Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • solfilo

    veterán

    Sziasztok!

    Nem tudom jó helyre írok e.

    Adott az adatlapomon lévő gép. X napja az UEFI biosban beállítottam az MSI Fastboot-ot, azóta nem akart elindulni a gép, csak minden második bekapcsolásra. Az történik, hogy bekapcsoló gombot megnyomom, elindul, de egyszer csak olyan hangot ad ki, mintha kikapcsolna, s leállnak a ventik és a ledek is. Ismét megnyomva a gombot már elindult a gép, simán belépett a Windowsba.
    Mivel a Fastboot miatt nem láttam a kezdőképernyőt (így biosba sem tudtam belépni, hiába nyomkodtam a billentyűt), így kiszedtem az elemet, hogy visszaálljanak a default beállítások biosban (mivel elsőre nem történt meg, rövidre zártam a jumpert*). Meg is történt, visszaállt minden, beállítottam a RAM-oknak az XMP profilt, beraktam boot sorrendnél első helyre az SSD-t és ennyi, mást nem változtattam. MSI Fastboot disabled maradt, mint default értéken. A probléma azonban nem szűnt meg, kicsit változott.
    Gépet bekapcsolva az elindul, de Windows logo és alatta körkörös animáció előtt leáll, tehát nem jutok el a Win10 bejelentkező felületig. Ismét megnyomva a bekapcs gombot nincs semmi a kijelzőn már, egy ideig villog a led, aztán kialszik az is, csak a ventiket hallom. Resetre és bekapcsoló gomb hosszan megnyomására sem reagál. Áramtalanítva a gépet már bejön a kezdőképernyő, biosba is be tudok lépni, be tudom állítani az xmp profilt megint, stb, save-re kikapcsol a gép (wtf, nem save and exitre nyomtam!). De ilyenkor megnyomva a bekapcsoló gombot elindul rendesen, ahogy kell, Win10-ben CPU-Z-t megnyitva XMP profilnak megfelelően mennek a RAM-ok, hibamentesen üzemel a gép.
    Próbáltam azt is, hogy biosban restore default, újraindítás hibamentes, azonban a gépet leállítva, s bekapcsolva megint előjön a hiba.

    *Jumper rövidre zárásával okozhattam bajt vajon? Csavarhúzóval csináltam, nem volt hozzá semmi az alaplap cuccai között. Igaz, utána az elemet is kivettem jóval hosszabb időre, így a kettőből nem tudom melyik állította vissza defaultra a biost.

    Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond?
    Gondolom jó zavarosan írtam le a dolgot, de nem tudom mi fontos és mi nem. Ha van tipp, merre induljak el, mit próbálgassak, megköszönöm. :R

    [ Szerkesztve ]

    solfilo

Új hozzászólás Aktív témák