett."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Pietrosz #9864 üzenetére
a memóriámnak sem lett,rövidtávon... 3 napig bírta Nálam.... mindegy,én is csak olvastam.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
törölt tag
válasz Laraxior #9863 üzenetére
Ez nem így van. A ventinek semmi köze a GPU, vagy a memória feszültség részéhez. Teljesen különálló, és független vezérlése van. Ráadásul nem ampereket vesz fel a venti, hanem csak pár milliampert. Észre sem veszi a kártya. A CPU, vagy a vinyó, esetleg a DVD által keltett ingadozás is nagyobb, mint a VGA venti által okozott.
-
Játékos
addikt
válasz #96302336 #9866 üzenetére
Laraxior kolléga nem jól mondta: emlékeim szerint a venti vezérlőjét nyírja ki a dolog, amit követően vagy nem-, vagy csak nagyon fog pörögni a venti...Killhates a megmondója!
[ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz #96302336 #9868 üzenetére
Ezen a szinten megadom magam, de józan paraszti ésszel: a belső utasítások nem azt a vezérlőt utasítják? Mert szerintem ja-ja.
Egyébként senki nem mondta még meg (vagy lemaradtam róla), hogy mi a különbség a driver level, és a low level szabályozás között.[ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Pietrosz
addikt
válasz Játékos #9867 üzenetére
Pontosan mit értesz a "dolog" alatt? És mi baja lenne a vezérlőnek? Egyszerűen arról van szó, hogy hamarabb pörög fel a venti. pl eddig 80-90 fokos volt a gpu, de csak 30%-on ment a venti, most meg 50%-on megy és 60-70 fokos. Mi ebben a venti killer? Nincs semmi ugrálás, játék alatt beáll a hőfok, és ezzel együtt a venti rpm is nagyjából egy szinten marad. Amúgy is pwm-es ventiről beszélünk, erre lett tervezve, bírnia kell. Az alaplapomon is hasonló vezérlő van elvileg, és semmi baja. Sőt, fél évig használtam egy 320-as GTS-t módosított vezérléssel, és annak se lett semmi baja.
-
Pietrosz
addikt
Visszakerestem, Killhates rpm csökkentésről beszélt (pontosabban G80-nál 60% alá vitelről) Ez a leírás pedig növeli a fordulatszámot load módban, majd idleben beáll az alap értékre. Ez szerintem biztonságosnak tekinthető
(Mellesleg ott a GTS 25%-on járt, és ettől döglött be. Nos én is próbálkoztam 60 alá menni anno, de már 50% sem bizonyult elég hatékonynak, túl melegnek ítéltem a helyzetet idleben, 25%-on simán 70-80 fokot saccolok idle hőfoknak, ami nagyon sok szerintem )
-
Játékos
addikt
válasz Pietrosz #9871 üzenetére
Jó reggelt!
Pontosan mit értesz a "dolog" alatt?
Dolog alatt a venti vezérlését értettem.
Isten bocsássa meg bűnöm, miszerint hajnal 1-kor lusta dög voltam vagy 500 HSZ-t visszakeresni...
Én még nem láttam egy ilyen vezérlő elektronikát sem meghalni, sem még működőképes állapotban. Killhates akkori HSZ-a előtt még csak nem is hallottam róla, de ő már valszeg találkozott a problémával.(Ugye nem kérdezed, hogy mit értek "probléma" alatt?)
Egy picit pontatlanul elmékeztem a kérdésre, de ezzel nem ártottam senkinek sem, legalábbis remélem...
Azért köszi, hogy kijavítottál, és volt erőd visszakeresni!
Béke!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
törölt tag
válasz Játékos #9872 üzenetére
Killhates egy egyedi eset, mert sem elötte, sem utána nem volt sehol senkinek probléma a vezérléssel. RPM-et csökkenteni gyári alá pedig egyenesen veszélyes. Én is csak növeltem kissé, illetve a limitek lettek alacsonyabbra állítva, hogy még kevésbé melegedjen egy elfogadható zajszint mellett.
-
Játékos
addikt
válasz #96302336 #9873 üzenetére
Yes Sir!
Killhates emlékeim szerint nem egy konkrét esetről beszélt, hanem elviekben, bár én sem hallottam még olyanról, hogy bekövetkezett volna ilyesmi...
Ha nekem éjjel csak töltöget a gép, vagy akármit csinál, de nem használja a VGA-t, akkor jóval a gyári órajelek alatt battyog. Ehhez viszont mi a gránátnak menjen 60%-on, hogy megsüketüljek...
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
Pietrosz, syn7h37ic
a mostani G80 tulajok között sztem senki nem fog a venti miatt a BIOS-ba buherálniakár van haszna akár nincs
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Látom a 1411-es probléma felszínre került. Akkor azért írtam le mert egy fórumtársunk visszavette a ventiket jól (olyn 20%) körülire és a vezérlő IC-je elszállt. Csak annyit írtam, hogy a venti méretezett fordulatszáma (a gyári optimális rpm-je) az az szokott lenni ami a kártya gyári alapértéke. Amikor feltoljuk a szoftverben 100%-ra valami tuning programmal, akkor önmagához képest kb 140%-on pörög a venti, amikor levesszük mondjuk 20-ra, akkor olyan 40%-os vezérlést kap. Mindkettő eltérő érték a venti gyári sebességétől (szoftveresen 60% ami a venti normál sebessége) terheli az ezt vezérlő elektronikát. A 1411-es IC-t vagy a hozzá tartozó FET-et. Elméletileg! Mert közben a G92-es GTS-en már a tényleges 100%-a a ventinek a gyári 100%! Így is indulnak a GTS-ek, borzasztó zajt csapva! Írtam az nVIDIA-nak és azt írták, hogy azt nem azért csinálja, mert teszteli az elektronika a ventiket (minek is, hiszen állandóan monitorozza) hanem azért csinálja, hogy az esetleges lassú járásnál beszorult szennyződéseket eltávolítsa!
Magyarán, ha gépünkbe Dönci a hörcsögünk idle módban beköltözne mert ott jó meleg van, akkor a következő startnál a kártyáink kilőjék hárta annak a rendje módja szerint
PLOPP!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Laraxior
titán
válasz KillHates #9878 üzenetére
Nah akkor sok szerencsét kívánok
A tuninggal csak okosan"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz KillHates #9880 üzenetére
Ne is emlegesed....meg kell ölni a memókat,csak úgy lehet visszaküddeni a Crucialnak...
Ebben úgyis profi vagyok..."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
nagyúr
Ehhez hány Ultra kell?
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz #96302336 #9897 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy nem kell 2880x900-hoz akkor nagy power. Mert a barátomnak egy GTX-e van és azon egész jól "eldöcög" a Crysis 1440x900-ban, na most ebből két darab...
De a videón látszik, hogy van valami gond, mert az elején a monitor bal alsó részén "dobálja" a gép a textúrát.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.