Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz axioma #60372 üzenetére

    Nem zsákutca szerintem kicsit sem, csak nem úgy értelmes, ahogy ithon nálunk sokszor hirdetve van. Illetve ahogy átb***ták a népet vele.

    Megfelelően méretezett bruttós rendszerrel még akku nélkül is jó megoldás megfelelő vezérléssel. Azaz ha süt a nap, a termelést el tudod raktározni a ház határoló tömegében (fal, padló, ) mint hő, vagy HMV-ben.. és este amikor nem süt a nap, náll a dolog. A nappal felfütött házban vagy és a nappal felfűtött vizet használod. Nem a mosógép meg a mosogatógép programozott használata fogja megvalósítani a magas helyben fogyasztást napsütéses időben. Bármennyire is jól hangzik amúgy ez. Persze ez a matek tavasszal meg ősszel működik. November - Február nem annyira. Olyankor egyszerűen nem süt eleget a nap, hogy erre is érdemben jusson. De egy jól szigetelt házat évi 4 hónapot vígan ki tudsz fűteni a napok nagy részében. Nyáron meg tudsz vele hűteni. Ehhez az kell, hogy a napelemet is ennek megfelelően terveztzék. Ne csak felszórjanak a tetőre annyit, ami felfér.

    Ami nem megy és full ökörség, ami nálunk megy. Pont ahogy te is írod!
    Fos energia besorolásű házakra felakasztaniak egy hőszipkát jobb esetben.. rosszabb esetben egy villanybojlert/norvég panelokat. Személyes kedvencem az átverések terén az okosfólia :DDD .. Illetve hozzá még 15 kWp napelemet azt uccu neki... ingyen fűtés. Azt már nem mondják el a népnek, hogy mind a napelemet, mind a fűtést rendszerszinten kell integrálni egy házba, ha a jelen kor követelményeinek akarunk megfelelni. Ellenkező esetben ugyan összehozunk némi javulást, de a technológiák helytelen/előnytelen használata miatt magas a beruházásban az erőforrások pazarlása.

    "Amugy gaznal is csak akkor olcsobb, ha eves szinten eleg keves kell belole."

    Így van, ezt mondom én is. Ezért is írtam, hogy jóóól szigetelt házban van értelme. Éppenhogynem passzív háznál pl. Ott még a sima ohmikus norvég panel pl sem ördögtől való.

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák