Hirdetés

Aktív témák

  • Cs.Orsolya

    aktív tag

    válasz Lirion #24506 üzenetére

    Oké, hagyjuk. Te mondod a magadét, én az enyémet. Ahogy akarod, úgy forgatod saját szád íze szerint a dolgokat, és még csak el sem gondolkodsz azon, hogy a másiknak igaza lehet-e vagy sem.
    Vannak különbségek, de ne essünk már tévedésekbe, hogy ennek mik a fő okai!
    Nekem mindegy, mit gondolsz. Úgy strukturálod meg magadnak a valóságot, ahogyan akarod, és valójában nem vagy környezetfüggetlenebb, mint én.
    Ha nem tudnád, az hogy introvertáltság, vagy extraverzió, ill mező függőség, avagy mező függetlenség nem női és férfi minőségek, hanem mentalitásbeli különbségek. És mindkettő pólus lehetősége ott van nőben és férfiban. A személyiségfejlődés lényeg pedig az, hogy életszakaszokban más és más minőség jelenik meg ezekből, és teljesíti ki az adott illetőt. Nőt és férfit egyaránt.
    Aztán azt is tudnod kell, hogy annak, ki mennyire női vagy férfi minőségekkel él, vagy gondolkozik ahhoz is köze van, mint használ a négy tudati funkcióból, illetve mennyire kiegyensúlyozott a két agyféltekés működése. S innentől megint csak bukik az elméleted.

    Én elhiszem, hogy az átlag ilyen vagy olyan. Engem nem az átlag ember viselkedése érdekel. De ne erről vonjunk már le univrzális törvényszerűségeket, kérem!
    Ami az átlag, az egy tendencia. Ami a valóság az az, hogy képes vagy-e a tendenciáktól elvonatkoztatni, és megtapasztalni az Igazságot.

    Más részről, mindig udatos döntés kérdése, hogy miként döntesz a környezet hatásairól, vagy azoktól való függetlenítésedről.

    Csak egy kérdés: próbálkoztál már mentális gyakorlatokkal, mint pl. imagináció, relaxációs meditáció, koncentrációs gyakorlatok?
    Én lassan 15 éve gyakorlok ilyen gyakorlatokat, hidd el, van bőven tapasztalatom mind a belsőmről, mind akörnyezetemhez való viszonyulásról. És sokkal több tapasztalatom van arról, hogy a képességeim a környezetre való hangolódásra és függetlenedésre miképpen befolyásolhatóak, és fejleszthetőek. S attól még, hogy nőként könnyebb nekem hangolódni, azzal az is együttjár, hogy sokkal könnyebb függetlenedni is. S ami egy pasit bezavar, attól ő függetleníteni sokkal nehezebben is tudja magát, mint egy nő. No, ezt a csavart is tapasztalat bizonyítja. A férfi ezért ragaszkodik mereven a belsőjéhez...

    Á, mindegy. Csak tépem itt a billentyűt, mint foxi a lábtörlőt, de te úgyis mereven ragaszkodsz a belsődhöz, mrt emészthtetlen számodra az, hogy ne neked legyen igazad... Te, pasi... :P :N
    Tildy: Bezártságtól való szorongás: klausztrofóbia, embrektől, tömegtől való szorongás: agorafóbia :K

    [ Szerkesztve ]

    "Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

Aktív témák