Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tboy93

    nagyúr

    1.5 hónap alatt átrágtam magam a Xenoblade: Definitive Edition-ön. Future Connected DLC is megvolt. Mondhatni gyorsan, az egésszel 41 óra alatt végeztem. Nagyon vegyes érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban. Nekem ez volt az első JRPG amivel többet játszottam 1 óránál.

    Handheld játszottam 90%-ban, OLED-en. Szerintem ez a játék csúnya. Főleg a nyílt tereken. Ott úgy érződött sokszor, hogy kb ilyen 340p-ben fut a játék. Nekem sajnos az art design is kettős volt, a nyitott terek pályadesignja néhol nagyon tetszett (csak a felbontás rontott rajta rengeteget), viszont a karakterek és a mechon-ok nekem egyáltalán nem jöttek be. A kis nopon (?) csivaváktól főleg a FC végére már falra másztam. A mechon-ok sem igazán tetszettek sajnos, volt egy-két változata ami egész ötletes volt, de a legtöbb design-ja nekem egyszerűen béna volt. Az átlag mobok között is volt néhány olyan elcseszett darab, hogy csak a szemöldökömet ráncoltam. (Az Astral Chain is japán, de az pl. etalon nekem, rohadt jól nézett ki benne minden mob :D)

    A játékmenetet 2 részre osztanám, a harcrendszer és a többi. A harc nekem egészen bejött, tetszett ez a real time, cooldown-os megközelítés, látványos, élvezhető, szerintem egészen egyszerű. Na és akkor mi van még? Hát színes bogyó gyűjtögetés :D Ennyi. A side content szerintem annyira eszméletlen repetetív, hogy az nem igaz. A mellékküldetések gyengék, hozz ide 3 bogyót, üss le 8 szörnyet, beszélj valakivel. Ezzel a 3 félével találkoztam. Megcsináltam egy 50-100 darabot, mind ugyanez a séma volt. Semmi változatosság. Ja meg lehet köveket enchantolni. Semmi egyéb mesterség, amitől RPG-nek éreztem volna. Az art-ok szépen lassan feloldódnak, azokat lehet szintezni. Az skill affinitys dolog jópofa. A másik, RPG-hez mérten a döntési lehetőségek azok konvergálnak a 0-hoz. Én pont azt imádom egy RPG-ben, hogy a döntéseknek következménye van, gondolok itt egy Skyrim-re, Witcher-re, Fallout-ra, Mass Effect-re. Ez full lineáris.

    A fő sztori volt az egyetlen olyan pont, ami miatt mégis végigjátszottam. Mert az szépen építkezik. Jók a karakter fejlődések. Kicsit cringe néha némelyik karakter, de vannak szerethetőek. A végkifejlett meg nekem akkora mindfuck lett, hogy megmentette attól a játékot hogy teljesen leírjam. Szóval a történet az egyetlen olyan pont ami miatt azt mondanám, hogy játsza ezt végig valaki. Emiatt nálam kb 10/7 a játék.

    Future Connected DLC viszont felejthető. Ott a történet is gyenge. Az max 10/5.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák