Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djozsi

    senior tag

    válasz #48613632 #12967 üzenetére

    NPD Group egy amerikai piackutató intézet, sok éve mérik a videójátékok piacát és havonta adnak ki jelentést. Múlt héten adták ki a júliusi jelentést. Ezek persze nagyon drága információk, pontos adatokat csak azok kapnak, akik sokat fizetnek érte, de mindig szoktak lenni szivárgások, ezeket olvashattad fentebb.
    1 héttel az adatok kiadása után szokott lenni egy publikus beszámoló is, ez fog holnap éjszaka megtörténni, de ott általában YoY változások, sorrendek hangzanak csak el, konkrét eladási adatok nem.

    NPD elég neves és megbízhatónak tartott cég, 1966 óta kutat piacot, felteszem megvannak a megfelelő módszereik, eszközeik, forrásaik, amikkel nagyjából megbízható adatokat közölnek, különben csődbe mennének. Amit nem tudnak viszonylag megbízhatóan mérni azt nem is szokták, ezért van például az, hogy Nintendo esetében a digitális eladásokat sose veszik figyelembe, szóval az ő szoftver listáikon a Nintendo csak a dobozos eladásokkal szerepel, a többi platform dobozos+digitális.

    A hardvereladást és a dobozos szoftvereladást szerintem nem olyan nagy dolog piackutatni, megfelelő szerződések kellenek a legnagyobb üzlethálózatokkal, ők kiadják az NPDnek az adataikat és azt anonimizálják majd összesítik.

Új hozzászólás Aktív témák