Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • User_2

    tag

    válasz ecaddsell #60486 üzenetére

    ez csak akkor igaz, ha a fosszilis áramtermelő erőművek nem tudják előre, vagy úgy tesznek, mintha nem tudnák előre, hogy mikor lesz naperőművek által termelt áram.

    a dolog ott akad el, hogy van egy állami szereplő, aki a szabályozást ténylegesen elvégzi, nálunk pl a mavir asszem, akinek felelőssége fenntartani a hálózat stabilitását, viszont nincs profitérdekeltsége, és vannak profit érdekelt szereplők, akiknek nem a hálózat stabilitása a legfőbb szempont. ehhez jön plusszban, hogy az egyes országok szabályozóit a nemzet bátrai szigetként képzelik működtetni, miközben a hálózat nem ismeri az országhatárokat, sőt úgy van kialakítva, hogy a szomszédos országok hálózatai összekapcsolva legynek. tehát az egyes országok szabályozói is versenyben vannak egymással.
    a kérdés az, hogyan lehet összehangolni egy kontinens termelőit, fogyasztóit, szabáylozó hatóságait és politikusait, hogy ezek rendszerei egy folyamatosan stabil és rezzenéstelen rendszert alkossanak. ez a lecke. ki oldja meg? együtt oldják meg? önként? az egészet rábizzák a kicsodák is? egy öszabályozó pendellumra?

Új hozzászólás Aktív témák